Nikon Imaging | Romania | Europa

Tradiţii nupţiale din Marea Britanie, prezentate de Louise

Tortul de nuntă

Tradiţia tortului de nuntă a început în Anglia ca un simbol al celebrării şi al condiţiei sociale. În Anglia medievală, torturile erau etajate cât mai mult posibil şi mirii trebuiau să se sărute pe deasupra acestora – un sărut reuşit însemna garanţia unei vieţi prospere împreună!

În mod tradiţional, torturile de nuntă englezeşti sunt torturi de fructe, cu mai multe etaje, cu coloane între acestea (spre deosebire de cele din America, unde etajele sunt puse direct unul peste altul). În perioada victoriană, se adăuga glazură albă, care era simbolul banilor şi al importanţei sociale.

Astăzi, cuplurile aleg diferite compoziţii şi stiluri de torturi, pentru a reflecta gustul şi stilul personal, de la roţi de brânză şi torturi neornate, din cremă de unt şi glazură, până la mese întregi încărcate cu dulciuri! Acum există tradiţia ca tortul să fie tăiat de miri, aceasta simbolizând unirea lor şi promisiunea de a avea pentru totdeauna grijă unul faţă de celălalt.

Louise şi Gian (Marea Britanie) taie tortul de nuntă. Imagine realizată de fotograful specializat în nunţi, Ross Harvey, utilizând aparatul foto D850 şi obiectivul AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED.

Primul dans

Ne place primul dans, deoarece este momentul în care cei doi îndrăgostiţi se pierd complet unul în vraja celuilalt. Înainte vreme, se obişnuia ca mirele să fure mireasa şi să se laude în faţa prietenilor, dansând cu ea în jurul focului, înainte de începerea festivităţilor. Era un obicei asemănător celui de la balurile protocolare, unde invitaţii de onoare (în acest caz, mireasa şi mirele) deschideau dansul cu un vals. Majoritatea cuplurilor aleg acum un cântec preferat sau semnificativ în locul valsului tradiţional, iar unii miri mai îndrăzneţi chiar învaţă şi prezintă coregrafii complicate pentru a-şi încânta invitaţii!

Louise şi Gian (Marea Britanie) se sărută în timpul primului lor dans. Imagine realizată de fotograful specializat în nunţi, Ross Harvey, utilizând aparatul foto D850 şi obiectivul AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED.

Discursurile

La nunţile britanice, discursurile sunt adesea momentele de maximă importanţă din timpul mesei, fiind ascultate cu plăcere, cu însufleţire, cu râsete şi cu pahare pline! Ca gazdă, tatăl miresei începe cu un toast închinat miresei şi mirelui şi, deseori, povesteşte întâmplări din copilăria miresei, înainte de a-i ura bun-venit mirelui în familie şi de a le mulţumi invitaţilor că le sunt alături în această zi importantă. După acest toast, mirele le mulţumeşte familiei miresei, invitaţilor şi părinţilor, înainte de a-şi complimenta mireasa şi de a le mulţumi domnişoarelor de onoare că au ajutat-o să se pregătească pentru ziua cea mare.

Discursul cavalerului de onoare se aşteaptă, fără îndoială, să fie cel care stârneşte cele mai multe râsete. Dezvăluind unele lucruri neştiute din viaţa de cavaler a mirelui, presărând adesea şi câteva glume, de obicei pe seama mirelui. Secretul este de a găsi un ton atrăgător pentru toţi, care nu ofensează pe nimeni, dar care este antrenant şi oferă cel mai memorabil discurs al zilei!

Mireasa din Marea Britanie, Louise, râde şi plânge în timp ce ascultă discursurile de la nuntă. Imagine realizată de fotograful specializat în nunţi, Ross Harvey, utilizând aparatul foto D850 şi obiectivul AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED.