30-04-2018

Renumitul fotograf-artist David Yarrow, din Marea Britanie, anunţat ca nou Ambasador european Nikon

Amsterdam, Olanda, 30 aprilie 2018 – Nikon Europe B.V. anunţă cu mândrie că fotograful de renume mondial, David Yarrow, se va alătura prestigiosului grup de fotografi Nikon ca Ambasador european.

Fotografiile evocatoare şi captivante realizate de Yarrow pe tema vieţii pe pământ s-au bucurat de o apreciere tot mai mare din partea fotografilor, colecţionarilor de artă şi consumatorilor deopotrivă. Imaginile sale monocrome mari şi emblematice sunt expuse în multe galerii şi muzee importante din lume, exprimând un stil unic, care l-a propulsat spre perfecţiunea artistică, fiind recunoscut la nivel internaţional ca unul dintre cei mai buni fotografi ai lumii naturale.

Yarrow a utilizat produse Nikon în ultimii 33 de ani – din perioada de început a carierei lui, când lucra la The Times şi a realizat fotografia emblematică a lui Diego Maradona la finala Cupei Mondiale din 1986, până în anii mai recenţi, când s-a consacrat ca unul dintre cei mai bine vânduţi fotografi-artişti. Destul de recent, David s-a implicat în procesul de lansare a aparatului foto D850.

Şi mai important este faptul că activitatea lui Yarrow reprezintă pasiunea lui pentru filantropie şi conservare, lucruri pe care este dornic să le scoată în evidenţă prin Proiectul special ca Ambasador european Nikon, la care lucrează în prezent în Amboseli, Kenya.

David Yarrow declară:Cariera mea fotografică a fost mai puţin convenţională şi spun sincer că am refuzat să mă canalizez pe o „temă” sau o „specialitate” principală. Pe tot acest parcurs, fotografia a rămas pentru mine o metodă de eliberare şi de escapism; o oportunitate de a explora colţurile îndepărtate ale lumii, pentru a descoperi medii extreme şi natura sălbatică neobişnuită care sălăşluieşte în aceste locuri.

Aparatele foto Nikon şi obiectivele NIKKOR au jucat un rol imens pe orice traseu pe care l-am ales. Caracteristicile estetice şi ergonomice s-au îmbunătăţit din ce în ce mai mult şi îmi vine cu greu în minte un alt brand care înţelege nevoile fotografilor profesionişti şi amatori deopotrivă. Fotografia este forma de artă a generaţiei noastre şi sper că munca mea ca Ambasador european Nikon îi va încuraja şi inspira pe oameni să-şi folosească mai puţin telefoanele mobile şi mai mult ochii. În aceasta constă de fapt arta fotografică.”

Programul Ambasadori europeni Nikon

Membrii Programului Ambasadori europeni Nikon sunt artişti ai imaginii talentaţi şi influenţi, care utilizează cele mai recente tehnologii în domeniu şi cunoştinţele lor despre tendinţele sociale pentru a reprezenta prezentul. Compania Nikon l-a pus pe David în faţa provocării de a-şi realiza proiectul fotografic visat, ca parte din rolul său de ambasador şi datorită recunoaşterii de care se bucură pe plan internaţional ca fotograf.

Pentru mai multe informaţii despre David şi despre activitatea sa anterioară, vizitaţi site-ul web Nikon.  

Despre David

David Yarrow s-a născut în Glasgow, Scoţia, în 1966. S-a apucat de fotografiat la o vârstă fragedă şi, la 20 de ani, lucrând ca fotograf la The Times, se afla pe stadionul unde se juca finala Cupei Mondiale, în Mexico City. În acea zi, David a făcut faimoasa fotografie a lui Diego Maradona ţinând Cupa Mondială şi, drept urmare, i s-a cerut ulterior să fotografieze Jocurile Olimpice şi numeroase alte evenimente sportive. Abia după mulţi ani mai târziu şi-a găsit adevărata zonă de confort în documentarea lumii naturale, iar fotografiile sale evocatoare şi captivante ale vieţii pământeşti s-au bucurat de o apreciere tot mai mare din partea colecţionarilor de artă. În 2018, David este incontestabil unul dintre cei mai bine vânduţi creatori de artă fotografică.

Toate imaginile sunt protejate prin drept de autor, © David Yarrow