13-10-2017

Nikon D850 a primit cel mai mare premiu acordat vreodată de DxOMark pentru un senzor DSLR în format FX, obţinând punctajul 100

Amsterdam, Olanda, 13 octombrie 2017: Nikon are plăcerea să anunţe că Nikon D850 a primit cel mai mare premiu acordat vreodată de DxOMark pentru un senzor DSLR în format FX, obţinând punctajul 100.

D850, primul DSLR de la Nikon echipat cu un senzor CMOS în format FX, iluminat din spate, cu o rezoluţie foarte mare, de 45,7 MP, a obţinut un punctaj record, fiind supus testărilor riguroase efectuate de DxOMark.

Evidenţiind nivelurile superioare de calitate a imaginii şi de sensibilitate ISO ale aparatului foto, analiza efectuată de DxOMark arată că „introducerea primului senzor BSI într-un DSLR în format FX de la Nikon, cu o rezoluţie foarte mare, de 45,7 MP, situează calitatea imaginii aparatului foto Nikon D850 pe acelaşi nivel şi, de multe ori, chiar peste nivelul aparatelor foto de format mediu” şi „situează aparatul foto Nikon D850 într-o categorie fără egal în privinţa calităţii imaginii”.

Dirk Jasper, manager de produs la Nikon Europe, declară: „D850 a deschis un nou drum pentru calitatea imaginii şi suntem încântaţi că acest lucru a fost recunoscut de DxOMark cu cel mai mare punctaj pe care l-a acordat până în prezent”.

DxOMark este standardul industrial de încredere pentru măsurători independente ale calităţii imaginii obiectivelor şi evaluări pentru aparate foto, obiective şi telefoane inteligente. Punctajul general acordat de DxOMark pentru senzori este rezultatul testării a trei componente, şi anume, adâncimea de culoare, pentru fotografierea portretelor, intervalul dinamic, pentru fotografierea peisajelor şi sensibilitatea ISO în lumină scăzută, pentru fotografierea sporturilor, a naturii sălbatice şi a altor scene de acţiune.

Putem observa că punctajul 100 s-a sincronizat foarte bine cu evenimentele de celebrare a celei de-a 100-a aniversări a companiei Nikon, care continuă în acest an.

Recenzia completă elaborată de DxOMark este disponibilă aici.

Pentru mai multe informaţii despre produsele premiate de la Nikon, vizitaţi www.europe-nikon.com.