19-04-2018

Nikon câştigă patru premii TIPA World Awards 2018: D850, D7500, COOLPIX W300 şi AF-S NIKKOR 180-400mm f/4E TC1.4 FL ED VR

Amsterdam, Olanda, 19 aprilie 2018: compania Nikon are plăcerea să anunţe că patru dintre produsele sale sunt câştigătoarele prestigioaselor premii TIPA World Awards 2018, sponsorizate de Technical Image Press Association (TIPA), o autoritate globală în industria fotografică şi imagistică. Nikon D850 a câştigat „Best DSLR Professional” (Cel mai bun DSLR profesional), Nikon D7500 a câştigat „Best APS-C DSLR Expert” (Cel mai bun DSLR APS-C expert), obiectivul AF-S NIKKOR 180-400mm f/4E TC1.4 FL ED VR a fost votat „Best Professional Lens” (Cel mai bun obiectiv profesional) şi COOLPIX W300 a primit premiul „Best Rugged Camera” (Cel mai bun aparat foto robust).

Comentariile TIPA pentru Nikon D850 – câştigătorul premiului „Best DSLR Professional”

Aparatul foto Nikon D850 răspunde tuturor cerinţelor pe care trebuie să le îndeplinească cel mai bun DSLR profesional din acest an. Fiind echipat cu un senzor CMOS BSI de 45,7 MP şi cu un procesor EXPEED 5, aparatul foto D850 poate să fotografieze până la 9 fps (utilizând gripul MB-D18 opţional cu acumulatorul EN-EL18B – utilizat în D5 – introdus) pentru 51 de cadre consecutive în format NEF pe 14 biţi. Focalizarea este rapidă, cu 99 de senzori de tip cruce şi un procesor AF dedicat, care poate să capteze imagini în lumină scăzută, de numai -4EV. Corpul este confecţionat cu aliaj de magneziu dur şi materiale din fibră de carbon cu rezistenţă la praf şi la picături de apă, iar durata de funcţionare a acumulatorului este suficientă pentru până la 1840 de cadre la rezoluţie completă sau 70 de minute de video HD cu o singură încărcare. 

Comentariile TIPA pentru Nikon D7500 – câştigătorul premiului „Best APS-C DSLR Expert”

Destinat în mod special fotografilor care doresc să profite de gama completă de obiective Nikon şi de expertiza imagistică la un preţ mediu, aparatul foto D7500 în format DX, de 20,9 MP oferă fotografilor un sentiment de control asupra numeroşilor parametri şi opţiunilor imagistice, care sunt bine gândite şi combină caracteristici atât pentru profesionişti, cât şi pentru amatori. Aparatul foto are performanţe foarte bune în lumină scăzută, o durată de funcţionare excelentă a acumulatorului şi un LCD cu ecran tactil, rabatabil, de 3,2 inci. Sensibilitatea ISO se încadrează în intervalul 100-51.200, cu un timp de expunere de vârf de 1/8000 secunde şi o cadenţă de 8 cadre pe secundă la rezoluţie completă. Există numeroase opţiuni avansate, care permit fotografilor să exploreze complet o multitudine de oportunităţi imagistice creative.

Comentariile TIPA pentru AF-S NIKKOR 180-400mm f/4E TC1.4 FL ED VR – câştigătorul premiului „Best Professional Lens” 

Imaginaţi-vă un obiectiv cu teleconvertor de 1,4X încorporat, sistem de reducere a vibraţiilor de până la 4 trepte, etanşare avansată împotriva prafului şi umezelii, focalizare internă şi posibilitatea de a extinde uşor distanţa focală (de la maximum 400 mm până la 560 mm sau chiar până la 840 mm, pe un aparat foto în format DX), prin întoarcerea unui comutator. Fiind concepută pentru fotografii specializaţi în sport, evenimente, natură şi natură sălbatică, integrarea teleconvertorului în obiectiv permite optimizarea superiorităţii imagistice în ceea ce priveşte transmiterea luminii şi calitatea marginilor. Când este combinat cu aparate foto Nikon avansate, precum D850, zonele exterioare ale cadrului pot fi utilizate ca senzori de tip cruce, îmbunătăţind mai mult viteza de achiziţie şi calitatea.

Comentariile TIPA pentru COOLPIX W300 – câştigătorul premiului „Best Rugged Camera”

Fotografii activi de aventură în aer liber pot lua cu ei aparatul foto Nikon COOLPIX W300, ştiind că acesta poate face faţă în orice situaţie. Fiind rezistent la apă¹ până la 30 de metri, rezistent la îngheţ² până la -10 grade C, rezistent la şocuri³ şi rezistent la praf, COOLPIX W300 înregistrează imagini video 4K şi imagini statice de 16 MP, precum şi filme secvenţiale. Opţiunile imagistice sunt extinse cu un zoom optic de 5X cu sistemul hibrid de reducere a vibraţiilor de la Nikon, în timp ce înregistrările video UHD 4K dispun de sunet stereo şi toată acţiunea poate fi partajată prin Bluetooth şi prin reţeaua WiFi încorporată, utilizându-se aplicaţia SnapBridge. COOLPIX W300 este, de asemenea, un însoţitor de călătorie util, fiind echipat cu GPS, busolă electronică, altimetru, indicator de adâncime şi chiar şi un indicator de presiune atmosferică şi hidrostatică.

Premiile acoperă produse fotografice şi imagistice lansate între 1 aprilie 2017 şi 31 martie 2018, care aparţin unui număr de categorii şi sunt votate de editori ai unor prestigioase reviste de aparate foto şi imagistice din întreaga lume.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi site-ul web TIPA World Awards www.tipa.com

¹ Rezistent la apă: face faţă condiţiilor de testare Nikon, care sunt echivalente clasei de protecţie JIS/IEC 8 (IPX8). Fotografierea la adâncimi de până la 30 m este posibilă timp de aprox. 60 de minute
² Rezistent la îngheţ/la praf: face faţă condiţiilor de testare Nikon, care sunt echivalente clasei de protecţie JIS/IEC 6 (IPX6)
³ Rezistent la şoc: face faţă condiţiilor de testare Nikon, care sunt conforme cu MIL-STD 810F, metoda 516.5-Shock (este lăsat să cadă de la o înălţime de 240 cm pe un placaj de lemn cu grosimea de 5 cm)