02-11-2022

OBIECTIVUL PROFESIONAL DE SUPER-TELEFOTOGRAFIE NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S

Amsterdam, Olanda, 2 noiembrie 2022: Nikon își extinde astăzi gama de obiective profesionale de super-telefotografie cu NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S. Având un teleconvertor încorporat și performanțe AF de nivel superior, acest obiectiv de super-telefotografie cu distanță focală fixă este o alegere remarcabilă pentru fotografii specializați în sport și în natură sălbatică. Caracteristicile optice de înaltă performanță asigură în mod constant o calitate excepțională a imaginii, indiferent dacă se fotografiază la 600 mm sau la 840 mm, când teleconvertorul de 1,4x încorporat este activat.

De la sporturi cu motoare de mare viteză până la natura sălbatică imprevizibilă, fotografii care lucrează în situații solicitante vor beneficia de fiecare dată de rezultatele excelente ale acestui obiectiv de super-telefotografie. Sistemul de focalizare Silky Swift asigură o focalizare automată extrem de rapidă și incredibil de silențioasă, cu captarea și urmărirea exactă a subiectelor. Iar acoperirea mezo-amorfă de la Nikon – acoperire anti-reflexie de top la această clasă – combate în mod eficient formele dublate și petele luminoase, chiar dacă se fotografiază scene cu mai multe surse de lumină directă în cadru. Puternicul sistem VR încorporat în obiectiv are un efect de compensare echivalent cu până la 5,5 trepte, pentru asigurarea stabilității imaginilor în orice situație, în timp ce comenzile personalizabile asigură o versatilitate operațională excepțională. Fotografii care au nevoie de o rază de acțiune mai mare pot activa instantaneu teleconvertorul încorporat fără a-și schimba poziția de fotografiere sau a-și lua ochii de la evenimentul principal.

NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S este perfect echilibrat, având centrul de greutate poziționat în mijlocul suportului pentru trepied, asigurând o operare mai stabilă și reducând efortul de menținere a posturii indiferent dacă se fotografiază cu aparatul foto ținut în mână sau montat pe trepied. Lucrul în medii dificile ține de rutină, grație etanșării complete împotriva intemperiilor, iar construcția impresionant de ușoară este, de asemenea, o altă calitate cu care se mândrește acest obiectiv de super-telefotografie. Dimensiunile obiectivului sunt suficient de mici pentru a încăpea într-o geantă de kit care să îndeplinească majoritatea cerințelor privind bagajele de mână.

Dirk Jasper, manager de produs la Nikon Europe, declară: La fel ca fratele său, obiectivul de 400 mm, f/2.8 TC VR S, obiectivul profesional de super-telefotografie NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S include cele mai avansate caracteristici optice și cea mai avansată tehnologie de focalizare de la Nikon, pentru obținerea unor performanțe fără egal. De la cele mai dificile locații până la cele mai imprevizibile subiecte, veți reuși să captați cadrul dorit, indiferent de situație.”

Rezumatul caracteristicilor cheie: NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S

Teleconvertor 1,4x încorporat: o simplă glisare a comutatorului din partea dreaptă a obiectivului este suficientă pentru a activa teleconvertorul și a transforma acest obiectiv de 600 mm, f/4 cu distanță focală fixă într-un obiectiv de 840 mm, f/5.6.
Focalizare automată sigură: focalizarea automată este susținută de motorul electromagnetic Silky Swift de la Nikon și de un codificator optic ABS, care detectează și comunică poziția obiectivului cu o acuratețe absolută.
Detalii de excepție: claritatea este remarcabilă pe întregul cadru, chiar și atunci când se fotografiază cu diafragma deschisă la maximum, iar bokeh-ul este frumos, cu aspect cursiv, în forme circulare.
Sistem puternic de reducere a vibrațiilor încorporat în obiectiv: oferă un avantaj de 5 trepte, precum și un avantaj de 5,5 trepte atunci când se utilizează un aparat foto mirrorless de la Nikon compatibil cu caracteristica VR sincronizat. ¹
Acoperire mezo-amorfă: combate formele dublate și petele luminoase, eliminând lumina incidentă care pătrunde atât din direcție diagonală, cât și verticală.
Rezistent: etanșarea din jurul tuturor componentelor mobile și din jurul monturii obiectivului asigură protecția împotriva prafului și umezelii. Acoperirea cu fluor de la Nikon protejează lentila frontală.²
Echilibrat: centrul de greutate al obiectivului este poziționat spre mijlocul suportului pentru trepied, asigurând o operare mai stabilă și reducând efortul de menținere a posturii.
Personalizabil: pot fi asociate funcții inelului Fn, precum și butoanelor Fn, inelului de focalizare și inelului de control fără sunet. Salvați distanțele de focalizare utilizând butonul de setare a memoriei.
Potrivit pentru bagajul de mână: suficient de compact și de ușor pentru a încăpea într-o geantă de kit care să îndeplinească cerințele pentru bagaje de mână ale majorității companiilor aeriene.
Compatibilitate: poate fi utilizat cu TELECONVERTORUL Z TC-1.4x și cu TELECONVERTORUL Z TC-2.0x.

¹ Conform standardelor CIPA, sistemul VR optic din obiectiv obține o compensare de 5 trepte (sau 5,5 trepte cu VR sincronizat) în modul NORMAL. Această valoare se obține când este atașat la un aparat foto mirrorless echipat cu un senzor de imagine cu aceeași dimensiune ca a formatului de film de 35 mm.
² Nu este garantată rezistența obiectivului la praf și la picături de apă în toate situațiile și în toate condițiile.
Înainte ca obiectivul NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S să fie utilizat cu un aparat foto, firmware-ul acestuia trebuie actualizat la cea mai recentă versiune disponibilă.

Despre Nikon

Nikon ocupă un loc de frunte la nivel mondial în furnizarea de produse și servicii foto-videografice. Tehnologia sa optică inovatoare, de la aparate foto până la obiective, accesorii de sistem și optică sportivă și recreativă pentru consumatori și profesioniști, are la bază peste 100 de ani de experiență. Brandul este recunoscut la nivel mondial pentru stabilirea unor noi standarde la nivel de design și de performanțe, cu revoluționarele aparate foto mirrorless din seria Z de la Nikon și cu obiectivele NIKKOR Z, care reprezintă o nouă dimensiune a caracteristicilor optice.

Nikon se angajează să se poziționeze în fruntea culturii foto-videografice și permite unora dintre cei mai buni artiști vizuali din lume să își atingă potențialul creativ prin intermediul povestirilor vizuale. Echipamentul său fotografic premiat îi susține pe fotografi și pe videografi în realizarea viziunii lor creative la cel mai înalt nivel. Produsele sale premiate de optică sportivă și recreativă aduc lumea mai aproape de realizarea obiectivelor urmărite, de la observarea păsărilor și a stelelor până la teatru, golf și călătorii.

În calitate de partener vizionar de încredere, Nikon reunește toate nivelurile de creatori de conținut prin comunitatea sa implicată, prin expertiza tehnică de neegalat și accesul la resursele educaționale, prin inițiative precum Nikon School.