14-09-2021

Exprimați-vă personalitatea artistică utilizând cel mai mic obiectiv de până acum din seria Z pentru fotografiere pe întregul cadru!

Amsterdam, Olanda, 14 septembrie 2021: Nikon prezintă astăzi cel mai mic și mai ușor obiectiv de până acum cu distanță focală fixă, pentru fotografiere pe întregul cadru, care se alătură familiei de obiective din seria Z de la Nikon! Frumosul NIKKOR Z 40mm f/2 este un obiectiv pentru imagini lirice, extraordinar pentru fotografierea de zi cu zi: este clar, cu deschidere mare a diafragmei și suficient de mic pentru a fi mânuit discret; este excelent pentru orice, de la vloguri până la instantanee vibrante.

* Aspectul produsului poate să difere de fotografia prezentată mai sus.

Acest obiectiv standard, cu fotografiere pe întregul cadru și deschidere mare a diafragmei oferă un unghi de câmp natural, care este ideal pentru portrete candide, interviuri și videoclipuri demonstrative. Fără a avea în fața lor un obiectiv mare, subiectele se vor simți mai confortabil; pe de altă parte, obiectivul este atât de mic și de ușor încât este ideal și pentru a filma perspective atractive la persoana întâi.

Montura Z largă se combină cu diafragma maximă largă f/2 a obiectivului, pentru a oferi performanțe excelente în lumină scăzută – o combinație ideală pentru captarea stării de spirit în situații cu iluminare slabă. Diafragma circulară cu 9 lamele permite obținerea unui bokeh delicat, cu aspect natural: fotografii și cineaștii pot capta imagini cu fundaluri plăcut estompate, foarte catifelate, care scot foarte bine în evidență subiectul.

Dirk Jasper, manager de produs la Nikon Europe, declară: „Suntem încântați să primim acest obiectiv versatil cu distanță focală fixă în sistemul Z de la Nikon, care se dezvoltă încontinuu. Acest obiectiv oferă un raport calitate/preț excelent în lumea produselor din seria Z de la Nikon. Este atât de compact și de ușor încât este ideal pentru a fi utilizat ca obiectiv principal pentru orice situație sau ca obiectiv secundar ușor.”

Rezumatul caracteristicilor cheie: NIKKOR Z 40mm f/2

Obiectiv standard cu distanță focală fixă și deschidere mare a diafragmei, f/2: unghi de câmp de 40 mm pe aparatele foto cu fotografiere pe întregul cadru din seria Z. Unghi de câmp de 60 mm pe un aparat foto în format DX din seria Z.
Oglinda realității: obiectivul redă imaginile statice și filmele cu detalii și culori frumoase, pline de profunzime.
Bokeh deosebit de frumos: focalizarea clară a subiectelor pe fundaluri frumoase, plăcut estompate nu a fost nicicând mai ușoară.
De aproape și clar: distanță minimă de focalizare de doar 0,29 m. Claritatea este superbă, chiar și de aproape.
Focalizare automată rapidă, fără sunet: fiind realizată prin intermediul unui motor pas cu pas extrem de silențios și îmbunătățită de lumina suplimentară colectată de montura Z, focalizarea este rapidă, precisă și fără sunet.
Făcut pentru video: înregistrările video nu vor fi distruse de sunete de focalizare. Variația distanței focale în funcție de distanța de focalizare (focus breathing) este redusă dramatic, astfel încât să puteți regla focalizarea fără a afecta unghiul de câmp al scenei filmate.
De buzunar: suficient de mic pentru a fi lăsat pe aparatul foto sau ținut într-un buzunar al hainei.
Adaptabil: inelul de control fără sunet poate fi setat pentru a controla focalizarea, diafragma, compensarea expunerii sau sensibilitatea ISO.
Protejat: etanșat pentru asigurarea protecției împotriva prafului și picăturilor de apă.¹

¹ Nu este garantată rezistența obiectivului la praf și la picături de apă în toate situațiile și în toate condițiile.

Despre Nikon

Nikon ocupă un loc de frunte la nivel mondial în furnizarea de produse și servicii foto-videografice. Tehnologia sa optică inovatoare, de la aparate foto și obiective, până la accesorii de sistem pentru consumatori și profesioniști, are la bază peste 100 de ani de experiență. Brandul este recunoscut la nivel mondial pentru stabilirea unor noi standarde la nivel de design și de performanțe, cu revoluționarele aparate foto mirrorless din seria Z de la Nikon și cu obiectivele NIKKOR Z, care reprezintă o nouă dimensiune a caracteristicilor optice.

Nikon se angajează să se poziționeze în fruntea culturii foto-videografice și permite unora dintre cei mai buni artiști vizuali din lume să își atingă potențialul creativ prin intermediul povestirilor vizuale. Echipamentul său premiat îi susține pe fotografi și pe videografi în realizarea viziunii lor creative la cel mai înalt nivel.

În calitate de partener vizionar de încredere, reunește toate nivelurile de creatori de conținut prin comunitatea sa implicată, prin expertiza tehnică de neegalat și accesul la resursele educaționale, prin inițiative precum Nikon School.