24-08-2017

Acum, aici, excepţional. Demonstraţi-vă măiestria cu aparatul foto D850, de foarte înaltă rezoluţie

Amsterdam, Olanda, 24 august 2017 – Nikon anunţă aparatul foto D850 şi oferă fotografilor care realizează imagini pe întregul cadru combinaţia perfectă între rezoluţie, viteză şi sensibilitate la lumină. De la studio, până la cele mai îndepărtate locuri de pe pământ, acest DSLR în format FX nu este doar performant – duce superioritatea la un nivel cu totul nou.

Indiferent dacă sunt specializaţi în fotografierea naturii, nunţilor sau modei, în fotografie sportivă comercială ori în înregistrarea filmelor, D850 le oferă fotografilor care lucrează în domenii extrem de competitive flexibilitatea creativă de care au nevoie pentru a-şi demonstra măiestria. Senzorul rapid, de rezoluţie foarte înaltă, în format FX, utilizează 45,7 megapixeli de rezoluţie efectivă pentru a furniza fişiere de 45,4 MP. Noua arhitectură cu lentile pe cip, cu structură fără spaţii, permite înregistrarea unor detalii excepţionale şi oferă un interval dinamic incredibil. Cadenţele de cadre sunt accelerate până la 9 fps când se utilizează gripul opţional MB-D18. Cineaştii pot să înregistreze acum filme pe întregul cadru la rezoluţii 4K, fără factor de decupare, fapt care deschide noi posibilităţi când se filmează cu obiective de la Nikon cu distanță focală fixă şi deschidere mare a diafragmei. Iar filmările secvenţiale la rezoluţii 4K se pot realiza în aparatul foto.

Printre alte caracteristici care asigură o flexibilitate mai mare se numără opţiunea de a fotografia în format RAW de dimensiune Mare, Medie sau Mică. Modul Fotografiere fără sunet permite fotografierea extrem de clară la rezoluţii foarte înalte, fără a se înregistra niciun zgomot al obturatorului. Modul AF localizată este disponibil în Vizualizare în timp real, pentru asigurarea preciziei la fotografierea macro. Mai trebuie menţionat că acesta este primul DSLR de până acum care se poate lăuda cu procesarea în mod focus-stacking în aparatul foto, pentru imagini excepţional de clare, cu o profunzime de câmp vastă.

Dirk Jasper, managerul departamentului de marketing pentru produse, Nikon Europe, declară: „D850 oferă o versatilitate incredibilă – este ca şi cum am lucra cu trei aparate foto într-unul singur. Indiferent dacă aveţi nevoie de flexibilitate în privinţa numărului de megapixeli, a dimensiunii fişierelor, a vitezei sau a sensibilităţii ISO, D850 se comportă remarcabil. Este o investiţie inteligentă pentru fotografii care doresc libertatea de a obţine rezultate excelente, fără excepţii.”

Rezumatul caracteristicilor principale

- Rezoluţie: 45,7 megapixeli de rezoluţie efectivă. Fişiere de 45,4 MP, bogate în detalii. Senzor CMOS în format FX, iluminat din spate, fără filtru optic low-pass.
- Viteză: fotografiaţi la 7 fps. Sau înregistraţi imagini de rezoluţie completă la 9 fps, când utilizaţi gripul opţional MB-D18 (cu acumulatorul EN-EL18B introdus).
- Sensibilitate la lumină: puternicul sistem de procesare a imaginii EXPEED 5 oferă imagini excepţional de curate pe întregul interval de sensibilităţi ISO, de 64–25600, extensibil de la 32 până la 102400 (echivalent). Întregul interval de sensibilităţi ISO este disponibil, de asemenea, pentru înregistrări video 4K.
- Precizie: acelaşi sistem extraordinar AF cu 153 de puncte, cu care este echipat şi vârful de gamă D5, oferă sensibilităţi de până la -4 EV în punctul central (ISO 100, 20 °C). Măsurarea până la -3 EV permite expuneri automate precise chiar şi atunci când sigura lumină disponibilă este lumina lunii.
- Înregistrări video 4K fără factor de decupare: înregistraţi filme 4K/UHD pe întregul cadru la 30p, fără a fi limitat de vreun factor de decupare. Înregistraţi mai mult de trei ore utilizând gripul MB-D18.
- Filmare secvenţială 4K în aparatul foto: realizaţi filmări secvenţiale 4K în aparatul foto şi valorificaţi cei 45,7 megapixeli efectivi ai aparatului foto D850, pentru a crea filme secvenţiale spectaculoase la rezoluţii 8K, în post-producţie.
- Flexibilitate în format RAW: fotografiaţi la 45,4 MP în RAW de dimensiune Mare, la 25,6 MP în RAW de dimensiune Medie sau la 11,4 MP în RAW de dimensiune Mică (dimensiunile Medie şi Mică sunt ambele în format comprimat fără pierderi, pe 12 biţi).
- Orice mediu: etanşarea extinsă împotriva intemperiilor permite aparatului foto D850 să fie pregătit pentru mediile neprietenoase. Aceeaşi iluminare completă a butoanelor, întâlnită la aparatul foto D5 de la Nikon, asigură manevrarea simplă în întunericul nopţii.
- Suporturi de stocare rapidă: o fantă de card dublă permite utilizarea simultană a unui card SD UHS-II şi a unui card XQD – cea mai rapidă combinaţie posibilă.