Nikon Imaging | Romania | Europa

28-04-2017

Nikon câştigă patru premii TIPA Awards 2017: D5600, COOLPIX W100, PC NIKKOR 19mm f/4E ED şi KeyMission 360 de la Nikon

Amsterdam, Olanda, 28 aprilie 2017: Nikon are plăcerea să anunţe că patru dintre produsele sale au fost premiate la prestigioasa sesiune anuală TIPA Awards 2017, sponsorizată de Technical Image Press Association (TIPA), o autoritate globală în industria fotografică şi imagistică. D5600 de la Nikon a câştigat premiul „Best DSLR Entry Level” (Cel mai bun DSLR de bază), COOLPIX W100 a câştigat premiul „Best Rugged Camera” (Cel mai bun aparat foto robust), PC NIKKOR 19mm f/4E ED a fost votat ca „Best Professional Lens” (Cel mai bun obiectiv profesional) şi KeyMission 360 a primit premiul „Best 360° Camera” (Cea mai bună cameră de 360°).

Premiile s-au acordat pentru produsele fotografice şi imagistice lansate între 1 aprilie 2016 şi 31 martie 2017 în cadrul unui număr de categorii şi au fost votate de editori ai unor reviste prestigioase cu profil fotografic şi imagistic din întreaga lume.

Comentariile TIPA pentru D5600 de la Nikon – câştigătorul premiului „Best DSLR Entry Level”

Aparatul foto D5600 în format DX de la Nikon, cu 24,2 MP, este prevăzut cu tehnologia SnapBridge de la Nikon, care poate fi utilizată pentru fotografierea de la distanţă şi pentru transferul automat al imaginilor din aparatul foto într-un smartphone sau o tabletă compatibilă, utilizând Bluetooth. De asemenea, pot fi transferate şi imagini video, prin intermediul conectivităţii Wi-Fi încorporate. Aparatul foto oferă un mod de fotografiere continuă la 5 fps şi un sistem AF cu 39 puncte, precum şi un interval ISO de 100–25.600. Un ecran tactil LCD de 8,1 cm / 3,2 inci, cu 1.037.000 puncte, vă permite să fiţi creativ din orice punct de perspectivă, în timp ce utilizaţi numeroasele moduri de efecte speciale ale aparatului foto, precum şi modurile şi modelele de expunere standard.

Totodată, aparatul foto oferă posibilitatea înregistrării de imagini video Full HD la 60p, precum şi formatul NEF (RAW) de la Nikon, pentru înregistrarea imaginilor statice.

Comentariile TIPA pentru COOLPIX W100 de la Nikon – câştigătorul premiului „Best Rugged Camera”

Fiind rezistent la apă până la 10 metri, rezistent la şoc prin cădere de la 1,8 metri, rezistent la îngheţ până la -10 °C şi rezistent la praf, accesibilul W100 este echipat cu un senzor CMOS de 13,2 MP, care poate să ofere imagini statice la aproximativ 4,7 fps şi imagini video Full HD la 30p. Obiectivul NIKKOR cu zoom optic de 3x asigură o plajă de distanţe focale de 30-90 mm (echivalent format 35 mm) cu VR electronic. Un monitor LCD de 2,7 inci, cu 230.000 puncte, este îmbunătăţit prin intermediul unei comenzi de reglare a luminozităţii pe 5 niveluri. Există numeroase moduri Scenă creative, precum şi compensarea expunerii în intervalul +/-2 EV. Comenzile prin intermediul butoanelor dedicate cu acţionare printr-o atingere simplifică fotografierea atât pe vreme rea, cât şi în medii subacvatice, iar aplicaţia SnapBridge de la Nikon permite operaţii rapide de partajare şi stocare cu dispozitivele smartphone.

Comentariile TIPA pentru PC NIKKOR 19mm f/4E ED – câştigătorul premiului „Best Professional Lens”

Profesioniştii care fotografiază arhitectură şi spaţii interioare înguste vor aprecia calitatea şi caracteristicile acestui obiectiv cu înclinare şi deplasare, cu control al perspectivei pe întregul cadru. Acesta conţine 3 elemente din sticlă ED şi două elemente asferice şi are acoperiri cu nanocristale şi Super Integrated Coating. Se înclină cu +/- 7,5 grade şi se deplasează cu +/- 12 mm, cu rotaţie până la 90 de grade. Obiectivul oferă controlul maxim al perspectivei: mişcările de înclinare şi de deplasare pot fi stabilite independent şi fără blocare, în timp de înclinarea poate fi aplicată paralel sau perpendicular pe deplasare. Elementele frontal şi posterior ale obiectivului au o acoperire cu fluor, care respinge apa, praful, murdăria şi grăsimea; obiectivul este echipat cu un mecanism electromagnetic pentru diafragmă şi are o diafragmă minimă de f/32.

Comentariile TIPA pentru KeyMission 360 – câştigătoarea premiului „Best 360° Camera”

KeyMission 360 permite utilizatorilor să înregistreze şi să partajeze imagini video şi fotografii cu totul captivante, de 360 de grade şi poate fi operată în condiţiile în care îşi menţine proprietăţile de rezistenţă la apă, la şoc şi la îngheţ, fără a fi necesară o carcasă suplimentară. Unitatea poate să înregistreze imagini video HD 4K, fotografii de 23,9 MP, secvenţe de tip trecere timp şi integrează tehnologia SnapBridge de la Nikon, pentru partajare fără fir în timp real. Distanţa de focalizare la apropiere este de aproximativ 30 cm, cu un unghi de câmp de 8,2 mm (echivalent 35 mm). Este o cameră compactă (61,1 x 65,7 x 60,1 mm) şi uşoară (198 g), iar flexibilitatea utilizatorului de a realiza imagini într-o gamă largă de situaţii este îmbunătăţită prin disponibilitatea accesoriilor de montare dedicate.