23-10-2018

NIKON PHOTO CONTEST 2018-2019: SE AŞTEAPTĂ ÎNSCRIERILE

Amsterdam, Olanda, 23 octombrie 2018: Nikon are plăcerea să anunţe că înscrierile pentru Nikon Photo Contest 2018-2019 vor fi acceptate începând cu 18 octombrie 2018, ora 6:00 a.m., până pe 31 ianuarie 2019, ora 5:00 a.m. (toate datele şi orele sunt CET).

Nikon Photo Contest este un concurs internaţional care urmăreşte, pe de o parte, să ofere fotografilor profesionişti şi amatori o oportunitate de a comunica, precum şi posibilitatea de a îmbogăţi cultura fotografică, pe de altă parte. De la prima ediţie a concursului, care s-a organizat în 1969, peste 410.000 de fotografi au trimis peste 1.620.000 de lucrări. Anul trecut, cea de-a 36-a ediţie a concursului a atins noi recorduri, cu mai mulţi fotografi (21.511) din mai multe ţări (170), care au trimis mai multe lucrări (76.356) ca oricând.

Neville Brody a fost ales din nou Preşedintele juriului
Nikon îl întâmpină cu bucurie pe directorul artistic Neville Brody ca Preşedinte al juriului la Nikon Photo Contest 2018-2019, pentru a doua oară consecutiv.

Munca lui Brody se întinde pe mai mult de trei decenii, cuprinzând de la coperte de albume până la mărci corporative pentru companii globale şi are influenţă în rândul unei mari diversităţi de artişti şi fotografi. El a fost ales din nou Preşedinte al juriului, datorită abilităţii sale de a lucra cu o diversitate de juraţi din întreaga lume, precum şi datorită popularităţii câştigate în rândul concurenţilor de anul trecut.

Neville Brody declară: „Ca Preşedinte al juriului la ediţia Nikon Photo Contest 2016-2017, am trăit o experienţă extraordinară şi plină de inspiraţie. Lucrările înscrise în concurs au fost fenomenale, iar pasiunea cu care juraţii au abordat discuţiile asupra lucrărilor a fost foarte emoţionantă. A fost o experienţă foarte rodnică şi doresc să le mulţumesc tuturor celor care şi-au trimis lucrările anul trecut. Aştept cu nerăbdare evenimentul din acest an, care va fi poate şi mai pasionant şi mai însufleţitor.”

Juraţii vor fi anunţaţi pe măsură ce vor fi desemnaţi. 

Prezentare generală a categoriilor de la Nikon Photo Contest 2018-2019
Cea de-a 37-a ediţie a concursului Nikon Photo Contest va cuprinde trei categorii – Open (Deschidere), Next Generation (Următoarea generaţie) şi Short Film (Film scurt).

Tema pentru categoria Open este „Change” (Schimbare). Deoarece trăim într-o lume a unor schimbări majore – de la muncă, până la stiluri de viaţă şi climă – Nikon aşteaptă lucrări care exprimă schimbările pe care fotografii vor să le arate lumii.

Tema categoriei Next Generation, care se adresează fotografilor cu vârsta de 25 de ani sau mai tineri, este „Identity” (Identitate) şi Nikon caută lucrări unice pentru reprezentanţii generaţiilor mai tinere, care explorează cine sunt ei.

Tema categoriei Short Film este „Hope” (Speranţă), pentru care Nikon aşteaptă lucrări care emană o lumină încurajatoare asupra viitorului.

Eligibilitate şi lucrări înscrise
Concursul se adresează tuturor fotografilor profesionişti şi amatori, indiferent de vârstă, sex sau naţionalitate.

Pentru mai multe informaţii despre categorii, reguli de trimitere, procesul de jurizare, precum şi distincţii şi premii, vizitaţi site-ul web: http://www.nikon-photocontest.com/en/   

Câştigătorii concursului Nikon Photo Contest 2018-2019 vor fi anunţaţi la o ceremonie de decernare a premiilor, care va avea loc în august 2019.