21-10-2022

NIKON ANUNŢĂ DATA ÎNSCRIERII PENTRU CEL DE-AL 39-LEA NIKON PHOTO CONTEST ANUAL

Amsterdam, Olanda, 21 octombrie: Nikon are plăcerea să anunţe că ediția a 39-a a Nikon Photo Contest va accepta înscrierile începând cu 27 octombrie, ora 7:00 a.m. Înscrierile se vor închide pe 13 februarie 2023, la ora 7:00 a.m.

Ca şi în cazul Concursurilor anterioare, concurenţi 2022-2023 au opţiunea de a transmite atât imagini statice, cât şi înregistrări video. „Beloved” (Îndrăgit) este tema competiţiei foto, unde Nikon va căuta imagini care exprimă priorităţi individuale dintr-o varietate de perspective, atât în categoria „Single Photo” (Fotografie unică), cât şi în categoria „Photo Story” (Poveste fotografică).   

Tema competiţiei de film este „Next Steps” (Paşii următori) – înscrierile la categoriile „Short Film” (Film scurt) şi „Super Short Film” (Film super scurt) trebuie să exprime creşterea viitoare şi evoluţia lumii.

Stimatul juriu de anul acesta va fi condus de Sarah Leen, prima femeie director de fotografie pentru revista National Geographic și National Geographic Partners. În 2020, Sarah a stabilit Visual Thinking Collective, o comunitate de editori femei, profesori și curatori specializate în crearea și gestionarea proiectelor bazate pe vizual. 

La numirea ei ca jurat principal, Sarah declară:

“Sper ca Nikon Photo Contest să adune poveşti care reprezintă lumea noastră de astăzi. Ne obișnuim cu un nou mod de viață după cei trei ani de izolare și ne temem de pandemia de COVID-19. Acum avem noi oportunităţi şi noi şanse. Așadar, gândiți-vă la lumea în care trăiți, gândiți-vă la ceea ce ați văzut că s-a schimbat și dezvoltat și se află acum acolo ca și noi oportunități. Aştept cu nerăbdare să văd lucrările care vin din întreaga lume. Avem această oportunitate la acest concurs de a arăta unde ne aflăm astăzi şi a ne spune poveştile, a vă spune poveştile personale.”

Nikon Photo Contest a avut loc pentru prima dată în 1969 şi este în prezent cel mai mare concurs internaţional de fotografie din lume. Scopul său este de a îmbogăţi cultura imagistică oferind fotografilor profesionişti şi amatori din întreaga lume o oportunitate de a se exprima şi de a se implica unii pe alţii. În concursul anterior, un total de 26.000 de participanţi din 150 de ţări şi regiuni din întreaga lume au trimis peste 65.000 de fotografii.

Concursul se adresează tuturor fotografilor profesionişti şi amatori, indiferent de vârstă, sex sau naţionalitate. Mai multe detalii despre categoriile Concursului, precum și informații despre modul de înscriere pot fi găsite pe site-ul Nikon Photo Contest. Se aşteaptă ca câştigătorii să fie anunţaţi în iulie 2023.

Despre Nikon

Nikon ocupă un loc de frunte la nivel mondial în furnizarea de produse și servicii foto-videografice. Tehnologia sa optică inovatoare, de la aparate foto până la obiective, accesorii de sistem și optică sportivă și recreativă pentru consumatori și profesioniști, are la bază peste 100 de ani de experiență. Brandul este recunoscut la nivel mondial pentru stabilirea unor noi standarde la nivel de design și de performanțe, cu revoluționarele aparate foto mirrorless din seria Z de la Nikon și cu obiectivele NIKKOR Z, care reprezintă o nouă dimensiune a caracteristicilor optice.

Nikon se angajează să se poziționeze în fruntea culturii foto-videografice și permite unora dintre cei mai buni artiști vizuali din lume să își atingă potențialul creativ prin intermediul povestirilor vizuale. Echipamentul său fotografic premiat îi susține pe fotografi și pe videografi în realizarea viziunii lor creative la cel mai înalt nivel. Produsele sale premiate de optică sportivă și recreativă aduc lumea mai aproape de realizarea obiectivelor urmărite, de la observarea păsărilor și a stelelor până la teatru, golf și călătorii. În calitate de partener vizionar de încredere, Nikon reunește toate nivelurile de creatori de conținut prin comunitatea sa implicată, prin expertiza tehnică de neegalat și accesul la resursele educaționale, prin inițiative precum Nikon School.