Nikon Imaging | Romania | Europa

15-02-2017

Produsele Nikon primesc premiul „iF Design Award 2017”

Amsterdam, Olanda, 15 februarie 2017: Nikon şi Nikon-Trimble Co., Ltd* au plăcerea să anunţe că cinci dintre produsele lor au primit câte un premiu „iF Design Award 2017” la categoriile respective de produse.

Produsele câştigătoare sunt:

Aparat foto digital SLR – Nikon D5

D5 este cel mai recent model de top de la Nikon, capabil să răspundă unei mari diversităţi de scene şi de subiecte, cu rezultate superioare la fotografierea continuă de mare viteză şi la funcţionarea cu setări de sensibilitate ridicată. Ambele laturi ale pentaprismei au fost modernizate pentru a îndeplini cerinţele unui instrument profesional, cu un design general graţie căruia aparatul foto arată mai rezistent şi mai rapid.

Aparat foto digital SLR – Nikon D500

Aparatul foto semi-profesional D500 are acelaşi sistem AF cu 153 de puncte ca vârful de lance D5. Senzorul APS-C al acestuia demonstrează o agilitate superioară, prin fotografierea continuă la viteză ridicată, de aprox. 10 fps şi efectul de telefotografie , când este împerecheat cu un obiectiv FX. D500 exprimă spiritul de inovaţie şi un simţ al mişcării, cu o pentaprismă mică (fără bliţ), care se îngustează în partea din faţă, îndreptându-se spre subiect – o temă elementară ce stă la baza designului seriei D de la Nikon.

Cameră de acţiune – KeyMission 360

Fiind prima cameră de acţiune de la Nikon, KeyMission 360 este o cameră de acţiune extrem de portabilă, echipată cu doi senzori de imagine, unul frontal şi unul posterior, precum şi cu două obiective NIKKOR, permiţând înregistrarea unor materiale video 4K UHD extrem de realiste, de 360 de grade. Este rezistentă la apă până la adâncimea de 30 m, rezistentă la şoc, la îngheţ şi la praf.

Microscop inversat pentru cercetare – ECLIPSE Ti2

Acesta este un model de top din seria de microscoape inversate, destinate utilizării în biologie, medicină şi industria farmaceutică.

Microscopul răspunde la o diversitate de nevoi de cercetare, prin caracteristici care permit aplicaţii avansate şi niveluri îmbunătăţite de utilitate, stabilitate şi flexibilitate.

Soluţie pentru imagini digitale – Nivo-i

Nivo-i este primul echipament de măsurare din industrie pentru soluţii de imagini digitale, care poate obţine imagini digitale şi date de poziţionare precise în acelaşi timp.

Utilizările acestuia sunt variate, de la managementul infrastructurilor, până la prevenirea dezastrelor şi includ detecţia şi inspecţia crăpăturilor din podurile de beton, monitorizarea alunecărilor de teren şi ghidarea corecţiei cadrelor de oţel.

Premiile „iF Design Awards” sunt premii de design prestigioase la nivel global, care se acordă încă din 1953, fiind sponsorizate de iF International Forum Design GmbH. Premiile acoperă câteva categorii de discipline, precum produse, comunicaţii şi ambalaje. În acest an, peste 5.500 de realizări din 59 de ţări au fost evaluate de experţi renumiţi.

* Nikon-Trimble Co., Ltd. este o companie mixtă, care a luat naştere prin asocierea în participaţiune a companiilor Nikon şi Trimble Inc, cu sediul în S.U.A., având ca obiect de activitate livrarea de soluţii de studiu de înaltă precizie, care cresc productivitatea