PROIECTE SUSŢINUTE

Fotografii documentarişti de la NOOR colaborează la proiecte de grup pentru a releva probleme de importanţă globală. Printre proiectele investigatoare s-au numărat „Consecinţe” (Consequences), despre schimbările climatice, „Alimentele ne dau de gândit” (Food For Thought), despre furnizarea şi risipa de alimente, „Noua Brazilie” (The New Brazil), despre avântul economic al acestei ţări, „Sclavie în vremuri moderne” (Modern Day Slavery) şi „Africa într-o nouă lumină” (Light on Africa).

Consecinţe

Proiectul „Consecinţe” se concentrează asupra problemelor schimbării climei, datorită creşterii temperaturilor la nivel global. Ca proiect de grup cu o durată de mai mulţi ani, acesta a fost prezentat în timpul Summitului Naţiunilor Unite destinat climei, organizat în 2009 în Copenhaga, unde fotografii de la NOOR au participat la discuţii cu o comisie formată din specialişti de renume şi factori de decizie în domeniul noilor politici pe plan internaţional.

Soluţii

Urmând după „Consecinţe”, proiectul „Soluţii” (Solutions) abordează modalităţile de combatere a schimbărilor climatice şi se concentrează asupra celor care caută un mod de viaţă mai sustenabil. Finalizat în 2010, acest proiect de grup zugrăveşte poveşti din viaţa oamenilor, având ca subiecte sursele de energie alternativă, energia regenerabilă şi metodele de a face faţă temperaturilor în creştere.

Noua Brazilie

Tranziţia rapidă a acestei ţări este prezentată în proiectul „Noua Brazilie”, care documentează societatea modernă complexă în contextul avântului economic al acesteia. Proiectul de grup al colectivului NOOR creează o suită de mărturii vizuale ale numeroaselor aspecte ale acestei naţiuni, cu resurse naturale imense şi cu un multiculturalism vibrant, în timp ce influenţa sa pe scena lumii este în continuă creştere.

Alimentele ne dau de gândit

Proiectul „Alimentele ne dau de gândit” examinează lanţul de aprovizionare şi risipa de alimente de pe glob, inclusiv anomalii culturale precum concursurile de mâncat din SUA, unde participanţii înfulecă pentru a câştiga premii. Proiectul prezintă acţiuni întreprinse pentru reducerea risipei de alimente, nu doar ca o problemă economică, dar şi ca una de sustenabilitate.

Sclavie în vremuri moderne

Prin proiectul „Sclavie în vremuri moderne”, fotografii de la NOOR cercetează amănunţit inima întunecată a traficului de persoane care vor fi supuse sclaviei. Acest proiect de grup creşte gradul de conştientizare şi accentuează importanţa unei probleme care afectează un număr estimativ de 20,9 milioane de oameni – dintre care 27% sunt copii – din ţări din întreaga lume.

Africa într-o nouă lumină

NOOR prezintă „Africa într-o nouă lumină”. Acest proiect oferă un dialog vizual nou asupra continentului, punând accentul pe modul în care poveştile sunt realizate şi spuse. Portretele Africii au fost create prin prezentarea unor realităţi politice şi sociale din Tunisia, Sudanul de Sud, Ghana, Mozambic, Burkina Faso şi Botswana.