14-04-2022

NIKON LANSEAZĂ NOUL FIRMWARE PENTRU SERIA Z ȘI CARDUL DE MEMORIE DE MARE CAPACITATE

Amsterdam, Olanda, 14 aprilie 2022: Nikon anunță astăzi noul firmware pentru aparatul foto mirrorless de top Z 9 și pentru aparatele foto mirrorless Z 7II și Z 6II. Firmware-ul v.2.0 pentru Z 9 descătușează o gamă largă de actualizări de înaltă performanță, menținând acest aparat foto pe o poziție de vârf în domeniul fotografierii și înregistrării video. Firmware-ul v.1.4 pentru Z 6II și Z 7II îmbunătățește focalizarea pentru fotografii și înregistrări video. În plus, Nikon lansează astăzi cardul de memorie CFexpress (Tip B) de 660 GB de la Nikon, care va găzdui cu ușurință înregistrările video de înaltă rezoluție ale aparatului foto Z 9 și va permite viteze extraordinare de fotografiere în serie.

Pentru cei care înregistrează imagini video, Firmware-ul v.2.0 pentru Z 9 oferă upgrade-uri majore. Videografii vor putea să înregistreze imagini video RAW 8,3K/60p în aparatul foto, iar segmentele de film 4K/60p Ultra HD extrem de clare, supraeșantionate din înregistrări de 8K pe 12 biți din aparatul foto vor fi posibile cu ProRes RAW HQ (până la 4K/60p ) sau cu noul format N-RAW de la Nikon (până la 8K/60p și 4K/120p). Alte funcții noi, care răspund solicitărilor profesioniștilor care filmează cu Z 9, includ un monitor cu forme de undă, un indicator roșu de cadru înregistrare și un meniu i personalizat pentru afișarea convenabilă a setărilor video în timpul filmării.

Firmware-ul 2.0 pentru Z 9 oferă, de asemenea, upgrade-uri cheie pentru pasionații de fotografii. În urma actualizării, setările AF pot fi personalizate utilizând până la 20 de modele de AF zonă largă selectabile, iar pentru afișajul luminos (3000 niți) al vizorului electronic al aparatului foto poate fi activată o rată de reîmprospătare mai ridicată (până la 120 fps). Printre alte funcții noi se numără funcția de captură pre-declanșare a imaginilor și posibilitatea de a regăsi pozițiile de focalizare prin utilizarea mai multor butoane ale aparatului foto.

Pentru aparatele foto Z 6II și Z 7II, Firmware-ul v.1.4 rafinează algoritmul de Zonă AF automată, pentru obținerea unei focalizări îmbunătățite a subiectelor din prim-plan poziționate în centrul cadrului. În plus, suportul pentru focalizarea manuală liniară va permite videografilor să reproducă distanța de focalizare de la punctul A la punctul B cu o acuratețe extremă. Și ambele aparate foto vor deveni compatibile cu telecomanda Bluetooth ML-L7 de la Nikon.

În sfârșit, noul card de memorie CFexpress (Tip B) de 660 GB de la Nikon, anunțat tot astăzi, este un card de mare capacitate, compatibil cu Z 9. Realizat pentru a satisface cerințele de fotografiere continuă cu viteză ridicată și de înregistrare video la peste 8K la cadențe de cadre ridicate, acesta atinge viteze de citire de până la 1700 MB/s și viteze de scriere de până la 1500 MB/s.

Firmware v.2.0 pentru Z 9 – disponibil la Centrul de descărcare Nikon pe 20.04.22

Înregistrări video 8,3K/60p în aparatul foto: înregistrați imagini video RAW 8,3K extrem de cursive în aparatul foto, la 60p. Filmați în N-RAW pentru a înregistra imagini video de rezoluție ultra-înaltă 8,3K (8256x4644) utilizând întreaga lățime a senzorului aparatului foto Z 9.
Imagini 4K UHD supraeșantionate din 8K: înregistrați segmente de film 4K/60p Ultra HD extrem de clare, supraeșantionate din 8K.¹
RAW pe 12 biți în aparatul foto: cu ProRes RAW HQ (până la 4K/60p) sau cu noul format N-RAW de la Nikon (până la 8K/60p și 4K/120p).
Monitor cu forme de undă: identificați dintr-o privire expunerile dificile, indiferent dacă înregistrați în N-Log sau în RAW.
Meniu i personalizat: afișați simultan setările video principale pe monitor. Confirmați rezoluția și cadența de cadre prin intermediul ecranului superior al aparatului foto. 
Cadru roșu înregistrare: un cadru roșu de înregistrare apare pe monitor când este apăsat butonul de înregistrare video.
Cadre statice 8K: extrageți cadre statice consecutive de înaltă rezoluție din până la 10 secunde din segmentele de film 8K.
Până la 20 de modele selectabile pentru AF zonă largă: rămâneți concentrat asupra acțiunii și evitați obstacolele fixe, cum ar fi plasele de tenis sau gardurile împletite.
EVF – rată de reîmprospătare de până la 120 fps: pentru afișajul luminos (3000 niți) al vizorului electronic al aparatului foto. Ideal când fotografiați subiecte care se mișcă rapid, cum ar fi mașinile de curse.
Regăsirea focalizării: asociați poziții de focalizare mai multor butoane ale aparatului foto – fiecare buton poate reactiva o poziție de focalizare separată sau aceeași poziție de focalizare.
Captură pre-declanșare a imaginilor: înregistrați imagini timp de până la o secundă înainte de a apăsa complet butonul de declanșare. Setați o serie post-declanșare pentru a continua înregistrarea timp de până la 4 secunde.

Și mai sunt încă multe! Pentru o listă completă a actualizărilor cu Firmware v.2.0, vizitați Centrul de descărcare Nikon.

Firmware v.1.4 pentru Z 7II și Z 6II – disponibil la Centrul de descărcare Nikon (Z 7II / Z 6II) pe 20.04.22

Zonă AF automată îmbunătățită: detectarea și focalizarea mai bună a subiectelor din prim-plan situate în centrul cadrului.
Suport pentru focalizare manuală liniară: videografii pot reproduce cu acuratețe distanța de focalizare de la punctul A la punctul B.
Compatibilitate cu telecomanda Bluetooth ML-L7 de la Nikon: permite controlul funcțiilor cheie ale aparatului foto atunci când fotografiați de la distanță. Dispune de butoane separate pentru declanșare și pentru înregistrare video.

Vizitați Centrul de descărcare Nikon pentru a descărca Firmware v.1.4 pentru Z 7II și Firmware v.1.4 pentru Z 6II.

¹ Puteți să înregistrați segmente de film 4K UHD supraeșantionate din 8K în formate video bazate pe FX, de [4128x2322 60p/50p] sau [3840x2160/60p/50p].

Despre Nikon

Nikon ocupă un loc de frunte la nivel mondial în furnizarea de produse și servicii foto-videografice. Tehnologia sa optică inovatoare, de la aparate foto până la obiective, accesorii de sistem și optică sportivă și recreativă pentru consumatori și profesioniști, are la bază peste 100 de ani de experiență. Brandul este recunoscut la nivel mondial pentru stabilirea unor noi standarde la nivel de design și de performanțe, cu revoluționarele aparate foto mirrorless din seria Z de la Nikon și cu obiectivele NIKKOR Z, care reprezintă o nouă dimensiune a caracteristicilor optice.

Nikon se angajează să se poziționeze în fruntea culturii foto-videografice și permite unora dintre cei mai buni artiști vizuali din lume să își atingă potențialul creativ prin intermediul povestirilor vizuale. Echipamentul său fotografic premiat îi susține pe fotografi și pe videografi în realizarea viziunii lor creative la cel mai înalt nivel. Produsele sale premiate de optică sportivă și recreativă aduc lumea mai aproape de realizarea obiectivelor urmărite, de la observarea păsărilor și a stelelor până la teatru, golf și călătorii.

În calitate de partener vizionar de încredere, Nikon reunește toate nivelurile de creatori de conținut prin comunitatea sa implicată, prin expertiza tehnică de neegalat și accesul la resursele educaționale, prin inițiative precum Nikon School.