19-05-2022

NIKON TRIUMFĂ LA TIPA WORLD AWARDS 2022 CU TREI REUȘITE

Amsterdam, Olanda, 19 mai 2022: Nikon anunță astăzi cu mândrie că a câștigat trei premii la diferite categorii la TIPA World Awards 2022. Nikon Z fc a câștigat premiul „Best APS-C Camera” (Cel mai bun aparat foto APS-C), în timp ce Nikon Z 9 a primit premiul pentru „Best Full Frame Professional Camera” (Cel mai bun aparat foto profesional cu fotografiere pe întregul cadru). La categoriile pentru obiective, NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S a primit premiul pentru „Best Full Frame Prime Telephoto lens” (Cel mai bun obiectiv de telefotografie cu distanță focală fixă, cu fotografiere pe întregul cadru). Cele trei premii recunosc capacitatea companiei Nikon de a adapta și a dezvolta produse de top pentru toți fotografii – de la pasionați până la profesioniști.

Juriul de la TIPA a lăudat aparatul foto Z fc pentru combinarea tehnologiei inovatoare cu un design clasic, care reflectă patrimoniul companiei Nikon. În același timp, juriul a fost impresionat de eliminarea unui obturator mecanic, cu scopul de a crește viteza aparatului foto Z 9. Obiectivul NIKKOR Z 400mm f/2.8 TV VR S a avut succes datorită caracteristicilor sale impresionante, cum ar fi teleconvertorul încorporat de 1,4x și sistemul de reducere a vibrațiilor – făcându-l un obiectiv ideal pentru orice tip de fotografie.

Premiul de la TIPA World Awards se adaugă numărului impresionant de premii pe care Nikon le-a primit pentru emblematicul său aparat foto mirrorless Z 9, inclusiv premiul Best Camera (Cel mai bun aparat foto) de la Red Dot, un premiu Gold Award de la DPReview și Product Award la iF DESIGN AWARD. Aceste premii evidențiază viteza de procesare extraordinară a aparatului foto, tehnologiile bazate pe inteligență artificială și designul ergonomic.Comentariile TIPA pentru Nikon Z fc – câștigătorul premiului „Best APS-C Camera”

Combinați designul și comenzile clasice cu tehnologia modernă și vă puteți da seama de ce este fermecător aparatul foto Z fc. Designul incită la conversații, mai ales în rândul fotografilor cunoscători care admiră aspectul retro, în timp ce tehnologia este la zi, cu un senzor CMOS de 20,9 MP, un procesor de imagine EXPEED 6 care poate furniza imagini statice la cadențe de 11 fps și imagini video UHD 4K la 30p, precum și o capacitate ISO nativă de până la 51.200. Z fc este foarte potrivit pentru cele mai recente activități de streaming live și vlogging, cu un ecran tactil LCD complet articulat, opțiuni de conectivitate și de partajare, compatibilitate cu microfoane externe și un LCD mare, de 3”, cu design pentru unghi variabil. Un factor pe care juriul de la TIPA l-a apreciat foarte mult a fost modul în care utilizatorii mai tineri ai căror părinți (sau bunici!) erau fotografi ce utilizau aparate foto SLR de la Nikon pot monta obiectivele de generații mai vechi din seria F prin intermediul unui adaptor pentru montură FTZ, făcând din fotografiere o parte a moștenirii de familie.

Comentariile TIPA pentru Nikon Z 9 – câștigător al premiului „Best Full Frame Professional Camera”

Combinați instinctele și reflexele unui fotograf profesionist cu instrumentele de fotografiere disponibile în Nikon Z 9 și obțineți o combinație greu de întrecut. Realizând fotografii de 45,7 MP prin intermediul senzorului său CMOS stivuit, imaginile își mențin calitatea superbă chiar și atunci când sunt decupate, ceea ce face din acest aparat foto unul ideal pentru fotografii pasionați de natura sălbatică, de peisaje și de portrete. O schimbare majoră de design, de mare interes pentru membrii TIPA este eliminarea unui obturator mecanic, care face din acest aparat foto unul foarte rapid, fotografiind cu până la 30 fps în JPEG și 20 fps în RAW; în plus, acesta poate memora până la 1000 de imagini RAW de foarte bună calitate într-o singură serie. O mare varietate de rezoluții și de cadențe de cadre, inclusiv înregistrări video 8K/30p pentru un timp de fotografiere continuă de puțin peste două ore, fac din acest aparat foto o cameră video foarte viabilă. Numeroase actualizări de firmware, cum ar fi actualizarea pentru capacitatea de înregistrare în format RAW de 8K/60 pe 12 biți în aparatul foto, vor contribui în continuare la creșterea atractivității acestui aparat foto.

Comentariile TIPA pentru NIKKOR Z 400mm F/2.8 TC VR S – câștigător al premiului „Best Full Frame Prime Telephoto Lens”

Când membrii TIPA au analizat grupul de obiective de telefotografie cu distanță focală fixă destinate sportului profesionist, naturii sălbatice și tuturor fotografilor care doresc să se bucure de beneficiile unui teleobiectiv cu deschidere mare a diafragmei, cu sistem de reducere a vibrațiilor, obiectivul NIKKOR Z de 400 mm a fost o alegere clară, mai ales când s-a luat în considerare și avantajul unui teleconvertor de 1,4x încorporat, pentru comutarea simplă la 560 mm cu f/4. Obiectivul încorporează garnituri de cauciuc pentru a fi protejat împotriva efectelor dăunătoare ale prafului și umezelii și este construit cu lentile din sticlă ED (dispersie foarte scăzută), super ED, fluorină ușoară și SR pentru eliminarea efectivă a aberațiilor cromatice/coma și a denaturării culorilor – atribute importante pentru activități de fotografiere în diferite locații. Focalizarea automată (AF) cursivă și silențioasă este asigurată de motorul electromagnetic (VCM) „Silky Swift”, cu posibilitate de preluare manuală a controlului în orice moment. Obiectivul NIKKOR Z de 400 mm oferă, de asemenea, o compensare VR impresionantă, de 5,5 EV.

Premiile TIPA World Awards sunt recunoscute universal ca onorând companiile de primă clasă și produsele de cea mai înaltă calitate din industrie. De asemenea, acestea contribuie la furnizarea unor importante criterii de referință și servesc drept ghid pentru consumatori atunci când aceștia iau deciziile de cumpărare.

Pentru mai multe informații, vizitați site-ul web TIPA: www.tipa.com

Despre Nikon

Nikon ocupă un loc de frunte la nivel mondial în furnizarea de produse și servicii foto-videografice. Tehnologia sa optică inovatoare, de la aparate foto și obiective, până la accesorii de sistem pentru consumatori și profesioniști, are la bază peste 100 de ani de experiență. Brandul este recunoscut la nivel mondial pentru stabilirea unor noi standarde la nivel de design și de performanțe, cu revoluționarele aparate foto mirrorless din seria Z de la Nikon și cu obiectivele NIKKOR Z, care reprezintă o nouă dimensiune a caracteristicilor optice.

Nikon se angajează să se poziționeze în fruntea culturii foto-videografice și permite unora dintre cei mai buni artiști vizuali din lume să își atingă potențialul creativ prin intermediul povestirilor vizuale. Echipamentul său premiat îi susține pe fotografi și pe videografi în realizarea viziunii lor creative la cel mai înalt nivel.

În calitate de partener vizionar de încredere, reunește toate nivelurile de creatori de conținut prin comunitatea sa implicată, prin expertiza tehnică de neegalat și accesul la resursele educaționale, prin inițiative precum Nikon School.