Nikon Imaging | Romania | Europa

Tradiţii nupţiale din Cehia, prezentate de Lucie

Gâtarul

Această tradiţie nupţială are loc după ceremonie şi, în cele mai multe cazuri, odată ce invitaţii au ajuns la recepţia nupţială. Prietenii mirelui îi pun în jurul gâtului un gâtar frumos decorat, care simbolizează legătura care se naşte prin căsătorie. De asemenea, acesta mai semnifică şi faptul că o căsnicie este uneori dificilă dacă cei doi nu cooperează între ei. Pe lângă aceasta, miresei i se dă şi ei un bici cu panglici, pentru a demonstra cine este stăpâna casei.

Lukas (Republica Cehă) poartă un gâtar în jurul gâtului, după ceremonie, pentru a simboliza legătura care se naşte între miri prin căsătorie. Imagine realizată de fotografii specializaţi în nunţi, Simona Smrcková şi Kamil Saliba, utilizând aparatul foto D850 şi obiectivul AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G.

Spargerea farfuriilor

Tradiţia măturatului cioburilor unei farfurii sparte la o nuntă este prima tradiţie ce urmează să fie aranjată de personalul de catering. La începutul recepţiei nupţiale, un membru al personalului urează multă fericire tinerilor căsătoriţi şi se rosteşte un toast. În timpul toastului, membrul personalului scapă „accidental” o farfurie, care este ascunsă sub tava pe care o ţine în mâini. Tradiţia este ca tinerii căsătoriţi să măture cioburile.

Aceste cioburi de porţelan simbolizează fericirea, iar zgomotul spargerii acestora alungă spiritele rele care ar vrea să facă rău. Măturatul împreună este o acţiune simbolică pentru mireasă şi mire. Aceasta arată că ei trebuie să coopereze întotdeauna, nu numai când au probleme în căsnicie, dar şi în treburile casnice. De asemenea, este foarte important cine apucă făraşul şi cine apucă peria. Tradiţia spune că cel care mătură va fi măturat deoparte, iar cel care apucă făraşul va avea ultimul cuvânt în căsnicie. Tinerii căsătoriţi trebuie să păstreze un ciob, pentru a avea noroc.

Lukas şi Nikola (Republica Cehă) mătură cioburile farfuriilor sparte, pentru a simboliza faptul că ei vor coopera în căsnicia lor. Imagine realizată de fotografii specializaţi în nunţi, Simona Smrcková şi Kamil Saliba, utilizând aparatul foto D850 şi obiectivul AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED.

Apă sau votcă

Nunţile sunt asociate cu multe toasturi diferite, ţinute de părinţi, de cavalerii de onoare, de domnişoarele de onoare, de prieteni, chiar şi de tinerii căsătoriţi şi aşa mai departe. Unele toasturi nu au ca scop doar să ureze fericire tinerilor căsătoriţi, dar pot, de asemenea, să prezică viitorul relaţiei – şi anume, care dintre soţi va merge la cârciumă!

Un prieten sau un membru al personalului de catering va pune două pahare pe o tavă, unul cu apă şi celălalt cu o băutură alcoolică transparentă, de obicei votcă. Tinerii căsătoriţi vor trebui să ia fiecare câte un pahar, pentru a pregăti toastul. Dacă mirele alege apa, el va sta serile acasă, iar dacă alege alcoolul, se va duce probabil la cârciumă!

Lukas şi Nikola (Republica Cehă) sunt prezentaţi bând apă şi votcă în timpul toasturilor nupţiale – dar nu se ştie cine ce bea! Imagine realizată de fotografii specializaţi în nunţi, Simona Smrcková şi Kamil Saliba, utilizând aparatul foto D850 şi obiectivul AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED.