01-04-2018

NIKON COLABOREAZĂ CU NOOR PENTRU REPORTAJELE ŞI CURSURILE DIN 2018

Amsterdam, Olanda, 1 aprilie 2018: Nikon şi NOOR colaborează din nou în 2018, pentru a sprijini colectivul de fotografi documentarişti din Amsterdam în relatarea poveştilor care merită să fie spuse. Nikon asigură necesarul de aparate foto şi de obiective pentru proiectele NOOR pe termen lung, care scot în evidenţă probleme de interes global. Totodată, în urma acestei colaborări, se va transmite fotografilor documentarişti aspiranţi din întreaga Europă bogata experienţă a profesioniştilor, prin intermediul instructajelor organizate de Academia Nikon-NOOR.

Proiectele de grup ale organizaţiei NOOR, susţinute de Nikon, includ Schimbarea climei, care tratează problemele apărute ca urmare a schimbărilor mediului şi ridicării nivelului oceanelor, în două capitole - Consecinţe şi Soluţii. Proiectul de grup Sclavie în vremuri moderne investighează traficul de persoane şi comerţul cu sclavi la nivel mondial, care încă se practică în zilele noastre.

Academia Nikon-NOOR şi-a lansat sezonul 2018 cu instructajele de primăvară din Polonia, Suedia şi Belgia, urmând ca datele evenimentelor următoare să fie anunţate ulterior în acest an. Fiecare curs se va adresa unui număr de 15 participanţi din fiecare loc de organizare, care vor lucra îndeaproape cu fotojurnalişti de frunte pentru a-şi perfecţiona portofoliile. Participanţii vor fi îndrumaţi pentru a-şi îmbunătăţi tehnica de secvenţiere a imaginilor şi modalităţile de relatare prin mijloace vizuale şi vor afla care sunt abilităţile esenţiale pentru a lucra pe teren şi a-şi vinde poveştile. Profesorii de la NOOR le împărtăşesc cunoştinţele acumulate cât timp au lucrat prin lume, pe subiecte legate de schimbările sociale, de conflicte şi de problemele mediului. Nikon sponsorizează Academia pentru a asigura lecţii gratuite pentru toţi participanţii, pentru a-i încuraja pe tinerii fotografi documentarişti talentaţi şi a le oferi sprijin în drumul lor spre o carieră de succes.

Michel du Croix, Manager general la Nikon Europe – Departamentul pentru Experienţa clienţilor, a declarat:

„Compania Nikon este mândră de contribuţia adusă de colaborarea cu NOOR la documentarea problemelor vitale şi la inspirarea noii generaţii de fotografi prin intermediul Academiei Nikon-NOOR. Suntem dedicaţi ideii de a răsplăti comunitatea fotografilor, acordând sprijin pentru reportajele convingătoare, care dau de gândit şi de a le împărtăşi fotojurnaliştilor promiţători cunoştinţele de specialitate.”

Pentru informaţii suplimentare, vizitaţi:

http://noorimages.com/announcing-the-2018-nikon-noor-academy-masterclasses/