27-08-2019

NIKON LANSEAZĂ UN TABEL LUT 3D DEDICAT PENTRU N-LOG ȘI ANUNȚĂ SUPORTUL PENTRU IEȘIRE VIDEO RAW PENTRU NIKON Z 7 ŞI Z 6

Amsterdam, Olanda, 27 august 2019: Nikon prezintă astăzi un LUT (lookup table - tabel de căutare) dedicat pentru videografie N-Log, care este o caracteristică a aparatelor foto Nikon Z 7 și Z 6. O nouă actualizare de firmware va fi lansată mai târziu în acest an pentru aparatele foto Z 7 și Z 6, care va accepta ieşirea video RAW direct din aparatul foto. Acest firmware va permite înregistrarea în format video ProRes RAW pe monitorul/recorderul HDR 4K Ninja V produs de ATOMOS, colaboratorul companiei Nikon în dezvoltarea tehnologiei de ieșire video RAW.

Cu această versiune de firmware, Nikon Z 7 și Z 6 vor fi primele aparate foto pentru consumatori care vor accepta ieşirea video RAW, această facilitate fiind disponibilă în prezent numai la aparatele de filmat profesionale. Fișierele video RAW furnizează cele mai bogate informații, la fel ca datele RAW pentru imagini statice. Venind cu un plus de flexibilitate pentru gradarea culorilor în post-producție, suportul pentru ieşire video RAW plasează ferm aparatele foto mirrorless de la Nikon în sfera aparatelor de filmat profesionale, făcându-le o alegere accesibilă pentru producția completă a filmelor. Caracteristica de ieşire video RAW va necesita un upgrade intern suplimentar care va trebui efectuat la un centru de service local Nikon, care va solicita o taxă pentru acest serviciu.

Tabelul LUT dedicat pentru formatul N-Log de la Nikon este compatibil cu spaţiul de culoare Rec. 709 și este disponibil în mai multe versiuni, permițând utilizatorilor să aplice cu ușurință diferite aspecte. Este, de asemenea, un LUT 3D, care permite reglarea luminozităţii, a saturaţiei și a nuanţelor, pe lângă reglarea culorilor RGB. Un tabel LUT conţine date presetate ale valorilor culorilor RGB utilizate pentru a transforma aspectul segmentului de film în activitatea de gradare a culorilor din faza de post-producție. Înregistrarea ieşirii HDMI N-Log a aparatelor foto Z 7 şi Z 6 este optimizată pentru înregistrarea pe 10 biți, care pune în valoare întregul interval dinamic al senzorului de imagine. Acesta înregistrează informații de gradare bogate în zonele luminoase și în zonele umbrite, pentru a permite o gradare mai flexibilă a culorilor.

Tabelul LUT va fi disponibil pentru descărcare gratuită de pe paginile produselor Nikon Z 6 și Z 7 de la Centrul de descărcare Nikon: https://downloadcenter.nikonimglib.com/.

- Vă rugăm să rețineți că pentru a permite activarea ieșirii video RAW trebuie revizuită o setare internă a aparatului foto la un centru de service autorizat Nikon. Acest serviciu va necesita achitarea unei taxe locale.