Nikon Imaging | Romania | Europa

SUNT Chloé Lapeyssonnie, fotografă specializată în nunţi

Cu şapte ani în urmă, când Chloé a început să lucreze ca fotografă de nunţi, nu şi-ar fi imaginat ce experienţe minunate şi emoţionante o vor aştepta. Pe parcursul carierei sale, ea a fotografiat la peste o sută de nunţi, în Franţa şi în Europa. A vizitat locuri necunoscute, a descoperit diverse tradiţii nupţiale şi a întâlnit oameni minunaţi. Fiind o povestitoare pasionată, Chloé abordează fotografia nupţială într-un stil radical modern şi neinvaziv. Ea limitează strict mărimea posturii subiectului din fotografie, preferând să înregistreze momente spontane, mai mult sau mai puţin însemnate.
Chloe Lapeyssonnie

Întrebări şi răspunsuri

Cum aţi ajuns să fotografiaţi nunţi?
Mi-am început cariera ca fotografă în industria muzicală, fotografiind formaţii pe scenă şi în afara scenei. Doar atunci când m-am oferit să fac fotografii la nunta unui bun prieten mi-am descoperit dragostea pentru fotografia nupţială. Aceasta m-a introdus într-un univers cu totul nou de râsete, lacrimi, sărutări şi îmbrăţişări şi am fost imediat atrasă de diversitatea şi provocările pe care le oferă unui fotograf ziua nunţii.
Ca fotograf specializat în nunţi, trebuie să fii extrem de atent pe parcursul întregii zile, pentru a putea înregistra fiecare moment. Trebuie să fii creativ, pentru a obţine cele mai bune portrete posibile, să nu scapi din vedere ambianţa creată, pentru a include toate detaliile pe care şi le-a imaginat cuplul, să înţelegi lumina naturală şi să stăpâneşti fotografierea nocturnă. Nu poate exista niciun moment de indiferenţă la un fotograf de nunţi.

Care este tradiţia de nuntă preferată, pe care merită să o înregistraţi cu aparatul foto?
Momentul meu favorit este când mirii trec pe culoar, unul după celălalt, la începutul ceremoniei. Pentru mine, acesta este punctul esenţial al acelei zile, când o mulţime de emoţii diferite converg în acest moment. Îmi place să captez expresiile de entuziasm, de încordare, de mândrie şi de iubire copleşitoare de pe feţele mirilor, precum şi ale familiei şi prietenilor. Pentru cuplu, este prima dată când se văd în îmbrăcăminte de nuntă şi este momentul în care ei realizează cu adevărat că se căsătoresc. Amândoi au aşteptat atât de mult acest moment. Unii dintre ei varsă câte o lacrimă, alţii chiar plâng, unii râd nervos, alţii sunt extrem de solemni şi de calmi, iar alţii radiază de mândrie şi de bucurie. De aceea îmi place să înregistrez aceste emoţii neprefăcute.

Care este cea mai mare provocare când se fotografiază la o nuntă?
Pentru mine, este să stau concentrată întreaga zi, ceea ce poate fi destul de provocator, deoarece eu lucrez de multe ori peste 12 ore. Nu îmi permit niciun moment de pauză la o nuntă, deoarece întotdeauna se întâmplă câte ceva undeva. Dacă vrei să înregistrezi o reprezentare adevărată a întregii zile, trebuie să fii atent la tot ce se întâmplă în jurul tău. De multe ori aleg să fotografiez cu ambii ochi deschişi, ca să pot verifica ce se întâmplă dincolo de cadrul imaginii. De exemplu, aş putea să fotografiez o mireasă care îşi îmbrăţişează o prietenă la sfârşitul ceremoniei dar, fiind foarte atentă, pot să mă asigur că nu ratez mirele, care se prăbuşeşte în braţele tatălui său, undeva în apropiere. Căutând în mod constant momentul, lumina şi unghiul perfecte şi asigurându-te că fotografia este corectă din punct de vedere tehnic, întotdeauna există provocări, dar acest fel de provocări mă delectează.