14-02-2019

Prezentarea primului dintre obiectivele trinităţii dedicate aparatelor foto Nikon Z. Obiectivul NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S, cu deschidere mare a diafragmei

Amsterdam, Olanda, 14 februarie 2019: Nikon prezintă astăzi primul dintre obiectivele trinităţii dedicate aparatelor foto Nikon Z. NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S este un obiectiv profesional, caracterizat de o construcţie excepţional de compactă, de elemente optice avansate şi de o etanşare cuprinzătoare împotriva intemperiilor.

Indiferent dacă este utilizat pentru imagini statice sau video, acest obiectiv esenţial oferă rezultate deosebite. Claritatea este remarcabilă pe întregul cadru, iar performanţele fotografierii de prim-planuri sunt superioare celor obţinute de orice alte obiective de 24-70 mm disponibile în prezent pentru fotografiere pe întregul cadru. Petele luminoase sunt contracarate efectiv, iar montura Z largă şi diafragma circulară constantă, de f/2.8, cu 9 lame, permit obţinerea unor efecte superbe de explozii de stele. Bokeh-ul este gradat cursiv spre marginile cadrului şi arată foarte natural.

Obiectivul NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S este complet etanşat împotriva intemperiilor şi este pregătit să facă faţă rigorilor utilizării profesionale zilnice. Inelele de zoom şi de focalizare reglează setările exact cu cuplul de care este nevoie. Iar numărul de parametri de fotografiere care pot fi controlaţi direct de la obiectiv este mai mare ca oricând.

Dirk Jasper, manager de produs la Nikon Europe, declară: „Dacă nu puteţi să luaţi cu dumneavoastră decât un obiectiv, NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S oferă combinaţia ideală între construcţia compactă şi performanţele profesionale. Fiecare componentă a unei scene este redată cu claritate naturală, iar etanşarea completă împotriva intemperiilor vă asigură că puteţi lua acest obiectiv în orice loc.”

Rezumatul caracteristicilor cheie

Claritate remarcabilă: performanţă superioară de la o margine la alta a imaginii. Performanţe excepţionale pentru close-up (distanţă minimă de focalizare de 0,38 m).
Design optic avansat: 17 elemente în 15 grupuri, cu straturi anti-reflexie ARNEO şi cu nanocristale.
Inel de control personalizabil: poate fi utilizat pentru focalizare manuală (în mod implicit), pentru controlul fără sunet al diafragmei (foarte indicat pentru tranziţiile irişilor în timpul înregistrărilor video) sau pentru compensarea expunerii.
Buton Fn: i se pot asocia până la 21 de funcţii diferite. De la blocare AF până la măsurare, bracketing şi nu numai.
Panou OLED cu afişaj de informaţii: verificaţi rapid diafragma, distanţa de focalizare, distanţa focală exactă şi profunzimea de câmp.
Obiectiv esenţial: construcţie rezistentă şi compactă, cu etanşare cuprinzătoare, pentru protecţia împotriva prafului şi umezelii.