26-10-2022

NIKON LANSEAZĂ VERSIUNEA DE FIRMWARE 3.00 PENTRU APARATUL FOTO MIRRORLESS CU FOTOGRAFIERE PE ÎNTREGUL CADRU NIKON Z 9

Amsterdam, Olanda, 26 octombrie 2022: Nikon anunță astăzi lansarea versiunii de firmware 3.00 pentru emblematicul său aparat foto mirrorless cu fotografiere pe întregul cadru, Nikon Z 9.

Noul upgrade de firmware oferă noi caracteristici interesante pentru funcțiile video și foto, o operabilitate îmbunătățită, precum și funcții de afișare care răspund nevoilor utilizatorilor.

Noile caracteristici video includ Reducerea efectului de clipire de înaltă frecvență și Zoomul digital cu rezoluție înaltă¹ – o funcție care activează zoomul de înaltă rezoluție, care extinde în mod efectiv intervalul de telefotografie, indiferent de obiectivul utilizat. Noile caracteristici foto includ adăugarea unei opțiuni C60 la Captare foarte rapidă a cadrelor+², permițând fotografierea continuă cu viteză ridicată la aproximativ 60 fps în format DX.

De asemenea, upgrade-ul de firmware oferă utilizatorilor un flux de lucru mai confortabil, cu opțiuni de redare îmbunătățită pentru imaginile captate în serii de fotografiere continuă.

Pentru a satisface în mai mare măsură cerințele profesioniștilor legate de îmbunătățirea funcțiilor de afișare și a operabilității, numărul de butoane care pot fi utilizate pentru comenzi personalizate și extinderea funcțiilor personalizabile au crescut. În plus, imaginile și meniul i pot fi afișate în orientare verticală în timpul modului de redare și au fost adăugate noi opțiuni de dimensiune a imaginii pentru formatul DX. Printre alte îmbunătățiri se numără o limită extinsă a luminii slabe pentru funcția AF și o reducere a posibilității de comutare a poziției de focalizare la un obstacol care apare pentru o clipă în prim-plan între obiectiv și subiectul dorit.

Acest upgrade demonstrează angajamentul continuu al companiei Nikon de a satisface nevoile utilizatorilor prin actualizări de firmware oportune, oferind funcții de top în industrie.

¹ Zoomul digital cu rezoluție înaltă este disponibil numai în cazul înregistrărilor video la care setările tipului de fișier video sunt ProRes 422 HQ pe 10 biți (MOV), H.265 pe 10 biți (MOV), H.265 pe 8 biți (MOV) sau H.264 pe 8 biți (MP4) cu zona de imagine setată la FX (36x24). Se aplică restricții pentru unele caracteristici ale aparatului foto.
² Cu urmărire AE/AF doar la setarea de calitate a imaginii JPEG normal. Numărul maxim de cadre care pot fi captate cu o singură serie este mai mic decât cel posibil la fotografierea continuă cu viteză ridicată. Se recomandă utilizarea unui card de memorie recomandat de Nikon.

Despre Nikon

Nikon ocupă un loc de frunte la nivel mondial în furnizarea de produse și servicii foto-videografice. Tehnologia sa optică inovatoare, de la aparate foto până la obiective, accesorii de sistem și optică sportivă și recreativă pentru consumatori și profesioniști, are la bază peste 100 de ani de experiență. Brandul este recunoscut la nivel mondial pentru stabilirea unor noi standarde la nivel de design și de performanțe, cu revoluționarele aparate foto mirrorless din seria Z de la Nikon și cu obiectivele NIKKOR Z, care reprezintă o nouă dimensiune a caracteristicilor optice.

Nikon se angajează să se poziționeze în fruntea culturii foto-videografice și permite unora dintre cei mai buni artiști vizuali din lume să își atingă potențialul creativ prin intermediul povestirilor vizuale. Echipamentul său fotografic premiat îi susține pe fotografi și pe videografi în realizarea viziunii lor creative la cel mai înalt nivel. Produsele sale premiate de optică sportivă și recreativă aduc lumea mai aproape de realizarea obiectivelor urmărite, de la observarea păsărilor și a stelelor până la teatru, golf și călătorii.

În calitate de partener vizionar de încredere, Nikon reunește toate nivelurile de creatori de conținut prin comunitatea sa implicată, prin expertiza tehnică de neegalat și accesul la resursele educaționale, prin inițiative precum Nikon School.