14-06-2018

Nikon anunţă dezvoltarea obiectivului AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR

Noul obiectiv de telefotografie cu distanţă focală fixă oferă agilitate şi performanţe optice superioare

Amsterdam, Olanda, 14 iunie 2018: Nikon anunţă astăzi dezvoltarea obiectivului AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR – un super-teleobiectiv cu distanţă focală fixă, compatibil cu aparatele foto digitale SLR în format FX de la Nikon.

Obiectivul de înaltă performanţă AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR este în mod semnificativ mai mic şi mai uşor decât alte obiective cu aceeaşi distanţă focală, datorită adoptării aceluiaşi tip de lentilă de fază Fresnel utilizat în AF-S NIKKOR 300mm f/4E PF ED VR, care a fost lansat în ianuarie 2015. Fotografierea cu aparatul foto ţinut în mână este simplă cu acest obiectiv compact, în timp ce portabilitatea acestuia îl recomandă pentru o gamă largă de situaţii de fotografiere, de la subiecte care se mişcă rapid şi evenimente sportive, până la natura sălbatică imprevizibilă.

Data lansării obiectivului şi preţul de vânzare recomandat vor fi anunţate la o dată ulterioară.

Despre lentila de fază Fresnel de la Nikon

Lentila de fază Fresnel, dezvoltată de Nikon, oferă performanţa superioară de compensare a aberaţiei cromatice când este combinată cu o lentilă din sticlă normală. Datorită utilizării unei lentile de fază Fresnel, se poate obţine un corp de obiectiv remarcabil de compact şi de uşor, cu mai puţine elemente.