04-10-2017

Viaţa stradală văzută prin obiectiv

Nikon lansează o nouă serie de fotografii ale Barcelonei, pentru a-i inspira pe amatorii de fotografii stradale

Amsterdam, Olanda, 4 octombrie 2017 – Nikon lansează astăzi o serie fotografică exclusivă, după ce fotograful spaniol Ibai Acevedo a răspuns provocării de a fotografia într-o singură zi cinci locaţii diferite din oraşul său natal, Barcelona, utilizând cinci obiective NIKKOR cu distanţă focală fixă.

Peisajul urban al Barcelonei este o combinaţie unică între plajele frumoase, arhitectura modernă şi trecutul gotic al acestui oraş. Seria fotografică include imagini impresionante cu plaja Barceloneta, biserica Sagrada Familia, La Rambla, Cartierul gotic şi Tibidabo. Pentru fiecare locaţie a fost ales câte un obiectiv cu distanţă focală fixă diferit, pentru a demonstra cum pot acestea să ridice nivelul fotografiei stradale de la obişnuit, la excepţional.

Ibai Acevedo: Nikon D750, AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED

Ibai Acevedo: Nikon D750, AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G

Ibai a fotografiat seria de imagini utilizând aparatul foto Nikon D750 şi următoarele obiective NIKKOR cu distanţă focală fixă:
- AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED: Acest obiectiv cu unghi larg şi profunzime de câmp scăzută a fost alegerea perfectă pentru înregistrarea imaginilor frumoasei plaje a Barcelonei. Obiectivul i-a permis lui Ibai să capteze ambianţa şi atmosfera Barcelonetei fără distorsiuni, oferind claritate chiar şi în lumină puternică.
- AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G: Obiectivul iese în evidenţă prin modul în care înregistrează simultan profunzimea de câmp scăzută şi unghiurile largi, fiind totodată eficient în lumină scăzută. Acest fapt este demonstrat în fotografia realizată de Ibai, în care faimoasa biserică Sagrada Familia se reflectă într-un lac din apropiere, fotografia putând induce în eroare privitorul, arătând mai degrabă ca o pictură.
- AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G: Acest obiectiv a fost perfect pentru realizarea unei imagini remarcabile a mării de oameni care roiesc pe La Rambla. Diafragma obiectivului asigură o profunzime de câmp excelentă, oferind o textură splendidă, cu un efect de estompare în partea din spate a imaginii.
- AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G: Este obiectivul ideal pentru portrete, fiind capabil să înregistreze detalii extreme. Acesta permite obţinerea unui efect delicat de bokeh, focalizând ochii privitorului. În Cartierul gotic, aceste capacităţi au fost testate cu succes.
- AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G: Capacităţile de fotografiere în lumină scăzută ale acestui obiectiv se adaptează uşor la condiţiile de lumină schimbătoare, fapt care a făcut ca acest obiectiv să fie alegerea optimă pentru înregistrarea bisericii şi apusului de la înălţime, din Tibidabo.

Referindu-se la experienţa trăită, Ibai Acevedo a declarat: „Pentru mine, fotografierea străzii înseamnă asumarea unui risc şi încercarea de a surprinde ceva neobişnuit sau întâmplător. Sunt tot timpul atent şi urmăresc întotdeauna să profit de orice oportunitate care poate apărea. Este foarte important să fii capabil să improvizezi – până la urmă, frumuseţea fotografierii este atunci când poţi capta ceva unic pentru momentul respectiv. Anumiţi factori, precum lumina şi condiţiile atmosferice variabile, le oferă fotografilor provocări şi oportunităţi nelimitate, dar chiar şi atunci când te afli în locul potrivit, cu o compoziţie creativă, rezultatele pe care le poţi obţine sunt limitate dacă nu ai obiectivul potrivit.”

Ibai Acevedo: Nikon D750, AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G

Ibai Acevedo: Nikon D750, AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G

Ibai Acevedo: Nikon D750, AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

Ibai Acevedo: Nikon D750, AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

Prezentări video

Urmăriţi-l pe Ibai în oraşul său natal, Barcelona şi învăţaţi cum să utilizaţi obiectivele NIKKOR cu distanţă focală fixă, în această serie de videoclipuri practice:http://bit.ly/nikon_ltal

Kitul

Pentru a fotografia în diferitele locaţii, Ibai Acevedo a utilizat următorul echipament:
Nikon D750
AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED
AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G
AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G
AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G
AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G