10-09-2019

KITUL DE FILMAT ESENȚIAL NIKON Z 6: UNDE ÎNCEPE PRODUCȚIA DE FILME CU APARATUL FOTO MIRRORLESS

Amsterdam, Olanda, 10 septembrie 2019: Nikon prezintă astăzi primul său kit mirrorless pentru producția de filme, destinat profesioniștilor și creatorilor de conținut video deopotrivă - Kitul de filmat esențial Nikon Z 6. Acesta a fost conceput cu gândul la libertate, furnizând elementele esențiale pentru începerea rapidă a oricărei înregistrări video cu toate instrumentele de bază necesare pentru realizarea filmelor de înaltă calitate. Kitul oferă cineaștilor libertatea de a-și alege componentele suplimentare conform preferințelor personale, evitând cheltuielile cu echipamentele inutile.

Kitul include aparatul foto mirrorless Nikon Z 6 și adaptorul pentru montură FTZ, care permite integrarea fără probleme cu o gamă largă de obiective NIKKOR cu montură F, oferind înregistrări video de ultra-înaltă calitate 4K pe întregul cadru, la viteze înalte de procesare. Sistemul optic de reducere a vibrațiilor pe cinci axe, care este încorporat în aparatul foto, lucrează împreună cu sistemul VR electronic pentru a oferi înregistrări stabile, iar protocolul deschis de la Atomos este acceptat pentru a permite integrarea simplă a monitorului-recorder Atomos Ninja V, care este inclus în kit. O actualizare de firmware care va fi lansată mai târziu în acest an va accepta înregistrarea în format ProRes RAW de la Apple din ieșirea în format RAW a aparatului foto când se utilizează Atomos Ninja V, oferind maximum de flexibilitate la gradare. Carcasa pentru aparatul foto cu eliberare rapidă SmallRig are un mâner de grip cu montare superioară, care facilitează mișcarea uniformă a echipamentului în timpul filmării și urmăririi scenelor.

Prin lansarea kitului esențial pentru cineaștii independenți, Nikon oferă o soluție cu un cost redus, cu o amprentă mică, dar cu un impact imens. Flexibilitatea este încorporată din start, astfel încât kitul să poată fi completat cu echipamente suplimentare și să se poată adapta oricărui stil de filmare.

Rezumând puterea de atracție a noului kit, Dirk Jasper, managerul departamentului de marketing pentru produse de la Nikon Europe BV, a declarat: „Cu Kitul de filmat esențial Z 6, Nikon oferă o soluție mult așteptată de creatorii de conținut video avansați și profesioniști care doresc să profite de capacitățile video superioare ale aparatului foto Nikon Z 6. Deoarece ține cont de cerințele de bază ale videografilor, fără a avea accesorii inutile, acesta este kitul de pornire ideal cu care vă puteți modela fluxul de lucru video utilizând un echipament de la Nikon. În plus, are avantajul funcției de înregistrare în format RAW pe care o vom lansa în curând, făcând din acest kit o investiție durabilă pentru viitor.”

Kitul de filmat esențial Z 6 este disponibil acum pentru precomandă, iar livrările vor începe la mijlocul lunii septembrie.

CE CONȚINE

Corp de aparat foto Nikon Z 6: 24,5 MP, ISO 100-51200, filme 4K supraeșantionate din 6K, cu interpretarea tuturor pixelilor, până la 120 fps în FHD, ieșire N-Log pe 10 biți și timecode, înregistrare internă pe 8 biți cu până la 144 Mbps, capabilități de redare încetinită și de filmare secvențială încorporate în aparatul foto.

Adaptor pentru montură FTZ de la Nikon: permite utilizarea obiectivelor NIKKOR cu montură F, fără să se piardă nimic din calitatea imaginii, precum și a unei game largi de obiective cinematografice.

Atomos Ninja V: oferă flexibilitatea monitorizării și înregistrării în formate ProRes și DNxHR gata de editare.

Carcasă pentru aparatul foto cu eliberare rapidă SmallRig: sistemul încorporat de eliberare rapidă compatibil cu Manfrotto vă permite să transferați în câteva secunde echipamentul de pe trepied pe monopied și invers. 

Acumulatoare EN-EL15b de la Nikon: două acumulatoare Li-ion care vă asigură că echipamentul este întotdeauna gata să filmeze următoarea scenă.

Cablu HDMI spiralat: acceptă HDMI 2.0 de mare viteză pentru înregistrări ProRes 4Kp60 și RAW la cadențe de cadre ridicate.

Acumulatoare de 5200 mAh: două acumulatoare și un încărcător rapid, care mențin sistemul Atomos în funcţiune chiar și la cele mai lungi filmări.

Mâner SmallRig pentru carcasa pentru aparatul foto: mâner de grip cu montare superioară, pentru urmărire ușoară.

Magic Arm de la SmallRig: montați monitorul-recorder Atomos Ninja V la carcasa pentru aparatul foto utilizând clema Magic Arm.

Mai multe detalii despre actualizarea de firmware care va oferi suport pentru formatul ProRes RAW de la Apple sunt disponibile în comunicatul de presă publicat pe 27 august 2019: „Nikon lansează un tabel LUT 3D dedicat pentru N-Log și anunță suportul pentru ieșire video RAW pentru Nikon Z 7 și Z 6”. Comunicatele pot fi găsite în secțiunea Presă a site-ului dumneavoastră local Nikon.