11-01-2019

2 Ambasadori Nikon Romania la aniversarea Zilei Artei Fotografice in Romania

Astazi, de Ziua Artei Fotografice in Romania, avem placerea sa va anuntam ambasadorii Nikon Romania ce vor reprezenta imaginea brandului nostru in perioada urmatoare si care vor lucra in premiera cu echipamente foto Nikon mirrorless si DSLR: Gina Buliga si Eduard Gutescu.


Gina Buliga

"Cand am descoperit fotografia, m-am descoperit pe mine."

Spre fotografie m-am indreptat acum foarte multi ani, iar prin 2006 am inceput sa lucrez efectiv in domeniu. Atunci am avut primele sedinte foto, iar in momentul in care imi apareau fotografiile in reviste, eram in culmea fericirii. In paralel am facut si scoala de fotografie Dalles timp de un an, unde am fost eleva domnului profesor Dumitru Mociornita, un om minunat. 

In viata ti se intampla o gramada de lucruri: unele minunate, iar altele mai putin. In anul 2009 am redescoperit fotografia in alt mod, alaturi de fetele mele, doua minunatii de buburuze, Alexa si Maria. Asadar, am renuntat la ce faceam inainte si am mers mai departe doar cu fotografia, cel mai frumos lucru din lume, pentru ca precum am mai spus, cand am descoperit cu adevarat fotografia, m-am descoperit pe mine.  Am început sa le fotografiez foarte mult pe fete, folosind predominant lumina naturala si pornind de aici, am reinceput sa am sedinte foto, dar de data asta doar pentru copii si fotografie de familie.  In prezent, am in derulare doua proiecte de suflet DAUGHTERS si UNDERWATER LOVE.

Magia o simti, momentul bun il simti in egala masura, iar fotografia este calea prin care eu ma exprim cel mai bine pentru ca ma ajuta sa opresc timpul. Daca inainte nu stiam, acum stiu si nu as putea renunta la asta pentru nimic in lume. Mi-a placut dintotdeauna sa fotografiez oameni, sa surprind un pic din sufletul fiecaruia in fotografie, iar atunci cand vezi cadrul, sa simti ca tresari un pic. Fotografiez foarte mult copiii, sunt cei care imi lumineaza viata si care au o energie aparte. Iar eu, am avut marele noroc sa am doua modele minunate in viata mea care m-au ajutat sa explorez si sa apreciez jocul fotografic si sa pot transmite mai departe prin fotografie ceea ce traiesc in fiecare zi! 

Ma bucur de tot ce se intampla in jurul meu si sunt fericita ca drumul meu nu mai are o destinatie clara, am doar o directie dupa care ma ghidez, explorand haosul intr-o armonie deplina! Am realizat in sfarsit ca asta e ce imi doresc sa fac cu adevarat si este magnific sa iti gasesti vocatia si sa o practici cu dragoste si pasiune! Asadar, sfatul meu pentru cei din jurul meu, este sa nu renunte in a cauta sa practice ceea ce iubesc, si sa iubeasca ceea ce practica.

Fotografia mi-a deschis noi orizonturi, am inceput sa calatoresc, asadar organizez cateva ture pe an, parte din conceptul OUR WAY TO..... MAROC SRI LANKA MADAGASCAR CUBA THAILANDA, MYANMAR, CHINA, toate fiind powered by NIKON. Bucuria si atmosfera dintr-o tura foto este de nedescris si neuitat, toate prieteniile care se leaga in aceste calatorii, toata atmosfera parca rupta din povesti, traim in fiecare calatorie ceva unic si ne intoarcem acasa cu o poveste exprimata prin fotografii, articole si cu siguranta la fiecare OUR WAY TO... va exista in viitor o carte, cand voi simti ca e momentul! Fotografia m-a gasit pe mine si continuam sa ne decoperim impreuna. 

Printre lucrurile pe care eu mi le propun pentru 2019, ar fi sa visez cu ochii larg deschisi, sa traiesc si sa ma bucur de tot ce intalnesc, sa simt si sa vibrez puternic cu tot ce ma inconjoara si poate sa reusesc sa inspir din pasiunile si trairile mele altor iubitori ai fotografiei, astfel incat, ceea ce impartasim celorlalti sa fie viziunea noastra asupra momentului, o perceptie unica si personala a realitatii fiecaruia. In cazul meu, Nikon va fi in continuare un companion excelent si in 2019 si anii urmatori, cel care imi va fi aproape si intotdeauna pregatit pentru a imortaliza si a reda acel moment drag mie. Din perspectiva mea, fotografia ne ajuta sa fim mai prezenti si in acelasi timp sa redam o versiune proprie a povestii pe care vrem sa o cream cu si despre lumina clipei. Asadar, va doresc un an luminos, plin de bucurii si cadre dragi voua, indiferent daca imortalizate de aparat sau nu! SA NU UITAM SA TRAIM FOTOGRAFIA INAINTE SA O DECLANSAM, PENTRU CA FOTOGRAFIA ESTE VIATA

Gina Buliga a ales de anul acesta sa lucreze cu mirrorless Nikon Z7 si DSLR Nikon D5 si obiectivele NIKKOR 24mm f/1.450mm f/1.485mm f/1.4105mm f/1.416-35mm f/470-200mm f/2.8.


Eduard Gutescu

"Pasiunea pentru fotografie mi-a oferit sansa sa traiesc un un vis frumos"

In anii copilariei nu am crezut ca pasiunea pentru fotografie se poate transforma intr-o meserie care sa imi ofere libertatea si sansa sa fac ceea ce imi place. Dupa ani buni de incercari in care am cautat sa imi descopar vocatia , acum 6 ani m-am reintors la pasiunea mea din copilarie. Nu poti reusi sa evoluezi daca nu iubesti ceea ce faci.

Zi de zi mi-am dorit sa fiu mai bun in ceea ce fac. Am experimentat toate genurile fotografice, dar cel mai mult am fost atras de fotografa de peisaj ,calatorie, natura si portret. Nu refuz niciodata sa apas butonul daca am sansa sa fotografiez ceva nou care imi ofera noi provocari. Imi doresc mereu sa imi pun amprenta pe ceea ce fac.

Confirmarea ca ceea ce fac nu este degeaba a venit in anul 2015 cand am participat la un concurs organizat de National Geographic unde am castigat un premiu. A urmat apoi sansa sa fiu inclus in Top 10 Breathtaking Photos of the World's Greatest Landscape, dar si publicarea in albumul National Geographic Greatest Landscapes care contine 400 de fotografii din cele mai spectaculoase locuri din lume. Cu o experienta de peste 4 ani in organizarea de ture foto , tabare de fotografie si ateliere foto in tara si peste granita am reusit sa intaresc convingerea ca fotografia este singurul lucru care imi aduce satisfactie pe toate planurile.

Eduard Gutescu a ales ca din acest an sa lucreze cu mirrorless Nikon Z7 si DSLR Nikon D810 si obiectivele NIKKOR 20mm f/1.870-200mm f/4 VR85mm f/1.8D24-70mm f/2.8E50mm f/1.8 D.