Nikon Imaging | Romania | Europa

30-05-2018

Se dezvăluie tendinţele fotografiei de nuntă pentru 2018

Nikon lansează Lookbook-ul cu fotografii de nuntă, care prezintă tendinţele văzute de fotografi de top şi de persoane influente din Europa

Amsterdam, Olanda, 30 mai 2018: în urma creării Colectivului de nunţi europene Nikon, în 2017, compania Nikon dezvăluie primul său Lookbook cu fotografii de nuntă – un ghid reprezentativ pentru tendinţele clasice, curente şi emergente, prezentat de grupul de la Nikon, format din fotografi de nunţi şi persoane influente din Europa.

Fiind inspiraţi de propriile portofolii şi punând în valoare anii lor de experienţă, membrii Colectivului au prevăzut trei noi tendinţe ale fotografiei de nuntă pentru 2018, despre care ei cred că vor fi din ce în ce mai evidente în anii viitori. În timp ce fotografierea în „ora aurie” şi în „stil editorial” va rămâne veşnic clasică, Colectivul prevede trei tendinţe cheie, care vor deveni din ce în ce mai răspândite în această perioadă şi pe viitor.

„Stil modă” – fotografie realizată de Ross Harvey utilizând D750 şi AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

Stil „Simplitate” – fotografie realizată de Nadia Meli utilizând D750 şi AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

Stil modă

Fiind inspirat de modelele de îmbrăcăminte de nuntă create de casele de modă sau prezentate de revistele exclusiviste, Colectivul anticipează că din ce în ce mai multe cupluri vor aborda o reprezentare stilistică mai pronunţată în fotografiile lor. De vreme ce mireasa poartă o rochie couture, de ce nu ar dori fotografii în acelaşi stil „couture”, lăsând în urmă fotografiile tradiţionale şi puse în scenă, care erau populare în trecut.

Simplitate

De la punerea accentului pe un număr prea mare de detalii, până la utilizarea excesivă a locaţiilor de nuntă, unele stiluri fotografice au fost utilizate excesiv şi Colectivul se aşteaptă ca acest lucru să ducă la o „resetare” completă a tendinţelor. În 2018, Colectivul prevede că unele cupluri se vor concentra asupra revenirii la lucrurile esenţiale, gândindu-se la fotografiile de dincolo de timp, care scot în evidenţă şi emană simplitate, puritate şi sobrietate.

Numai profesionişti

Într-o epocă în care mediile sociale au intrat în obiceiurile noastre zilnice, Colectivul întrevede deja situaţii în care cuplurile le vor cere invitaţilor să nu facă poze pentru a le partaja în timpul ceremoniei nupţiale. Drept urmare, acesta prevede că se va apela tot mai mult la serviciile fotografilor de nunţi profesionişti, cărora li se va permite să fotografieze mai simplu şi mai natural fiecare moment şi emoţie, în timp ce invitaţii acordă evenimentului întreaga lor atenţie.

„Numai profesionişti” – fotografie realizată de Chloé Lapeyssonnie utilizând D750 şi AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED

Stil „Simplitate” – fotografie realizată de Simona Smrčková şi Kamil Saliba utilizând D750 şi AF-S NIKKOR 85mm f/1.8G

Lookbook-ul Colectivului de nunţi europene Nikon este ilustrat cu imagini spectaculoase de la nunţi adevărate, care au fost realizate în totalitate cu aparate foto marca Nikon, cu obiective NIKKOR. Pe lângă tendinţele viitoare prezentate, membrii Colectivului ne-au mai împărtăşit tendinţele clasice şi actuale preferate, pe care le văd la clienţii lor, precum şi idei despre „utilizarea creativă a bliţului”, „lumina contrastantă” şi „stilul de reportaj”.

Totodată, imaginile sunt combinate cu indicaţii şi sfaturi practice pentru fotografii de nunţi aspiranţi şi consacraţi, pe tema modurilor în care se pot recrea stilurile imagistice.

Comentând despre implicarea sa în crearea Lookbook-ului Colectivului de nunţi europene Nikon, fotografa franceză specializată în nunţi, Chloé Lapeyssonnie, a declarat: „Am participat la sute de nunţi de-a lungul anilor şi am văzut în mod nemijlocit cum fotografia de nuntă continuă să evolueze. Sper că tendinţele pe care le-am identificat cu Nikon îi vor inspira pe fotografi să se autodepăşească încontinuu şi să găsească noi modalităţi de fotografiere, iar fotografilor aspiranţi le vor arăta numeroasele moduri în care se poate fotografia la o nuntă. A fost o încântare să colaborez cu alţi fotografi şi persoane influente de la Nikon, pentru a ne reuni toată experienţa şi toate cunoştinţele dobândite.”

Fiind disponibil online, Lookbook-ul poate fi găsit pe site-ul web Nikon Europe: Lookbook cu fotografii de nuntă, iar informaţiile suplimentare despre Colectivul de nunţi europene Nikon pot fi vizualizate aici.

Echipament marca Nikon utilizat pentru fotografiile din Lookbook:

Corpuri de aparate foto
• D850
• D750

Obiective
• AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G
• AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G
• AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED
• AF-S NIKKOR 28mm f/1.8G
• AF-S NIKKOR 85mm f/1.8G
• AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED

Bliţ
• Speedlight SB-700