Susținem comunitățile locale

Suntem mândri de inițiativele pe care le susținem și de eforturile angajaților noștri de a crea o lume mai bună pentru toți. Aceste proiecte realizate de echipele noastre locale sunt câteva dintre modurile în care ajutăm comunitățile europene.

Ziua Fetelor - Germania

Nikon GmbH s-a alăturat unei inițiative naționale care încurajează adolescentele să se orienteze spre domenii de activitate considerate în mod tradițional ca fiind specifice bărbaților, invitând un grup de fete cu vârsta cuprinsă între 13 și 15 ani la un atelier privind universul tehnic al microscopiei și fotografiei.

Donare de sânge - Rusia

Nikon Russia organizează de două ori pe an o campanie de donare de sânge pentru a-i ajuta pe copiii cu boli ale sângelui. Sângele donat este trimis Centrului Național de Cercetare Dmitry Rogachev pentru Hematologie Pediatrică, Oncologie și Imunologie, care oferă asistență medicală pentru mai mult de 500 de copii care suferă de boli ale sângelui.

Curățarea plajelor - Olanda

Nikon Europe și Nikon Netherlands s-au alăturat fundației Sea First pentru a încerca să găsească soluții la problema poluării cu plastic a plajelor locale. O echipă formată din 44 de angajați Nikon - inclusiv președinții Nikon Holdings Europe, Nikon Instruments Europe și Nikon Europe BV - au mers la plajă pentru a strânge 2.000 de deșeuri din plastic în trei ore. De asemenea, fundația Sea First a primit o donație pentru activitatea sa vitală în conservarea plajelor, iar fondatorul acesteia a rostit un discurs privind problema majoră a poluării mărilor și cum poate fiecare ajuta la rezolvarea acesteia.

Reducere, reutilizare, reciclare - Ungaria

Nikon Hungary a susținut un program școlar local prin care copiii sunt învățați să protejeze mediului înconjurător donând șapte paleți de hârtie pentru reciclare. În cadrul unei inițiative separate, aceștia au strâns jucării și haine care mai pot fi folosite și le-au donat celor nevoiași în perioada Crăciunului, reducând volumul de deșeuri și oferind ajutor persoanelor vulnerabile.

Organizație de caritate aleasă de angajați - Marea Britanie și Țările Nordice

Angajații Nikon din Marea Britanie și Țările Nordice aleg anual o organizație de caritate căreia să îi ofere sprijin. De la începutul acestei inițiative în Marea Britanie în 2005, angajații au strâns peste 258.000 de euro. Toate organizațiile de caritate susținute până acum activează în domeniul asistenței medicale și au inclus aziluri, centre de îngrijire pentru persoanele care suferă de cancer, centre de cercetare pentru boala Alzheimer și sănătate mintală. Deși angajații noștri se concentrează în principal pe strângerea de fonduri, eforturile lor ajută și la mediatizarea organizațiilor de caritate, oferind posibilitatea voluntarilor să se alăture acestora.

Light on Small (Ajutor pentru cei mici) – Olanda

În cadrul unui proiect comun, cele trei companii ale noastre cu sediul în Amsterdam - Nikon Holdings Europe, Nikon Europe BV și Nikon Instruments Europe BV - au luat parte la inițiativa Școli Ecologice inițiată de Foundation for Environmental Education (FEE) (Fundația de Educație pentru Mediul Înconjurător) în 2017, creând un program original denumit „Light on Small” (Ajutor pentru cei mici). Acoperind costurile de dezvoltare pentru materialele educaționale și donând microscoape și aparate foto Nikon, proiectul are ca obiectiv creșterea gradului de conștientizare privind problemele mediului printre copiii de vârstă școlară. Aproximativ 300 de copii din cinci școli au beneficiat deja de acest program în curs de desfășurare.