Povești care merită spuse

Lumea este plină de povești care merită spuse. Povești pe care ne ferim să le spunem. Povești care ne fac să ne simțim inconfortabil sau care sunt diferite de modul în care noi percepem lumea. Am creat un parteneriat cu fotografii NOOR pentru a scoate aceste povești la lumină.

Când urmărim o poveste cu impact vizual puternică, nu mai putem rămâne indiferenți. Nu putem ignora suferința umană, schimbările climatice sau nevoia unei abordări mai sustenabile. Și când nu putem ignora aceste lucruri, suntem obligați să acționăm. Acestea sunt poveștile care merită spuse.

NINA BERMAN – „CÂND MÂNCAREA DEVINE COMPETIŢIE”

„Eu sper ca imaginile să dezvăluie ceva mai profund despre societățile care sunt suficient de bogate pentru a folosi alimentele în acest fel – și ce înseamnă să te ghiftuiești nu doar cu alimente, dar și cu bunuri de consum – deoarece consumul este elogiat în cultura noastră, dar ne și extenuează.”

ANDREA BRUCE – „UN CUVÂNT INCOMOD: SALUBRITATEA”

„Salubritatea și defecarea în aer liber sunt, bineînțeles, subiecte sensibile. Sunt lucruri despre care majoritatea oamenilor nu vor să vorbească, fără să mai vorbim de a lăsa pe cineva să le documenteze. Și acesta este motivul pentru care problema este așa de mare. Nimeni nu vorbește despre acest lucru”.

YURI KOZYREV – „DESPRE CRIZA EUROPEANĂ A MIGRĂRII ÎN MASĂ”

„Prin reportajele lor referitoare la criza refugiaților, jurnaliștii le oferă migranților o identitate. Contribuim la ștergerea percepției conform căreia migranții sunt o „amenințare anonimă” care ajunge pe țărmurile europene”.

FRANCESCO ZIZOLA – „CA ȘI CUM AM FI FOST TONI”

Cu proiectul „Ca şi cum am fi fost toni” am dorit să schiţez o cale narativă care să ofere o viziune complexă a metodei străvechi şi sustenabile de a pescui tonul. Mă interesează să sugerez o metaforă a eternului conflict dintre om şi natură – o reflexie asupra orgoliului oamenilor”.