Nikon Imaging | Romania | Europa

SUNT Ross Harvey, fotograf specializat în nunţi

Ross Harvey fotografiază nunţi sofisticate din întreaga lume şi este cunoscut pentru stilul lui frumos şi creativ, cât se poate de natural. Blogul lui este o sursă de inspiraţie pentru industrie şi el organizează ateliere de lucru care se bucură de mare succes în întreaga lume. A câştigat numeroase premii internaţionale şi acum jurizează la multe concursuri importante de fotografie nupţială.

El pune succesul lui pe seama unei alte pasiuni: mintea. Ross a petrecut peste două decenii studiind psihologia, ştiinţele clasice şi cuantice, neurologia şi filosofia, cu unicul scop de a înţelege mecanismele unei mentalităţi optimizate pentru exprimarea creativă.
Ross Harvey

Întrebări şi răspunsuri

Cum aţi ajuns să fotografiaţi nunţi?
Iniţial am dorit să fotografiez modă şi m-am instruit pentru studio. Mi-am dat seama că sunt cel mai fericit şi mai creativ când fotografiez fără niciun fel de restricţii, urmându-mi intuiţia şi experimentând la fiecare oportunitate. Nu mi-am făcut niciodată planuri pentru a mă ocupa de fotografia de nunţi, dar după prima fotografiere la un astfel de eveniment, ca o favoare făcută unui prieten, m-am îndrăgostit de aceasta.

Care este tradiţia de nuntă preferată, pe care merită să o înregistraţi cu aparatul foto?
Portretele! Combinaţia perfectă între compoziţie, lumină, profunzime, culoare şi cea mai importantă emoţie este extrem de dificil de stăpânit. Mai ales luând în considerare faptul că, aproape întotdeauna, cuplurile sunt timide în faţa aparatului foto. De asemenea, nu ai la dispoziţie decât în jur de 20 de minute pentru a înregistra imagini de nivel înalt – cele care vor prezenta cuplul pentru tot restul vieţii lor. Trebuie să crezi în propria viziune şi în propriile aptitudini ca să faci acest lucru, care te obligă să-ţi evaluezi propria mentalitate.

Care este cea mai mare provocare când se fotografiază la o nuntă?
Am fotografiat la marea majoritate a nunţilor de unul singur; fără fotografi secundari. Cuplurile au aşteptări foarte mari, nu doar în ceea ce priveşte o selecţie, ci în privinţa întregului set, care poate cuprinde sute de fotografii, astfel încât, a le realiza conform aşteptărilor este provocarea cea mai mare şi mai plină de satisfacţii. Totul este să poţi spune o poveste coerentă, de la început până la sfârşit. Oricine poate reuşi câteva imagini singulare remarcabile la o nuntă, dar foarte puţini pot să menţină acelaşi nivel timp de peste 14 ore, indiferent de context, de lumină sau de situaţie.