10-10-2019

APARATUL FOTO MIRRORLESS Z 50 ÎN FORMAT DX ȘI PRIMELE OBIECTIVE NIKKOR Z ÎN FORMAT DX SE ALĂTURĂ FAMILIEI NIKON Z

Amsterdam, Olanda, 10 octombrie 2019: Nikon prezintă astăzi produsul Nikon Z 50, primul aparat foto mirrorless în format DX din seria Z și primele două obiective cu zoom în format DX din seria NIKKOR Z: NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR și NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR. Oferind imagini de o calitate remarcabilă, noul Nikon Z 50 captează imagini statice perfect focalizate și înregistrează filme 4K bogate în detalii, profunzime și culoare. Combinând aparatul foto Z 50 cu noile obiective NIKKOR Z în format DX, noul sistem foto mirrorless în format DX va oferi imagini uimitoare, de la unghi larg până la telefotografie.

Fiind echipat cu un senzor mare în format DX, cu 20,9 MP, Z 50 aduce avantajele optice ale sistemelor foto mirrorless de la Nikon într-un corp rezistent și compact, conceput pentru formatul DX. Printre caracteristicile moștenite de la apreciatele aparate foto Nikon Z 7 și Z 6 se numără largă montura Z de la Nikon și sistemul AF hibrid, pentru focalizare automată amplă și rapidă. De asemenea, Z 50 este prevăzut cu un vizor electronic clar, cu un ecran tactil cu înclinare și cu un mâner adânc, grație căruia aparatele foto mirrorless de la Nikon sunt foarte comod de ținut în mână. Având integrată funcția inteligentă AF detecție ochi, Z 50 este excelent pentru fotografierea portretelor, iar fotografierea continuă cu până la 11 fps (cu AF/AE) este ideală pentru scenele de acțiune. Z 50 este complet compatibil cu adaptorul pentru montură FTZ de la Nikon, care permite utilizarea acestui aparat foto împreună cu obiectivele NIKKOR cu montură F pentru aparate foto DSLR.¹

Ambele obiective în format DX cu montură Z sunt optimizate pentru capacitatea largi monturii Z de la Nikon de a capta mai multă lumină. Aceste obiective cu zoom focalizează rapid, silențios și constant, fiind excelente atât pentru imagini video, cât și pentru imagini statice. Obiectivul cu zoom NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR este foarte portabil, fiind foarte subțire când este retras și oferă imagini frumoase, de la unghi larg până la portrete. NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR este un zoom de telefotografie compact: acest obiectiv permite utilizatorilor să treacă de la încadrarea portretelor unice la captarea acțiunilor îndepărtate cu o precizie cursivă și constantă.

Nikon Z 50 | 0,6 s | f/5.6 16 mm | ISO 200 | NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR

Nikon Z 50 | 1/160 s | f/6.3 250 mm | ISO 400 | NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR

Jordi Brinkman, manager de produs la Nikon Europe, declară: „Indiferent dacă vă pasionează fotografierea sau înregistrările video, noul sistem foto mirrorless din care face parte aparatul foto Z 50 de la Nikon oferă o combinație captivantă de creativitate și putere. Pe lângă noile obiective NIKKOR Z în format DX, obțineți o compatibilitate perfectă cu toate obiectivele cu montură Z. Iar dacă aveți în geantă obiective cu montură F și accesoriile aferente, le puteți utiliza și pe acestea. Nu contează dacă sunteți posesorul unui DSLR de la Nikon sau nu sunteți obișnuit cu produsele de la Nikon: sistemul foto mirrorless în format DX de la Nikon vă oferă o mulțime de posibilități de a vă perfecționa.”

Nikon Z 50

Calitate deosebită a imaginii: largă montură Z de la Nikon, senzor CMOS mare în format DX (APS-C) cu 20,9 MP și procesor de imagine rapid, EXPEED 6.
Claritate de la o margine la alta a cadrului: sistem AF hibrid (focalizare automată). 209 puncte AF de pe senzor acoperă aprox. 90% din cadru, pe orizontală și pe verticală, asigurând o claritate remarcabilă de la o margine la alta a imaginii.
Excelent în lumină scăzută: interval ISO larg, de 100–51200 și focalizare automată până la -4 EV în condiții de lumină scăzută.
Funcție inteligentă AF detecție ochi: focalizează automat ochii unui subiect, indiferent dacă acesta este singur sau se află în mulțime.
Fotografiere continuă rapidă: până la 11 fps cu focalizare automată (AF) și expunere automată (AE).
Funcționare fără sunet: Nikon Z 50 focalizează în liniște și are un mod de fotografiere fără sunet.
Filme 4K: utilizatorii pot înregistra filme 4K/UHD la 30p și segmente video cu redare încetinită în Full HD, fără a fi limitați de vreun factor de decupare. Secvențele de trecere a timpului pot fi create la rezoluții 4K/UHD în aparatul foto.
Vizor electronic (EVF) cursiv: vizorul electronic extrem de clar (2.360.000 puncte) poate afișa imagini naturale, similare cu ale unui vizor optic al unui aparat foto DSLR. Sau imaginile pot fi afișate așa cum vor arăta cu setările aplicate.
Ecran tactil mare, cu înclinare: monitorul LCD de înaltă rezoluție (1.040.000 puncte) este prevăzut cu controale tactile, în stil smartphone. Acesta poate fi înclinat în sus sau în jos, pentru a oferi flexibilitate când se înregistrează imagini video sau se fotografiază autoportrete.
Efecte creative: 20 de efecte disponibile în aparatul foto pentru fotografii și înregistrări video. Intensitatea poate fi reglată când se previzualizează efectul.
Corp de aparat foto mirrorless, în format DX cu bliț cu ridicare: ușor de transportat, părțile superioară și frontală fiind confecționate dintr-un aliaj rezistent de magneziu.
Caracteristici ergonomice specifice produselor de la Nikon: mâner adânc pentru o mânuire confortabilă și amplasare bine gândită a butoanelor, selectoarelor și controalelor de pe ecranul tactil.
Sistem de meniuri simplu, în stil DSLR: recunoscut din prima clipă de utilizatorii aparatelor foto DSLR de la Nikon și simplu de învățat pentru cei care nu sunt obișnuiți cu produsele de la Nikon.
Conexiuni rapide: Conexiunile Wi-Fi® și Bluetooth®, plus aplicația SnapBridge de la Nikon facilitează trimiterea fotografiilor și a filmelor pe orice dispozitiv, pentru partajare sau stocare.
Un sistem demn de iubit: compatibil cu adaptorul pentru montură FTZ și cu accesoriile de aparate foto DSLR de la Nikon, inclusiv telecomenzi pentru aparate foto, dispozitive Speedlight pentru aparate foto DSLR, microfoane și nu numai.

NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR

Zoom ultraportabil pentru unghi larg: obiectiv cu focalizare rapidă, cu un interval de distanțe focale de la unghi larg până la normal, de 16–50 mm (echivalent intervalului de 24–75 mm în format FX/35 mm).
Distanță minimă de focalizare de doar 0,2 m: permite utilizatorilor să focalizeze clar detaliile de aproape.
Sistem de reducere a vibrațiilor încorporat în obiectiv: fotografiați la timpi de expunere cu până la 4,5 trepte mai lungi decât dacă ați fotografia fără funcția de reducere a vibrațiilor.² Captați imagini mai clare în lumină scăzută și înregistrați segmente video stabile, chiar și din mers.
Inel de control fără sunet: pentru funcții cheie precum focalizarea manuală, controlul diafragmei și compensarea expunerii.
Obiectiv de buzunar: cântărește doar 135 de grame și devine foarte compact atunci când se retrage.

NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR

Zoom de telefotografie compact: obiectiv cu focalizare rapidă, cu un interval de distanțe focale de la normal până la telefotografiere, de 50–250 mm (echivalent intervalului de 75–375 mm în format FX/35 mm).
Distanță minimă de focalizare de doar 0,5 m: permite utilizatorilor să focalizeze clar subiectele care sunt mai aproape.
Sistem de reducere a vibrațiilor încorporat în obiectiv: fotografiați la timpi de expunere cu până la 5 trepte mai lungi decât dacă ați fotografia fără funcția de reducere a vibrațiilor.²
Inel de control fără sunet: pentru funcții cheie precum focalizarea manuală, controlul diafragmei și compensarea expunerii.
Călătoriți cu un bagaj ușor: Obiectivul este extrem de compact când este retras și cântărește 405 grame.

¹ Cu aparatul dumneavoastră foto Nikon Z pot fi utilizate aproximativ 360 de obiective NIKKOR cu montură F.
² Conform standardelor CIPA.

DECLARAȚII PRIVIND LIMITAREA RĂSPUNDERII
Marca verbală și siglele Bluetooth® sunt mărci comerciale înregistrate deținute de Bluetooth SIG, Inc. și orice utilizare a acestor mărci de către Nikon și filialele sale este sub licență.
Wi-Fi® și sigla Wi-Fi Certified sunt mărci comerciale înregistrate ale Wi-Fi Alliance®.