02-06-2021

NIKON ANUNȚĂ NX FIELD – UN NOU SISTEM DE FOTOGRAFIERE DE LA DISTANȚĂ PENTRU PROFESIONIȘTI

Amsterdam, Olanda, 2 iunie 2021 - Nikon are plăcerea să anunțe NX Field, un nou sistem de fotografiere de la distanță, programat să fie lansat pe 17 iunie 2021. NX Field îi va sprijini pe cei aflați în prima linie a fotografiei de știri și sportive, permițând utilizatorilor să conecteze mai multe aparate foto digitale SLR de la Nikon, să opereze și să regleze setări și să încarce automat imaginile captate cu aparatele foto pe un server FTP¹.

Aplicația NX Field va fi lansată de NPS (Nikon Professional Services), organizația prin intermediul căreia Nikon oferă suport și servicii fotografilor profesioniști din întreaga lume. Sistemul este compatibil cu aparatele foto digitale SLR Nikon D6 și Nikon D5, iar suportul pentru aparatele foto mirrorless, precum Nikon Z 9, Z 7II și Z 6II este planificat pentru viitor.

Prin conectarea mai multor aparate foto digitale SLR compatibile de la Nikon, sistemul permite aparatului foto „principal” să controleze simultan declanșatoarele aparatelor foto de la distanță. Aparatele foto pot fi conectate prin cabluri de rețea LAN sau printr-o rețea LAN fără fir².

După descărcarea aplicației NX Field, declanșatoarele aparatelor foto de la distanță pot fi controlate de pe smartphone sau de pe tabletă. Aplicația poate fi utilizată pentru a efectua cu ușurință o serie de acțiuni de la distanță, inclusiv verificarea vizualizării în timp real prin obiectiv, schimbarea setărilor aparatelor foto, precum și verificarea și încărcarea imaginilor captate cu aparatele foto.

NX Field acceptă fotografierea de la distanță prin 5G³ sau prin internet, ceea ce înseamnă că aplicația poate fi utilizată în mișcare. De exemplu, ar putea permite operarea din afara Japoniei a unor aparate foto poziționate în Tokyo.

Între timp, permițând poziționarea aparatelor foto în locuri pe care oamenii nu le pot accesa cu ușurință, cum ar fi linia de sosire a unei curse sau aproape de acoperișul unui stadion, NX Field facilitează captarea momentelor decisive și de fracțiuni de secundă din perspective și unghiuri care până acum erau considerate foarte provocatoare.

Mai mult decât atât, sistemul permite încărcarea imediată și automată a imaginilor captate cu aparatele foto principal și de la distanță pe un server FTP.

Nikon va actualiza continuu aplicația NX Field și va sprijini fotografii profesioniști care activează în prima linie a reportajelor de știri și sportive.

Pentru a se putea utiliza NX Field, trebuie instalat (contra cost) firmware-ul dedicat al aparatului foto, iar aplicația NX Field⁴ trebuie descărcată pe un dispozitiv inteligent. Pentru detalii privind instalarea, consultați site-ul web NPS.

¹ FTP este abrevierea pentru „file transfer protocol” (protocol de transfer al fișierelor).
² Conexiunea fără fir este posibilă când se utilizează transmițătorul fără fir WT-5 sau WT-6.
³ Există unele limitări. Este necesar un router care acceptă redirecționarea porturilor. Pentru o comunicare sigură când se utilizează internetul pentru operarea unui aparat foto aflat la distanță, se recomandă utilizarea unei rețele private virtuale (VPN).
⁴ Aplicația NX Field pentru dispozitive inteligente poate fi descărcată gratuit de la App Store®. După ce a fost instalat firmware-ul dedicat al aparatului foto, se poate utiliza un iPhone® sau un iPad® pe care a fost instalată aplicația. Pentru informații suplimentare, consultați site-ul web NPS.

Despre Nikon

Nikon ocupă un loc de frunte la nivel mondial în furnizarea de produse și servicii foto-videografice. Tehnologia sa optică inovatoare, de la aparate foto și obiective, până la accesorii de sistem pentru consumatori și profesioniști, are la bază peste 100 de ani de experiență. Brandul este recunoscut la nivel mondial pentru stabilirea unor noi standarde la nivel de design și de performanțe, cu revoluționarele aparate foto mirrorless din seria Z de la Nikon și cu obiectivele NIKKOR Z, care reprezintă o nouă dimensiune a caracteristicilor optice.

Nikon se angajează să se poziționeze în fruntea culturii foto-videografice și permite unora dintre cei mai buni artiști vizuali din lume să își atingă potențialul creativ prin intermediul povestirilor vizuale. Echipamentul său premiat îi susține pe fotografi și pe videografi în realizarea viziunii lor creative la cel mai înalt nivel.

În calitate de partener vizionar de încredere, reunește toate nivelurile de creatori de conținut prin comunitatea sa implicată, prin expertiza tehnică de neegalat și accesul la resursele educaționale, prin inițiative precum Nikon School.