17-12-2020

DOUĂ ACTUALIZĂRI DE FIRMWARE ADUC CARACTERISTICI ÎMBUNĂTĂȚITE PENTRU APARATELE FOTO DIN SERIA Z DE LA NIKON

Amsterdam, Olanda, 17 decembrie 2020: Nikon are plăcerea să anunțe astăzi că ieșirea video RAW*¹, *² de la aparatele foto mirrorless Z 7 și Z 6 va fi acum compatibilă cu dispozitivele de înregistrare externe fabricate de Blackmagic Design*³.

Actualizările de firmware permit înregistrarea imaginilor video de înaltă calitate realizate cu Z 7 sau cu Z 6 nu numai în ProRes RAW, ci și în Blackmagic RAW. Imaginile video în format 4K UHD pe 12 biți sau RAW full-HD pot fi captate pe un recorder extern conectat la Z 7 sau la Z 6 prin HDMI, extinzând opțiunile de înregistrare pentru formatul video RAW și sprijinind în mod suplimentar producția de lucrări video avansate.

Mai mult decât atât, imaginile video ProRes RAW înregistrate pe dispozitivul de înregistrare extern Ninja V de la Atomos sunt, de asemenea, compatibile cu cele mai recente setări ISO și funcții de control al temperaturii de culoare adăugate la Final Cut Pro de la Apple, versiunea 10.4.9 și versiunile ulterioare. În acest fel se extind opțiunile de editare video atunci când se utilizează Final Cut Pro.

Suportul pentru ieșire video RAW către un recorder extern de la Blackmagic Design poate fi activat pe aparatele foto care au fost deja actualizate în service pentru upgrade-ul la ieșirea video RAW, prin simpla actualizare a firmware-ului la Ver. 3.2, fără a fi nevoie de servicii suplimentare la un centru Nikon.

Înainte de descărcarea actualizării de firmware, trebuie revizuită o setare internă a aparatului foto la un centru de service autorizat Nikon, pentru a permite activarea ieșirii video RAW. Acest serviciu va necesita achitarea unor taxe locale.


*¹  Funcția de ieșire video RAW poate fi activată de un centru de service Nikon contra cost.
La Z 7, ieșirea video RAW este posibilă numai cu imagini video full-HD înregistrate în format video bazat pe FX și cu imagini video 4K UHD înregistrate în format video bazat pe DX. La Z 6, ieșirea video RAW 4K UHD și full-HD este posibilă cu formatele de film bazate atât pe FX, cât și pe DX.
*³  Atomos Ninja V și, de acum, Blackmagic Video Assist 5" 12G HDR și Blackmagic Video Assist 7" 12G HDR pot fi utilizate pentru a înregistra imaginile video în format RAW de la Nikon în format ProRes RAW sau, respectiv, Blackmagic RAW. Funcționarea nu este garantată cu alte recordere decât cele menționate mai sus. (conform situației din 17 decembrie 2020).