18-10-2022

NIKON VA EXPUNE NOUA TEHNOLOGIE Z 9 LA CONFERINȚA ADOBE MAX 2022

Amsterdam, Olanda, 18 octombrie 2022: Nikon are plăcerea de a anunța expunerea unui aparat foto Z 9¹ de la Nikon pentru a evidenția o nouă caracteristică de securitate la care se lucrează în colaborare cu Content Authenticity Initiative (CAI) pentru a contracara creșterea cazurilor de dezinformare, de plagiat și de încălcare a drepturilor de autor.

CAI este o comunitate care conduce efortul global de promovare a adoptării datelor de proveniență și de atribuire sigure pentru conținutul digital, pentru a contracara creșterea dezinformării.

Z 9 va fi prezentat în cadrul Conferinței de creativitate Adobe MAX 2022 de anul acesta din Los Angeles.

Nikon crede în protejarea muncii persoanelor fizice și a întreprinderilor, nu doar în cadrul industriei foto-videografice, ci și în alte domenii. Această dezvoltare urmează unui moment semnificativ din octombrie 2021, când Nikon a fost primul producător de aparate foto care s-a alăturat organismelor CAI și C2PA (Coalition for Content Provenance and Authenticity) pentru a proteja drepturile creatorilor de conținut și ale consumatorilor prin utilizarea tehnologiilor de validare a informațiilor digitale de proveniență și de atribuire.

Nikon dezvoltă o funcție care să poată confirma autenticitatea imaginilor prin atașarea unor informații care includ sursele și proveniența acestora. Facilitarea detectării falsificării și utilizării neautorizate a imaginilor, precum și verificarea faptică vor ajuta la protejarea imaginilor împotriva utilizării improprii.

Nikon își va continua eforturile de rezolvare a acestor probleme prin încurajarea dezvoltării funcției de stabilire a provenienței imaginilor. În plus, Nikon va contribui la dezvoltarea pe mai departe a culturii foto-videografice, cu gândul la o societate în care creatorii, editorii și media își vor putea desfășura activitățile creative și comerciale cu liniște în suflet.

¹ Obiectivul expoziției companiei Nikon este de a anunța faptul că funcția de stabilire a provenienței imaginilor este într-un proces de dezvoltare. Utilizarea aparatului foto Z 9 de la Nikon pentru această expoziție nu înseamnă și nu implică faptul că acest model specific va fi echipat într-o bună zi cu această funcție.

Despre CAI

Content Authenticity Initiative este o comunitate de creatori, tehnologi, jurnaliști și activiști care conduc efortul global de promovare a adoptării datelor de proveniență și de atribuire sigure pentru conținutul digital, pentru a contracara creșterea dezinformării. Pentru mai multe informații, vizitați contentauthenticity.org/

Despre C2PA

Coalition for Content Provenance and Authenticity (Coaliția pentru proveniența și autenticitatea conținutului) este un organism deschis de standarde tehnice și un proiect al organizației Joint Development Foundation, care urmărește să prevină răspândirea online a informațiilor înșelătoare prin dezvoltarea de standarde tehnice pentru certificarea sursei și provenienței conținutului digital. Pentru mai multe informații, vizitați c2pa.org/

Despre Adobe

Adobe schimbă lumea prin intermediul experiențelor digitale. Pentru mai multe informații, vizitați http://www.adobe.com

Despre Nikon

Nikon ocupă un loc de frunte la nivel mondial în furnizarea de produse și servicii foto-videografice. Tehnologia sa optică inovatoare, de la aparate foto până la obiective, accesorii de sistem și optică sportivă și recreativă pentru consumatori și profesioniști, are la bază peste 100 de ani de experiență. Brandul este recunoscut la nivel mondial pentru stabilirea unor noi standarde la nivel de design și de performanțe, cu revoluționarele aparate foto mirrorless din seria Z de la Nikon și cu obiectivele NIKKOR Z, care reprezintă o nouă dimensiune a caracteristicilor optice.

Nikon se angajează să se poziționeze în fruntea culturii foto-videografice și permite unora dintre cei mai buni artiști vizuali din lume să își atingă potențialul creativ prin intermediul povestirilor vizuale. Echipamentul său fotografic premiat îi susține pe fotografi și pe videografi în realizarea viziunii lor creative la cel mai înalt nivel. Produsele sale premiate de optică sportivă și recreativă aduc lumea mai aproape de realizarea obiectivelor urmărite, de la observarea păsărilor și a stelelor până la teatru, golf și călătorii.

În calitate de partener vizionar de încredere, Nikon reunește toate nivelurile de creatori de conținut prin comunitatea sa implicată, prin expertiza tehnică de neegalat și accesul la resursele educaționale, prin inițiative precum Nikon School.