20-09-2022

VOIAJAȚI ÎN SPAȚIUL ULTRALARG CU NOUL NIKKOR Z 17-28MM f/2.8

Amsterdam, Olanda, 20 septembrie 2022: Nikon lansează astăzi cel mai ușor dintre obiectivele cu zoom cu unghi larg pentru aparate foto mirrorless cu fotografiere pe întregul cadru pe care le-a produs până acum: NIKKOR Z 17-28mm f/2.8. Fiind un obiectiv esențial pentru călătorii, evenimente și povestiri creative, acest zoom pentru unghi ultralarg, cu deschidere mare a diafragmei este construit pentru a permite realizatorilor de fotografii și de înregistrări video să își lărgească paleta creativă – și să care un echipament mai ușor.

De la imagini epice până la prim-planuri care umplu cadrul, NIKKOR Z 17-28mm f/2.8 este obiectivul perfect cu care puteți relata o varietate de povești vizuale din punctul dumneavoastră de perspectivă unic. De la peisaje până la imagini urbane. De la cerul întins până la scenele de stradă. De la arhitectură până la interioare. Intervalul de distanțe focale de 17-28 mm le permite fotografilor să capteze imagini detaliate și cuprinzătoare cu unghi larg sau să se joace cu proporțiile și să exagereze perspectivele. Videografii pot cufunda privitorii în scene introductive ample sau pot crea o senzație de spațialitate când filmează în locuri înguste.

Fiind conceput pentru a permite fotografierea cu unghi larg intimă și creativă, NIKKOR Z 17-28mm f/2.8 este atât versatil, cât și simplu de utilizat. Diafragma constantă f/2.8 este remarcabilă când se fotografiază în lumina disponibilă sau când se lucrează în mod creativ cu timpii de expunere, iar obiectivul oferă un bokeh spațios și frumos când se fotografiază cu diafragma larg deschisă. Utilizatorii care doresc să obțină prim-planuri dramatice cu unghi ultralarg vor beneficia din plin de distanța minimă de focalizare de doar 0,19 m, care permite obținerea unor rezultate de o claritate superbă atunci când fotografiază de aproape. În plus, inelul de zoom lat al obiectivului permite o manevrare confortabilă și o încadrare stabilă. Iar sistemul AF sensibil de la Nikon focalizează rapid pe subiecte, indiferent dacă acestea sunt poziționate în prim-plan sau în fundal.

Zurab Kiknadze, manager de produs la Nikon Europe, declară: „Indiferent dacă vă place să călătoriți, să filmați evenimente sau doar să spuneți povești, NIKKOR Z 17-28mm f/2.8 vă pune la îndemână compoziții interesante și perspective dramatice. Acest zoom pentru unghi ultralarg este conceput să rămână pe aparatul dumneavoastră foto și să vă însoțească oriunde, în timp ce căutați o nouă inspirație sau revizitați locuri familiare și le captați din unghiuri noi, îndrăznețe.”

Rezumatul caracteristicilor cheie: NIKKOR Z 17-28mm f/2.8

Obiectiv ușor cu zoom pentru unghi ultralarg, de 17-28 mm: claritate deosebită și mai puține distorsiuni, chiar și atunci când se fotografiază la capătul cu unghi ultralarg, de 17 mm al intervalului de zoom.
Distanță mică de focalizare: o distanță minimă de focalizare de doar 0,19 m permite obținerea unor rezultate deosebit de clare când se fotografiază un subiect de aproape.
Diafragmă constantă cu deschidere mare f/2.8: asigură expuneri consecvente pe întregul interval de zoom. Este remarcabilă când se fotografiază în lumina disponibilă sau când se lucrează în mod creativ cu timpii de expunere și cu profunzimea de câmp.
Bokeh spațios și frumos: montura Z largă și diafragma circulară cu 9 lamele, de f/2.8 permit obținerea unui bokeh cu sfere mari, catifelate, iar când se fotografiază de la distanțe mici, efectul de bokeh este accentuat.
Excelent și pentru video: segmentele de film nu vor fi distruse de sunete de focalizare. Variația distanței focale în funcție de distanța de focalizare (focus breathing) este redusă dramatic, astfel încât utilizatorii să poată comuta focalizarea cursiv în timp ce mențin încadrarea.
Focalizare sigură: focalizarea automată este rapidă, cursivă, silențioasă și precisă.
Control simplu: inel de control personalizabil, fără sunet și inel de zoom lat, care este simplu de operat când utilizatorul privește prin vizor.
Pregătit pentru călătorie: obiectivul este ușor, cântărind doar 450 g (aprox.) și este etanșat pentru a fi protejat împotriva prafului și picăturilor de apă.¹

¹ Nu este garantată rezistența acestui obiectiv la praf și la picături de apă în toate situațiile și în toate condițiile.

Despre Nikon

Nikon ocupă un loc de frunte la nivel mondial în furnizarea de produse și servicii foto-videografice. Tehnologia sa optică inovatoare, de la aparate foto până la obiective, accesorii de sistem și optică sportivă și recreativă pentru consumatori și profesioniști, are la bază peste 100 de ani de experiență. Brandul este recunoscut la nivel mondial pentru stabilirea unor noi standarde la nivel de design și de performanțe, cu revoluționarele aparate foto mirrorless din seria Z de la Nikon și cu obiectivele NIKKOR Z, care reprezintă o nouă dimensiune a caracteristicilor optice.

Nikon se angajează să se poziționeze în fruntea culturii foto-videografice și permite unora dintre cei mai buni artiști vizuali din lume să își atingă potențialul creativ prin intermediul povestirilor vizuale. Echipamentul său fotografic premiat îi susține pe fotografi și pe videografi în realizarea viziunii lor creative la cel mai înalt nivel. Produsele sale premiate de optică sportivă și recreativă aduc lumea mai aproape de realizarea obiectivelor urmărite, de la observarea păsărilor și a stelelor până la teatru, golf și călătorii.

În calitate de partener vizionar de încredere, Nikon reunește toate nivelurile de creatori de conținut prin comunitatea sa implicată, prin expertiza tehnică de neegalat și accesul la resursele educaționale, prin inițiative precum Nikon School.