11-04-2019

Nikon celebrează patru premii TIPA World Awards 2019 pentru D3500, Z 6, Z 7 și NIKKOR Z 14-30mm f/4 S

Amsterdam, Olanda, 11 aprilie 2019: Nikon are plăcerea să anunțe că a primit patru prestigioase premii la ediția TIPA World Awards 2019, organizată de Technical Image Press Association (TIPA). Nikon D3500 a câștigat premiul „Best DSLR Camera”, în timp ce ambele aparate foto mirrorless s-au bucurat de apreciere: Nikon Z 6 a câștigat premiul „Best Full Frame Camera Expert”, iar Nikon Z 7 a câștigat premiul „Best Full Frame Professional Camera”. Premiul „Best Mirrorless Wide Angle Zoom Lens” a fost acordat obiectivului NIKKOR Z 14-30mm f/4 S.

Comentariile TIPA pentru aparatul foto Nikon D3500 – câștigător al premiului „Best DSLR Camera”

Acest DSLR compact și ușor este destinat amatorilor care doresc să treacă la un nou nivel, cu un aparat foto care profită din plin de o gamă largă de obiective NIKKOR și de accesorii, pentru a-și spori posibilitățile de amuzament și creativitatea fotografică. Acest aparat foto este echipat cu un senzor CMOS de 24,2 MP, oferind un interval ISO de 100-25.600, fotografiază cu o cadență de 5 fps în mod declanșare continuă și are capabilitate video Full HD 1080/60p. Cu aplicația SnapBridge de la Nikon, utilizatorii pot partaja cu ușurință imaginile cu un smartphone sau cu un dispozitiv conectat. De asemenea, aceștia pot acționa aparatul foto prin intermediul aplicației și pot accesa Nikon Image Space, un serviciu gratuit de partajare și stocare în cloud.

Comentariile TIPA pentru Nikon Z 6 – câștigător al premiului „Best Full Frame Camera Expert”

Z 6 este destinat fotografilor care doresc să obțină performanțe excelente în condiții de lumină scăzută și imagini video 4K UHD, cu interpretarea tuturor pixelilor. Senzorul CMOS cu iluminare din spate, de 24,5 MP, cu funcție AF în plan focal cu detecție de fază, acceptă un interval larg de sensibilități ISO, 100-51.200 și funcționează cu cel mai recent sistem de procesare a imaginii de la Nikon, EXPEED 6. Aparatul foto are 273 de puncte de focalizare, permițând o acoperire largă, de aproximativ 90 la sută din zona de imagine, atât pe verticală, cât şi pe orizontală. O opțiune de claritate de nivel mediu din meniul Picture Control permite utilizatorilor să facă elementele din textura ecranului mai clare sau mai estompate, atât pentru imaginile statice, cât și pentru imaginile video.

Comentariile TIPA pentru Nikon Z 7 – câștigător al premiului „Best Full Frame Professional Camera”

Aparatul foto mirrorless Z 7, de înaltă rezoluție, este echipat cu un senzor CMOS în format FX, de 45,7 MP, care produce fișiere de imagine mari, remarcabile. Acesta acceptă un interval ISO de 64-25.600, care poate fi extins între ISO 32 și 102.400. Vizorul electronic (EVF) are o acoperire de aproximativ 100% și oferă posibilitatea de setare a unui mare număr de parametri de fotografiere în timp ce se privește prin vizor. Capabilitățile video includ înregistrări 4K UHD și Full HD 120p, precum și suport pentru funcțiile D-Lighting activ, VR electronic și de reliefare a focalizării. Suportul pentru timecode permite sincronizarea video și sonoră a înregistrărilor de la mai multe dispozitive. Utilizarea obiectivelor NIKKOR Z din linia S permite reglarea silențioasă și cursivă a expunerii în timpul înregistrării imaginilor video.

Comentariile TIPA pentru obiectivul NIKKOR Z 14-30mm f/4 S – câștigător al premiului „Best Mirrorless Wide Angle Zoom Lens”

Dispunând de un design cu o lentilă frontală aproape plată, obiectivul de 14-30 mm permite utilizarea filtrelor atașate (82 mm) pe filetul elementului frontal. Construcția obiectivului încorporează 14 elemente, cu patru lentile ED și acoperire cu nanocristale de la Nikon, pentru reducerea petelor luminoase și a formelor dublate. În plus, acesta este echipat cu un motor pas cu pas, grație căruia funcția AF este cursivă şi silențioasă – o caracteristică utilă şi căutată pentru imagini statice, dar mai ales pentru capturile video. Etanșat împotriva prafului și umezelii, obiectivul are, de asemenea, un inel de control personalizabil, care poate fi utilizat pentru focalizare manuală, diafragmă și compensarea expunerii. Obiectivul este ușor, având 485 g.

Sponsorizate de TIPA, o autoritate globală în industria fotografică și imagistică, premiile acoperă produsele fotografice și imagistice anunțate între 1 aprilie 2018 și 31 martie 2019, care sunt votate de editori ai revistelor fotografice și imagistice de top din întreaga lume.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați site-ul web TIPA World Awards, www.tipa.com