©Ross Harvey

Lookbook-ul Colectivului de nunţi europene Nikon

Fotografia de nuntă îşi adaptează stilul în pas cu moda în continuă schimbare. În acest Lookbook, Colectivul de nunţi europene Nikon a dezvăluit o colecţie captivantă de tendinţe clasice, curente şi emergente în fotografia de nuntă – toate fotografiile fiind realizate cu aparate foto Nikon şi cu obiective NIKKOR – şi a oferit sfaturi despre cum se pot recrea unele dintre cadrele marcante.

Stil modă

Fiind inspirate de revistele de modă exclusiviste şi de campaniile din ce în ce mai interesante ale designerilor şi croitorilor de rochii de nuntă moderne, cuplurile pot aborda o reprezentare stilistică mai pronunţată în fotografiile lor. De vreme ce mireasa poartă o rochie couture, de ce nu ar dori fotografii în acelaşi „stil couture”.

Fotografie realizată în Italia de Ross Harvey, utilizând D750 şi AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

„Utilizând obiectivul AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G, am avut posibilitatea să realizez această fotografie amuzantă, care transmite o eleganţă naturală şi care ar avea oricând loc într-o revistă de modă. Am ales acest obiectiv în special datorită diafragmei cu număr mic (f/2 pentru această fotografie), care mi-a permis să estompez uşor fundalul, suficient pentru a păstra contextul şi mediul, în timp ce am focalizat în totalitate pe cuplu.”

Ross Harvey, Marea Britanie

Fotografie realizată în Grecia de Chloé Lapeyssonnie, utilizând D750 şi AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED

Simplitate

Pe măsură ce tendinţele se dezvoltă, uneori vedem că un stil se suprasaturează totalmente, ceea ce duce la necesitatea unei „resetări” complete. Este timpul să revenim la lucrurile esenţiale, cu gândul la fotografiile de dincolo de timp, care pun accentul pe cuplu şi emană simplitate, puritate şi sobrietate.

Fotografie realizată în Grecia de Nadia Meli, utilizând D750 şi AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

„Fac experienţe cu unghiuri diferite, pentru a face interesante fotografiile simple. Aici, m-am poziţionat deasupra mulţimii, am utilizat obiectivul AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G şi am încadrat fotografia astfel încât numai mireasa să fie în cadru. Aşa am transformat ceea ce ar fi putut fi o fotografie supraaglomerată cu primul dans, în această imagine minunată prin simplitatea ei.”

Nadia Meli, Italia

Numai profesionişti

Imaginaţi-vă această scenă… când tinerii căsătoriţi se întorc spre invitaţi după ce şi-au spus jurămintele, nu sunt întâmpinaţi de o mare de feţe zâmbitoare, ci de un perete de telefoane cu camere. Invitaţii sunt atât de dornici să surprindă acel moment special, încât uită că şi ei fac parte din acest eveniment. Nu este nicio surpriză faptul că mirii îi roagă politicos pe invitaţi să închidă telefoanele mobile în timpul ceremoniei, permiţând fotografului să fotografieze fiecare moment într-un mod mai natural.

Fotografie realizată în Franţa de Chloé Lapeyssonnie, utilizând D750 şi AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED