10-10-2019

MĂIESTRIE MIRRORLESS ÎN LUMINĂ SCĂZUTĂ: FACEŢI CUNOŞTINŢĂ CU NIKKOR Z 58MM f/0.95 S NOCT

Amsterdam, Olanda, 10 octombrie 2019: Nikon prezintă astăzi un obiectiv emblematic pentru aparatele sale foto mirrorless: NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct. Cu atracția clasică a legendarului Noct cu montură F de la Nikon, cu un design optic revoluționar, cu o diafragmă ultra-largă și o claritate excepțională, acest obiectiv oferă posibilități noi, remarcabile pentru fotografierea în lumină scăzută.

NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct este un obiectiv cu focalizare manuală inovator, a cărui construcție este ireproșabilă. Montura Z largă și diafragma cu deschidere mare, de f/0.95 deschid o lume de noi posibilități în privința performanțelor în lumină scăzută. De la portrete la peisaje de noapte și filme, profunzimea remarcabilă și claritatea superbă se combină pentru a reda fiecare imagine și cadru în stil cinematografic.

Două straturi antireflexie - acoperirea ARNEO și acoperirea cu nanocristale - lucrează în tandem pentru a combate formele dublate și petele luminoase, în timp ce corecția aberațiilor este îmbunătățită dramatic de lentila asferică de precizie, cu diametru mare și indice mare de refracție, care este obținută prin prelucrare mecanică. Rezistenta acoperire cu fluor respinge praful, murdăria și umezeala fără a compromite calitatea imaginii.

Un panou de informații OLED de pe obiectiv vă permite să verificați rapid diafragma, distanța de focalizare și profunzimea de câmp direct pe obiectiv, iar inelul de control intuitiv permite controlul cursiv, fără sunet al unor funcții precum reglarea diafragmei și compensarea expunerii. De la funcția de blocare AE până la măsurare și bracketing, butonului Fn extins îi pot fi asociate până la 17 funcții care corespund butonului Fn de pe corpul aparatului foto. Inscripțiile gravate prezintă numele și detaliile obiectivului, pentru a oferi un aspect rafinat și o lizibilitate îndelungată.

Fotografii specializați în portrete își vor vedea subiectele redate clar chiar și atunci când fotografiază utilizând diafragma cu cea mai mare deschidere, de f/0.95 și vor beneficia de un control estetic excepțional în orice condiții de iluminare. Bokeh-ul de excepție este garantat, fiind gradat cursiv până la marginile cadrului.

Fotografierea pe timp de noapte nu a dat niciodată atâtea satisfacții. Un design optic cu 17 elemente în 10 grupuri vă asigură că sursele de lumină punctiforme sunt redate cu detalii frumoase chiar și atunci când fotografiați cu diafragma deschisă la maximum. De la peisaje de noapte până la astrofotografie, rezultatele sunt remarcabile.

Iar producătorii de filme se vor bucura de controlul vast asupra profunzimii de câmp obținute cu diafragma maximă mare a obiectivului NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct, creând segmente de film cinematografice de mare impact, pline de emoție, caracter și atmosferă.

Prezentând obiectivul care aduce un omagiu renumitului Noct cu montură F și distanță focală de 58 mm, Dirk Jasper, managerul departamentului de marketing pentru produse de la Nikon Europe BV, a declarat: „Obiectivul NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct nu reprezintă doar un vârf al tehnologiei optice, acesta concretizând și principiul care a stat la baza dezvoltării monturii Z de la Nikon - posibilitatea de a se crea obiective de cea mai bună calitate optică pentru această dimensiune. Acesta este un obiectiv care onorează trecutul și care reprezintă totodată un imens pas înainte în tehnologia de fotografiere în condiții de lumină scăzută. Este emoționant să vezi cum promisiunea sistemului de montură Z se îndeplinește cu atâta forță.”

Rezumatul caracteristicilor cheie

Acoperire ARNEO + acoperire cu nanocristale: două straturi anti-reflexie combat formele dublate și petele luminoase. Acoperirea ARNEO de la Nikon împiedică pătrunderea luminii incidente verticale. Acoperirea cu nanocristale împiedică pătrunderea luminii incidente diagonale.
Lentilă asferică obținută prin prelucrare mecanică: o lentilă asferică de precizie, cu diametru mare și indice mare de refracție îmbunătățește dramatic corecția aberațiilor.
Acoperire cu fluor: rezistenta acoperire de la Nikon a acestui obiectiv respinge praful, murdăria şi umezeala, fără a compromite calitatea imaginii.
Inel de focalizare de înaltă precizie: reglați focalizarea cu o foarte bună precizie, cu un cuplu natural. Este ideal pentru realizarea fotografiilor și a filmelor deopotrivă.
Inscripții gravate: numele și detaliile obiectivului sunt gravate pentru a oferi un aspect rafinat și o lizibilitate îndelungată.
Panou de informații OLED pe obiectiv: verificați rapid diafragma, distanța de focalizare și profunzimea de câmp direct pe obiectiv.
Inel de control intuitiv: atribuiți și controlați funcții, cum ar fi reglarea diafragmei și a expunerii.
Buton Fn extins: funcțiile care pot fi asociate corespund butoanelor Fn de pe corpul aparatului foto.