Nikon Imaging | Romania | Europa

19-10-2016

Pregătiţi-vă să deţineţi controlul, cu noul obiectiv PC NIKKOR 19mm f/4E ED, cu înclinare şi deplasare

Amsterdam, Olanda, 19 octombrie 2016: Nikon ridică ştacheta flexibilităţii compoziţionale, cu primul obiectiv în format FX cu control al perspectivei (Perspective control – PC), funcţie pentru care este echipat cu două mecanisme de rotire. Fiind ideal pentru fotografierea structurilor arhitecturale, a lucrărilor de artă şi a peisajelor, obiectivul PC NIKKOR 19mm f/4E ED este conceput pentru fotografii care au un simţ dezvoltat al spaţiului.

Graţie unghiului de imagine şi posibilităţilor unice de înclinare, deplasare şi rotire pe două niveluri, acest obiectiv cu focalizare manuală permite fotografilor să fotografieze din punctul de observare perfect. Înclinarea şi deplasarea pot fi efectuate individual, dar şi în combinaţie, imitând în esenţă mişcările unui aparat foto cu burduf pe format mare. Fotografii pot să exerseze controlul extins asupra planului focal al obiectivului şi pot deplasa cu uşurinţă obiectivul, pentru a crea imagini care nu sunt afectate de convergenţă. Sau îl pot înclina, pentru a crea peisaje care sunt clare de la prim-plan până la fundal, fără nevoia de a închide diafragma, cum ar proceda cu obiectivele standard. Unghiul de câmp de 19 mm este ideal pentru structuri şi spaţii largi, iar construcţia optică unică vă asigură că distorsiunea – obişnuită la obiectivele pentru unghi larg – este minimizată, chiar şi la marginile cadrului.

Dirk Jasper, managerul departamentului de marketing pentru produse, Nikon Europe, declară: „Acest obiectiv în format FX este o completare mult aşteptată a liniei de obiective NIKKOR cu control al perspectivei, fabricate de Nikon. Fiind dezvoltat ca răspuns la cerinţele profesioniştilor care lucrează cu obiective PC, acesta oferă o combinaţie puternică între unghiul de imagine şi calitatea fără compromis a imaginii, chiar şi la marginea cadrului.”

Rezumatul caracteristicilor cheie

Unghi de câmp de 19 mm foarte larg
Unghiul de câmp de 19 mm permite fotografilor să capteze proporţiile reale ale unei scene sau să cuprindă mai mult din structură şi mai puţin din prim-plan.

Înaltă precizie: legendara calitate NIKKOR
Două lentile asferice reduc semnificativ aberaţia cromatică şi alte tipuri de aberaţii. Trei elemente din sticlă cu dispersie foarte scăzută minimizează aberaţia cromatică axială. Acoperirea cu nanocristale de la Nikon elimină efectiv formele dublate şi petele luminoase pe întregul cadru, chiar şi în situaţiile în care subiectul este iluminat din spate.

Rotaţie PC pe două niveluri: fotografiaţi din punctul de observare perfect
Înclinarea şi deplasarea pot fi efectuate individual, dar şi în combinaţie. Rotirea pentru înclinare se poate efectua independent până la 90° în ambele direcţii, iar întregul obiectiv poate fi rotit, de asemenea, până la 90°.

Operare cursivă: construcţie superbă, caracteristici ergonomice excepţionale
Mecanismul robust de deplasare permite o operare cursivă. Obiectivul este compact şi are o greutate de aproximativ 885 g. De asemenea, acesta beneficiază de acoperirea cu fluor dezvoltată de Nikon, care respinge în mod eficient apa, praful şi murdăria, fără să compromită calitatea imaginii.