22-04-2021

Nouă produse de la Nikon primesc „Red Dot Award: Product Design 2021”

Amsterdam, Olanda, 22 aprilie 2021: Nikon are plăcerea să anunțe că nouă dintre produsele sale au primit „Red Dot Award: Product Design 2021” – inclusiv aparatul său foto DSLR de top, D6, precum și aparatele foto mirrorless din a doua generație, Z 7II și Z 6II.

Au fost înscrise produse din aproximativ 60 de țări și au fost jurizate de un grup de specialiști în design recunoscuți în întreaga lume. Produsele au fost evaluate pe baza unor aspecte precum inovația, funcționalitatea, caracteristicile ergonomice și durabilitatea lor.

Produsele câștigătoare vor fi prezentate într-o expoziție online, organizată începând cu 21 iunie 2021. De asemenea, vor fi prezentate la expoziția specială „Design on Stage”, desfășurată începând cu 22 iunie 2021 la Red Dot Design Museum din Essen, Germania.

Produsele de la Nikon care au câștigat „Red Dot Award: Product Design 2021” includ:

Aparatul foto digital SLR Nikon D6, cu fotografiere pe întregul cadru

D6 este aparatul foto SLR digital de top al companiei Nikon. Acesta oferă suportul necesar fotografilor profesioniști specializați în sport și fotojurnaliștilor pentru a obține performanțe maxime și este echipat cu cel mai puternic sistem AF din istoria companiei Nikon. În combinație cu gama bogată de obiective NIKKOR cu montură F, fotografii care utilizează acest aparat foto sunt capabili să realizeze fotografii decisive unice, cu mai multă precizie.

Aparatele foto mirrorless Nikon Z 7II şi Nikon Z 6II cu fotografiere pe întregul cadru, gripul MB-N11

Z 7II și Z 6II sunt a doua generație de aparate foto mirrorless care urmează modelelor Z 7 și Z 6, pentru care a fost adoptată montura Z cu diametru mare. Fiabilitatea și operabilitatea au fost îmbunătățite odată cu adoptarea procesorului EXPEED 6 dual, care crește numărul de fotografii la o singură serie de fotografiere continuă, iar aparatele foto sunt echipate cu fante de card duble, pentru a satisface nevoile utilizatorilor. 

Gripul MB-N11, ideal pentru fotografierea verticală, crește numărul de fotografii posibile, asigurând în același timp o prindere fermă și confortabilă. Gripul MB-N11 acceptă un sistem de schimbare la cald și este foarte potrivit pentru utilizare prelungită, ca atunci când înregistrați imagini video sau captați cadre pentru înregistrări video secvențiale.

Seria de obiective cu zoom NIKKOR Z de f/2.8 pentru aparate foto mirrorless

NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S, NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S și NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S sunt obiective cu zoom care mențin o deschidere maximă constantă a diafragmei de f/2.8 pe întregul interval de zoom. Adoptarea unei monturi cu diametru mare a permis o flexibilitate ridicată în proiectarea obiectivelor, îmbunătățind considerabil caracteristicile optice. Aceste obiective acoperă o gamă largă de distanțe focale, de la 14 mm până la 200 mm, extinzând posibilitățile de exprimare în imagini a unei game largi de scene, de la peisaje și portrete, până la natura sălbatică.

Binocluri 10x25 STABILIZED

Binoclurile 10x25 STABILIZED sunt primele binocluri compacte de la Nikon care sunt echipate cu funcția STABILIZED. Corpul pliabil compact și ușor, cu două articulații, este potrivit nu numai pentru o perioadă lungă de utilizare, dar și pentru utilizarea cu o singură mână.

Microscopul educațional ECLIPSE Ei

Microscopul educațional ECLIPSE Ei este conceput pentru o operare intuitivă și o experiență de învățare îmbunătățită. Ghidul online al acestuia oferă acces rapid și simplu la îndrumare, oferind cursanților posibilitatea de a învăța independent.

Red Dot Design Award este o competiție de talie mondială care se desfășoară de 65 de ani. Pentru mai multe informații, vizitați site-ul web: https://www.red-dot.org/

Despre Nikon

Nikon ocupă un loc de frunte la nivel mondial în furnizarea de produse și servicii foto-videografice. Tehnologia sa optică inovatoare, de la aparate foto și obiective, până la accesorii de sistem pentru consumatori și profesioniști, are la bază peste 100 de ani de experiență. Brandul este recunoscut la nivel mondial pentru stabilirea unor noi standarde la nivel de design și de performanțe, cu revoluționarele aparate foto mirrorless din seria Z de la Nikon și cu obiectivele NIKKOR Z, care reprezintă o nouă dimensiune a caracteristicilor optice.

Nikon se angajează să se poziționeze în fruntea culturii foto-videografice și permite unora dintre cei mai buni artiști vizuali din lume să își atingă potențialul creativ prin intermediul povestirilor vizuale. Echipamentul său premiat îi susține pe fotografi și pe videografi în realizarea viziunii lor creative la cel mai înalt nivel.

În calitate de partener vizionar de încredere, reunește toate nivelurile de creatori de conținut prin comunitatea sa implicată, prin expertiza tehnică de neegalat și accesul la resursele educaționale, prin inițiative precum Nikon School.

Pentru mai multe informaţii despre produsele premiate de la Nikon, vizitaţi www.europe-nikon.com