29-07-2019

CÂȘTIGĂTORII CONCURSULUI NIKON PHOTO CONTEST 2018-2019

Amsterdam, Olanda, 29 iulie 2019: Nikon Corporation are plăcerea de a anunța câștigătorii concursului Nikon Photo Contest 2018-2019. Fiind organizat pentru prima dată în 1969, Nikon Photo Contest celebrează în acest an a 50-a sa aniversare. Acesta este unul dintre cele mai mari concursuri de fotografie din lume, obținând la ediția 2018-19 un record de 97.369 de înscrieri din partea unui număr de 33.000 de participanți din 170 de țări și regiuni. Lucrările propuse au fost înscrise la trei categorii: Open, Next Generation (Următoarea generație) şi Short Film (Film scurt).

Câștigătorii concursului Nikon Photo Contest 2018-2019

Open Award Gold Prize (Premiul de aur la categoria Open): Hope (Speranță)
Thaib Chaidar (Indonezia)

Next Generation Gold Prize (Premiul de aur la categoria Următoarea generație): Fanghua – (Momente din tinerețea noastră)
Tu Jinghan (China)

Short Film Gold Prize (Premiul de aur la categoria Film scurt): Exulansis
Sara Crochet (SUA)

Câștigătorii au fost selectați de un juriu internațional independent, condus de directorul artistic de renume mondial Neville Brody, care și-a reluat rolul de președinte al juriului de la ediția precedentă.

Reflectând la ediția din acest an a concursului Nikon Photo Contest, Neville Brody a spus:

„Această competiție naște o mulțime de întrebări, inclusiv „Care este rolul fotografiei în viitor?”. Fotografiile ne schimbă viața. Sunt peste tot unde ne uităm și, în prezent, lumea noastră este văzută mai mult în imagini decât în cuvinte. Este un limbaj internațional care influențează modul în care noi existăm ca oameni și ca societate și care poate deveni mai semnificativ. Varietatea imaginilor care au ajuns să fie premiate – narațiunile, conexiunile și surprizele – vor inspira o dezbatere fascinantă despre lumea în care trăim și despre modul în care o vedem.”

Câștigătorii premiilor de aur, de argint și de bronz pentru fiecare categorie au fost selectați pe baza unei varietăți de criterii, inclusiv potrivirea lor cu tema categoriei, puterea mesajului și nivelul de creativitate. Pe lângă cele cinci premii de aur, o lucrare a primit premiul Participants’ Choice (Alegerea participanților), iar un alt premiu special a fost acordat pentru a celebra cea de-a 50-a aniversare a concursului Nikon Photo Contest. În total, au fost acordate 47 de premii.

Anunțarea câștigătorului Marelui Premiu va avea loc la ceremonia oficială de decernare a premiilor de la Tokyo, pe 23 august 2019.

Toate fotografiile și videoclipurile câștigătoare pot fi găsite pe site-ul web Nikon Photo Contest 2018-2019, împreună cu detalii despre lucrările respective înscrise în concurs.

Nikon Photo Contest își propune să îmbogățească cultura fotografică atât pentru profesioniști, cât și pentru amatori. De la primul concurs organizat în 1969, peste 440.000 de fotografi din întreaga lume au înscris peste 1.710.000 de lucrări, făcând din acest concurs un eveniment cu adevărat internațional.