Parteneriatul Nikon-NOOR

NOOR este un colectiv de fotojurnalişti profesionişti şi autori de materiale documentare, dedicaţi creşterii conştientizării problemelor globale contemporane. Fotografii din acest colectiv provin din diferite ţări ale lumii şi toţi lucrează la proiecte individuale şi colective.

Nikon şi NOOR sunt parteneri în proiecte şi în educaţie

Compania Nikon se mândreşte cu parteneriatul de lungă durată cu colectivul NOOR, alcătuit din fotojurnalişti experţi, care documentează problemele complexe cu care se confruntă lumea noastră în prezent. De asemenea, pe lângă faptul că susţine proiectele fotografice extinse demarate de NOOR, precum Alimentele ne dau de gândit (Food For Thought), o investigaţie asupra lanţului de aprovizionare cu alimente, Nikon colaborează cu NOOR pe teme de educaţie, pentru a-i inspira pe viitorii fotografi documentarişti.

Cursurile predate de specialiştii Academiei Nikon-NOOR se ţin în mod regulat peste tot în Europa, pentru a le oferi fotojurnaliştilor aspiranţi şansa de a lucra îndeaproape cu profesioniştii, pentru a-şi dezvolta abilităţile. Participanţii beneficiază de analize detaliate ale portofoliilor, dobândesc abilităţi tehnice privind atât fotografierea, cât şi post-producţia şi primesc sfaturi de la profesionişti privind găsirea unei pieţe pentru poveştile lor.

Academia Nikon-NOOR

Fotojurnaliştii aspiranţi lucrează împreună cu profesorii de la NOOR pentru a trece în revistă portofolii, a învăţa secvenţierea imaginilor, a-şi îmbunătăţi abilităţile de editare şi a elabora relatări. Academia oferă interacţiuni intensive unu-la-unu cu fotografi, în legătură cu problemele tehnice şi cu modul de penetrare a pieţei fotografice internaţionale. Aceasta este o oportunitate unică de a dobândi cunoştinţe, a obţine informaţii de contact şi a dezvolta în acelaşi timp o viziune personală.