SUNT Simona Smrcková şi Kamil Saliba, fotografi specializaţi în nunţi

Simona şi Kamil sunt fotografi specializaţi în nunţi şi lucrează în echipă din 2012. Ei şi-au unit forţele, deoarece „mai mulţi ochi pot să vadă mai multe” şi lucrul cu mai multe aparate foto şi obiective de la Nikon le permite să înregistreze o varietate de perspective pe parcursul acelei zile speciale. De exemplu, Simona se poate concentra 100% asupra miresei, în timp ce Kamil se poate concentra asupra mirelui, care se pregăteşte pentru ziua cea mare.

Pe parcursul anilor, ei au înregistrat amintiri minunate prin munca lor şi au legat, de asemenea, noi prietenii. Simona şi Kamil îndrăgesc ceea ce fac, imortalizând ceea ce iubesc cel mai mult – bucuria, fericirea şi toate celelalte emoţii puternice trezite într-o zi de nuntă.
Simona & Kabil

Întrebări şi răspunsuri

Cum aţi ajuns să fotografiaţi nunţi?

Kamil: Eu am fost implicat în fotografia de nunţi din 1999, după ce am studiat artele şi fotografia, aşa că am avut mult exerciţiu în identificarea trendurilor nupţiale remarcabile!

Simona: Spre deosebire de Kamil, eu m-am implicat de mai puţin timp în fotografia de nunţi, din 2008. Am studiat pictura şi am continuat cu fotografierea nunţilor. Între timp, mi-am extins portofoliul cu fotografii de portrete şi de modă.


Care este tradiţia de nuntă preferată, pe care merită să o înregistraţi cu aparatul foto?

Din fericire, suntem norocoşi, deoarece nunta cehească tipică are multe tradiţii, aşa încât avem de înregistrat o diversitate de situaţii! Una dintre tradiţiile pe care preferăm să le fotografiem este „mireasa falsă”, un moment tradiţional care are loc în dimineaţa zilei ceremoniei, când mirele vine să ia mireasa din casa ei şi cere binecunvântarea părinţilor ei – iar un membru al grupului de nuntaşi, de obicei un bărbat, este îmbrăcat ca o mireasă şi încearcă să îl seducă pe mire!


Care este cea mai mare provocare când se fotografiază la o nuntă?

Cea mai mare provocare este să înregistrezi imagini puternice, capabile să producă un mare impact, într-un mod extrem de tehnic, chiar şi în condiţii de fotografiere incomode şi în lipsa timpului necesar, pe durata întregii zile. Trebuie să gândim şi să reacţionăm rapid.