Nikon Imaging | Romania | Europa

Stabilit în Amsterdam, Kadir van Lohuizen este conferențiar de fotografie și cofondator al agenției foto NOOR. Este fotograf profesionist din 1988, inspirând mulți oameni prin lucrările sale. Kadir s-a hotărât să urmeze o carieră în fotografie după ce și-a descoperit pasiunea pentru realizarea de fotografii în timpul școlii; totuși, curiozitatea față de lume este cea care i-a modelat cariera.

Fiind fotograf liber-profesionist întreaga sa carieră, Kadir a acoperit conflicte în Africa și în alte zone, dar este probabil cel mai bine cunoscut pentru proiectele sale despre cele șapte fluvii ale lumii, industria diamantelor, Via PanAm, despre migrația contemporană pe continentul american și „Where will we go”, despre consecințele creșterii nivelului mării asupra oamenilor. Kadir continuă să lucreze cu NOOR în zone de conflict, documentând în fotografia sa teme globale.

A primit numeroase premii, inclusiv două premii World Press Photo, un premiu Visa D’or pentru munca sa în Ciad și în 2004 prestigiosul premiu olandez Dick Scherpenzeel pentru cel mai bun reportaj despre țările în curs de dezvoltare.

A fost de două ori membru în juriul concursului World Press Photo, este membru al Consiliului Consultativ al World Press Photo și a publicat patru cărți de fotografie.

În rolul său de ambasador european Nikon, Kadir își va etala stilul individual, abordarea tehnică și etica de lucru pentru a-i încuraja pe ceilalți să-și depășească limitele în domeniul fotografiei.