Nikon Imaging | Romania | Europa

22-05-2017

Nikon D500 câştigă premiul Camera GP 2017 Editors Award

Amsterdam, Olanda, 22 mai 2017: Nikon are plăcerea să anunţe că aparatul foto digital SLR D500 a primit premiul Camera GP (Grand Prix – Marele premiu) 2017 Editors Award (Premiul editorilor), care se adaugă premiilor de la TIPA şi EISA, printre altele.

Premiile Camera GP sunt sponsorizate de clubul de presă Camera Journal Press Club (C.J.P.C. / Japonia), care a fost înfiinţat în septembrie 1963 şi este compus din editori de la 12 reviste de aparate foto şi fotografie (din aprilie 2016). Câştigătorul premiului Editors Award, de care în acest an s-a bucurat D500, este selectat pentru popularitatea acestuia, pentru reacţiile pe care le-a creat în rândul utilizatorilor şi pentru inovaţia de care a dat dovadă, conform aprecierii membrilor C.J.P.C.

D500 este de acum câştigătorul a trei premii prestigioase. A mai primit premiul „Best APS-C DSLR Expert” (Cel mai bun DSLR APS-C expert) la TIPA Awards 2016 (Premiile TIPA 2016), precum şi premiul EISA Awards' European Prosumer DSLR Camera 2016-2017.

Declaraţia juriului privind alegerea aparatului foto D500

„D500 este mult-aşteptatul nou model de top din linia de aparate foto SLR în format APS-C de la Nikon. Acesta oferă un echilibru excelent între performanţe şi preţ, preluând caracteristicile de bază, precum senzorul AF, de la D5, modelul de vârf în format de cadru complet de 35 mm [135] de la Nikon, fiind totuşi disponibil la un preţ pe care consumatorul mediu şi-l poate permite. D500 poate fi considerat un aparat foto care face mai atrăgător formatul APS-C, prin corpul rezistent şi durabil, vizorul de înaltă definiţie şi performanţa de fotografiere continuă mai mult decât suficientă, toate acestea fiind demne de un model de elită. Este echipat cu un sistem AF superior, compus din puncte de focalizare care acoperă o zonă întinsă a cadrului şi este capabil să înregistreze clar şi precis subiectele în mişcare. În zilele noastre, chiar dacă dezvoltarea aparatelor foto fără oglindă este remarcabilă, D500 ne aduce aminte de atracţia aparatelor foto SLR.”

D500 – Caracteristici principale

·Un sistem AF de ultimă generaţie, cu 153 de puncte, care demonstrează capacităţi superioare de captare a subiectelor în orice situaţie

·Fotografiere continuă cu viteză ridicată, de până la 200 de cadre pe serie, la cadenţe de până la aprox. 10 fps (imagini RAW de 14 biţi cu compresie fără pierderi)

·Sistemul compact pe care formatul DX îl poate oferi pentru fotografiere agilă

·Răspunde nevoilor profesioniştilor, prin suportul pentru înregistrarea filmelor 4K UHD (3840 × 2160)

·Noul sistem de procesare a imaginii EXPEED 5, care oferă o plajă largă de sensibilităţi standard de până la ISO 51200, cu extindere suplimentară până la Hi 5 (echivalent ISO 1640000)

·Echipat cu un monitor cu ecran tactil de înaltă rezoluţie, cu înclinare, de 3,2 inci, care face din fotografiere o activitate şi mai confortabilă

·Acceptă SnapBridge, o aplicaţie care permite conectarea fără probleme a aparatului foto la un dispozitiv inteligent