Nikon Imaging | Romania | Europa

SUNT Nessa Buonomo, fondatoare a blogului La Mariée Aux Pieds Nus

Stabilită în Lyon, Nessa Buonomo este bloggeriţă profesionistă, regizoare artistică şi autoare specializată în nunţi.

În 2008, ea s-a mutat împreună cu logodnicul ei în San Francisco, California, unde a descoperit blogurile de nunţi americane. Dându-şi seama că în Franţa nu exista nimic similar care să ofere inspiraţie autentică viitoarelor mirese, Nessa s-a întors în Paris, unde şi-a înfiinţat propriul blog de nunţi, La Mariée Aux Pieds Nus. Blogul a câştigat rapid o mare audienţă şi, în 2011, Nessa s-a extins în lumea târgurilor de nunţi. LOVE/ETC s-a lansat în Paris şi, în fiecare an, târgul aduce laolaltă furnizori de pretutindeni, care îşi prezintă lucrările mireselor şi mirilor dornici să descopere cele mai noi trenduri ale nunţilor.

Cea mai recentă realizare a Nessei a fost deschiderea propriului studio foto în Lyon, în 2016, pe care l-a denumit Studio Quotidien. Studioul a fost deschis cu scopul de a îmbunătăţi şi a sprijini munca profesioniştilor din domeniu, precum fotografii, designerii specializaţi în nunţi şi bijuterii, care sunt dedicaţi transformării în realitate a visului oricărui cuplu.
Nessa Buonomo

Întrebări şi răspunsuri

De ce aţi ales nunţile ca preocupare pentru cariera dumneavoastră?
Când mi-am lansat blogul, în 2009, nu aveam nicio intenţie să devin bloggeriţă profesionistă specializată în nunţi. În acea vreme, industria nupţială franceză era într-o etapă de renaştere, odată cu apariţia unui val de noi comercianţi care, ca şi mine, îşi aduceau contribuţia la transformarea nunţilor din Franţa. Blogul meu a fost pentru mine platforma perfectă pentru a contribui la această evoluţie, astfel încât tranziţia la o carieră în domeniul nunţilor s-a produs aproape în mod natural.

Dintre nunţile prezentate pe blog, care este nunta dumneavoastră preferată?
Cel mai mult îmi place nunta lui Robby şi a Marinei, care a avut loc anul trecut în Alsacia. Îmi place deoarece pentru mine, ca bloggeriţă, cuprinde tot ceea ce îmi place la nunţi. Fotografiile lor de nuntă sunt incredibile. Îmi place stilul natural, autentic şi simplu, în care fiecare detaliu este gândit şi chibzuit cu precizie. Totodată este semnificativă pentru mine, deoarece nu numai că am avut privilegiul de a face toate aranjamentele florale şi decoraţiunile, dar Robby şi Marina îmi sunt prieteni dragi, astfel încât m-am putut bucura de nunta lor şi ca invitat.  Petrecerea acestei zile speciale împreună cu ei a fost o experienţă minunată pentru mine şi pentru toţi oamenii care erau acolo.

Cât de importantă credeţi că este fotografia pentru o nuntă?
Eu le spun întotdeauna cuplurilor care caută să reducă bugetul alocat nunţii lor că singurul lucru la care nu merită să caute soluţii de compromis este fotografia. Este singura modalitate de a păstra amintirile vii şi de a împărtăşi celorlalţi experienţa trăită la nuntă. Imaginile ne permit să preţuim şi să păstrăm acest moment important din viaţa noastră pentru anii care vin.