Nikon Imaging | Romania | Europa

03-04-2017

NOUA SERIE NIKON WX - CU BINOCLUL INOVATOR EXPERIMENTAȚI UN NOU MOD DE OBSERVARE A STELELOR

Amsterdam, Olanda, 3 aprilie 2017: Nikon are plăcerea să anunțe lansarea extraordinarului său binoclu pentru astronomie WX 7x50 IF și WX 10x50 IF - valoarea de excepție conferită de 100 de ani de excelenţă în domeniul opticii. Cu un câmp vizual super-lat, fără precedent, performanța optică fenomenală a seriei WX poartă observatorul în adâncimea cerului înstelat, dezvăluind detalii și nuanțe noi.

Destinat astronomilor amatori experimentați, acest binoclu premium utilizează un sistem obiectiv pentru aplatizarea profunzimii de câmp ce compensează curbarea acesteia, asigurând aceeași imagine de claritatea cristalului din centrul imaginii până în zonele periferice. Reflexia totală și nivelul ridicat de transmitere al prismelor Abbe-Koenig asigură nivelul de luminozitate de excepție necesar pentru a completa performanța optică remarcabilă a unui câmp vizual ultra-lat.

Fiecare tub are trei elemente din sticlă ED (dispersie foarte scăzută) pentru o imagine cu contrast bogat și de înaltă rezoluție, compensând aberația cromatică, astfel că puteți vedea diferențele delicate de culoare a stelelor pe întregul cuprins, de la o margine la alta a câmpului vizual. O acoperire multi-strat de înaltă calitate este aplicată pe toate lentilele și prismele, oferind o transmitere uniform optimizată a luminii în spectrul vizibil, pentru o imagine mai naturală și mai clară.

Pentru a asigura o experiență vizuală de excepție pentru oricine, fie că poartă sau nu ochelari, inginerii Nikon WX au făcut față cu succes provocării extraordinare de design, oferind o distanță oculară mare cu un câmp vizual extins semnificativ. Binoclul WX 7x50 IF are un câmp vizual aparent de 66,6° și o distanță oculară de 17,7 mm. Binoclul WX 10x50 IF are un câmp vizual aparent de 76,4° și o distanță oculară de 15,3 mm. Corpul dintr-un aliaj cu magneziu este rezistent și în același timp ușor, în timp ce vizoarele din cauciuc cu rotire și glisare asigură o vizualizare plăcută, oricât de lungă ar fi sesiunea de observare a stelelor.

Ambele modele sunt disponibile exclusiv ca ediții de aniversare a centenarului, având logo-ul de aniversare a 100 de ani imprimat la baza articulației, un număr de serie gravat în partea superioară a articulației și o curea din piele WX specială pentru aniversarea a 100 de ani. Aceste ediții vor fi vândute într-un număr limitat de până la 100 de unități, pentru ambele modele.

Caracteristici cheie

・Prin utilizarea de oculare cu o performanţă optică superioară se obține un câmp vizual super-lat. Prin reducerea la minim a astigmatismul și aberațiilor cromatice se obține o imagine precisă și clară, menținându-se aceeași claritate din centrul imaginii până în zonele periferice. Fără a percepe cadrul, vă veți simți ca și cum ați călători printre stele.
・Sistemul obiectiv pentru aplatizarea profunzimii de câmp compensează curbarea acesteia din centrul imaginii până în zonele periferice. Realizând un câmp vizual ultra-lat, acesta asigură o imagine precisă și clară în întregul câmp - permițându-vă să vă bucurați de o imagine panoramică cu aglomerări de stele sau galaxii, iar stelele individuale pot fi văzute sub forma unor puncte clare.
・Prin utilizarea a trei elemente din sticlă ED (Dispersie foarte scăzută) în fiecare tub, aberaţia cromatică ce denaturează culorile este compensată în marginea câmpului vizual, creând o imagine de înaltă rezoluție, cu contrast ridicat.
・O acoperire multi-strat de înaltă calitate - ce oferă o transmitere uniform optimizată a luminii în spectrul vizibil - este aplicată pe toate lentilele și prismele pentru o imagine mai naturală și mai clară. Culorile subtile ale stelelor noaptea sunt reproduse fidel.
・Prismele Abbe-Koenig cu reflexie totală pe toate suprafețele și un nivel ridicat de transmitere asigură un câmp vizual mai luminos.
・Cu acoperirea pentru corectarea fazei pentru suprafețele roof (Dach) ale prismelor Abbe-Koenig - care compensează decalajul de fază a luminii la reflectarea în interiorul prismelor - veți beneficia întotdeauna de imagini de înaltă rezoluţie și cu contrast ridicat.
・Design optic care asigură un câmp vizual super-lat și o distanţă oculară mare. Chiar și cei care poartă ochelari pot beneficia de un câmp vizual deosebit de lat, de la o margine la alta.
・Pentru toate lentilele şi prismele se utilizează sticlă fără plumb sau arsenic.
・Vizoarele din cauciuc cu rotire și glisare, cu șase clicuri facilitează poziţionarea ochilor în punctul de perspectivă corect.
・Inel de ajustare a dioptriilor cu index pentru o ajustare simplă.
・Structură impermeabilă care nu va fi afectată dacă produsul este scufundat în apă la o adâncime maximă de 5 m timp de 10 minute. (În condițiile de testare Nikon. Nu este proiectat pentru a fi utilizat în mediul subacvatic.)
・Structură etanșă cu un corp umplut cu azot ce previne aburirea părții interioare a sistemului optic, rezistent la mucegai și la schimbări extreme de temperatură.
・Carcasă ușoară, robustă din aliaj cu magneziu, care facilitează vizualizarea cu produsul ținut în mână.
・Un filtru de 55 mm (P = 0,75 mm) poate fi atașat la obiectiv.
・Este livrat cu un adaptor pentru trepied exclusivist (TRA-4) ce permite fixarea pe un trepied.