28-03-2019

Sistemul foto mirrorless şi COOLPIX P1000 cu vizor cu punct iluminat DF-M1, produse de Nikon, primesc premiul „Red Dot Award: Product Design 2019”

Amsterdam, Olanda, 28 martie 2019: Nikon are plăcerea să anunţe că noul său sistem foto mirrorless şi COOLPIX P1000 cu vizor cu punct iluminat DF-M1 au primit ambele premiul „Red Dot Award: Product Design 2019”.

O comisie de specialişti în design a evaluat peste 5.500 de produse înscrise, luând în considerare nouă aspecte, printre care inovaţia, funcţionalitatea şi durabilitatea.

Prezentare generală a produselor câştigătoare:

Sistemul foto mirrorless Z de la Nikon

Noul sistem foto mirrorless a fost recunoscut pentru inovaţiile aduse în producţia de sisteme optice şi în tehnologia mirrorless. Sistemul cuprinde două aparate foto, Z 7 şi Z 6, care sunt prevăzute cu o montură nouă, cu diametru mai mare, completată de obiectivele superioare NIKKOR Z din linia S. Adaptorul pentru montură FTZ completează setul, permiţând aparatelor foto Z să fie utilizate cu obiectivele NIKKOR cu montură F existente.

Aparatul foto digital compact cu superzoom – COOLPIX P1000 şi vizorul cu punct iluminat DF-M1

COOLPIX P1000 a fost recunoscut pentru caracteristicile sale remarcabile din domeniul ingineriei optice. Cu un zoom optic de 125x (echivalent cu al obiectivelor de 24-3000 mm), cel mai puternic într-un aparat foto compact, acest model devine alternativa clară pentru fotografii pasionaţi.

Vizorul cu punct iluminat DF-M1 a câştigat premiul „Product Design” din acest an în combinaţie cu P1000. Acest dispozitiv este proiectat pentru a-i ajuta pe fotografi să exploateze distanţele mari acoperite de intervalul de zoom al modelului P1000 şi să urmărească obiectele cu precizie, fără a fi necesar să privească prin obiectiv. 

Red Dot Design Award este un prestigios concurs internaţional de design, sponsorizat de Design Zentrum Nordrhein Westfalen din Germania.

Produsele câştigătoare vor fi prezentate la o expoziţie specială, care urmează să fie organizată între 8 iulie 2019 şi 30 iunie 2020 la Red Dot Design Museum din Essen, Germania.

Pentru mai multe informaţii despre premiile Red Dot Design Award, vizitaţi https://www.red-dot.org/