06-03-2018

S-a lansat noua alianţă industrială NICE,
pentru ecosistemul de aparate foto şi camere inteligente de generaţie viitoare

Alianţa Network of Intelligent Camera Ecosystem (NICE) cuprinde organizaţii de frunte din industrie, pentru a crea un standard de ecosistem inovator pentru piaţa de aparate foto şi camere inteligente

TOKYO şi PALO ALTO, California, 6 martie 2018 – Renumiţii producători de produse electronice care poartă mărcile Foxconn, Nikon, Scenera, Sony Semiconductor Solutions şi Wistron şi-au anunţat astăzi intenţia de a colabora pentru lansarea unui nou ecosistem, care va contribui la lansarea pe piaţă a viitoarei generaţii de aparate foto şi camere inteligente.

Alianţa NICE va stabili noi specificaţii standard pentru produsele şi aplicaţiile aferente aparatelor foto şi camerelor inteligente viitoare, definind totodată modul în care aceste aparate vor comunica între ele.

Elementele cheie ale specificaţiilor Alianţei NICE vor avea în vedere gestionarea volumului enorm de date înregistrate prin intermediul aparatelor foto şi camerelor inteligente, precum şi rezolvarea necesităţii de a se utiliza lăţimi de bandă şi spaţii de stocare îmbunătăţite. De exemplu, acestea vor asigura faptul că datele înregistrate pot fi marcate în funcţie de scenă, indexate, prelucrate astfel încât să poată fi căutate după miniaturi şi stocate în cloud cu scopul de a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor finali.  De asemenea, specificaţiile vor defini niveluri şi legături bine structurate pentru procesarea înregistrării imaginilor, permiţând utilizatorilor să acceseze clipuri de la mai multe aparate foto şi camere.

Alianţa NICE urmăreşte să revitalizeze piaţa de aparate foto şi camere inteligente prin coborârea barierelor de intrare pentru producătorii de aparate foto şi camere, furnizorii de servicii şi dezvoltatorii terţi de aplicaţii pentru aparate foto şi camere, ceea ce va permite dezvoltarea îmbunătăţită pentru dispozitivele compatibile de masă.

Takami Tsuchida, manager al Sectorului de marketing la Imaging Business Unit, declară:  „Nikon nu contribuie doar la dezvoltarea produselor imagistice, precum aparatele foto digitale, ci şi la îmbogăţirea culturii fotografice din întreaga lume, prin furnizarea serviciilor online pentru partajarea imaginilor. Noi credem că există un potenţial deosebit pentru crearea unui nou model de afaceri, cu o soluţie de reţea robustă, bazată pe cloud şi concepută de NICE, în mod special pentru o societate care avansează şi care va deveni mai inteligentă în viitor.”

Reprezentanţii celor cinci organizaţii fondatoare lucrează îndeaproape pentru a dezvolta o infrastructură şi a stabili liniile directoare pentru specificaţiile NICE. Cu operaţiuni în Statele Unite şi Japonia, Alianţa NICE va fi deschisă pentru toate companiile şi grupurile de interese din ecosistem, care doresc să participe aducându-şi contribuţiile şi adoptând specificaţiile.

DESPRE ORGANIZAŢIILE FONDATOARE

NIKON

Compania Nikon a fost pionier pe pieţele de tehnologie optică din întreaga lume încă de la înfiinţare, în 1917.  În prezent, aceasta oferă o gamă largă de produse care utilizează tehnologii avansate, de la produse pentru consumatori, precum aparate foto digitale, produse asociate aparatelor foto şi binocluri, până la echipamente industriale de precizie, inclusiv dispozitive de afişare cu panou plat şi sisteme de litografie pentru semiconductoare, microscoape şi instrumente de măsură. Pe viitor, NICE va profita de competenţele principale ale companiei Nikon pentru a lansa noi produse şi pentru a propune soluţii.

FOXCONN

Având convingerea că produsele electronice vor face parte integrantă din viaţa de zi cu zi a fiecărui birou şi a fiecărei locuinţe, Terry Gou a înfiinţat Hon Hai Precision Industry Company Ltd, compania ancoră pentru Hon Hai / Foxconn Technology Group, în 1974, cu 7.500 USD, demonstrând devotamentul faţă de integrarea expertizei pentru componente mecanice şi electrice, precum şi un concept deosebit de a furniza soluţia celui mai scăzut „cost total”, în vederea creşterii accesibilităţii produselor electronice pentru întreaga omenire. În prezent, Hon Hai / Foxconn Technology Group este partenerul cel mai demn de încredere în activităţi de proiectare în colaborare, dezvoltare în colaborare, fabricaţie şi asamblare, precum şi servicii post-vânzări pentru liderii globali din domeniile computerelor, comunicaţiilor şi produselor electronice pentru consumatori. Fiind renumit prin legendara execuţie ecologică a proceselor de producţie, prin devotamentul ferm faţă de consumatori şi prin propriul model de afaceri brevetat, eCMMS (e-enabled Components, Modules, Moves and Services), Hon Hai a fost cel mai de nădejde nume în serviciile de producţie prin contract din lume (inclusiv fabricaţie de produse electronice prin contract, servicii de fabricaţie de produse electronice, producţie de design original şi CMMS).

SCENERA

Scenera modelează un nou standard pentru piaţa camerelor IP şi de supraveghere, împreună cu furnizorii de soluţii imagistice. Fondatorii vizionari prevăd schimbarea tiparului din „imagini în culori bogate” în „informaţii bogate în scene”, care permit dezvoltarea unor capabilităţi noi şi puternice. Camerele inteligente compatibile standard generează din abundenţă informaţii din imagini pentru aplicaţii de supraveghere, precum recunoaşterea şi detectarea obiectelor, urmărirea locaţiei etc. Obiectivul companiei Scenera este a-i alinia pe principalii jucători din industrie, care împărtăşesc aceeaşi viziune, pentru a crea un ecosistem interoperabil, care va da naştere unei noi generaţii de camere inteligente. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.scenera.net.

SONY SEMICONDUCTOR SOLUTIONS

Sony Semiconductor Solutions Corporation este liderul global în producţia de senzori de imagine. Ne străduim să furnizăm tehnologii imagistice avansate, care să aducă mai mult confort şi mai multă bucurie în viaţa oamenilor. În plus, lucrăm pentru a dezvolta şi a aduce pe piaţă noi tipuri de tehnologii de detectare, cu scopul de a oferi soluţii variate, care vor ridica pe noi înălţimi capacităţile vizuale şi de recunoaştere ale oamenilor şi ale maşinilor deopotrivă. Pentru mai multe informații, vizitaţi: www.sony-semicon.co.jp/index_en.html

WISTRON

Wistron Corporation este o companie listată în Fortune Global 500 şi un furnizor de servicii tehnologice, care livrează produse, servicii şi sisteme din domeniul tehnologiei informaţiilor şi comunicaţiilor către clienţi din întreaga lume. Suntem devotaţi ideii de a creşte valoarea serviciilor noastre prin dezvoltarea de soluţii inovatoare în domeniile reciclării ecologice, sistemelor cloud şi integrării verticale a afişajelor. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi: www.wistron.com.