16-05-2019

Nikon lansează versiunea de firmware 2.0 pentru Nikon Z 7 și Nikon Z 6

Noul firmware aduce funcția AF detecție ochi, extinderea razei de detecție AF în lumină scăzută și adaugă funcția de urmărire AE în modul continuu cu viteză ridicată (extins).

Amsterdam, Olanda, 16 mai 2019: Nikon a anunțat astăzi lansarea versiunii de firmware 2.0, care va îmbunătăți în continuare performanțele aparatelor sale foto mirrorless în format de cadru întreg, Nikon Z 7 și Nikon Z 6.

Următoarele funcții principale, incluse în upgrade, vor continua să extindă posibilitățile de exprimare vizuală:

1. Focalizare automată (AF) cu detecția ochilor în modul de fotografiere 
2. Extinderea razei de detecție AF în lumină scăzută 
3. Adăugarea capacității de urmărire a expunerii automate (AE) în modul continuu cu viteză ridicată (extins)

Caracteristici principale ale versiunii de firmware 2.0

1. Focalizare automată (AF) cu detecția ochilor în modul de fotografiere
Noua funcție AF detecție ochi detectează și focalizează automat pe ochii oamenilor în modul zonă AF automată (AF-S, AF-C). Când sunt detectați ochii mai multor persoane, selectorul multiplu sau selectorul secundar poate fi utilizat pentru a selecta pe ce ochi să focalizeze aparatul foto, chiar și atunci când fotograful privește prin vizorul electronic. După ce a fost realizată fotografia, utilizatorul poate să verifice simplu dacă imaginea este focalizată, apăsând butonul „OK” pentru a se apropia de ochiul care a fost ținta de focalizare dorită.

2. Rază de detecție AF extinsă în lumină scăzută
Noul firmware permite o focalizare automată și mai rapidă când se înregistrează scene întunecate sau slab luminate, atât la fotografiere, cât și la înregistrarea filmelor. Acesta extinde raza de detecție AF* de la −1 EV până la −2 EV pe Z 7 și de la −2 EV până la −3,5 EV pe Z 6. Când este activată funcția AF în lumină scăzută a aparatului foto Z 6, raza de detecție AF în lumină scăzută* va fi extinsă** de la −4 EV până la −6 EV, astfel încât va fi posibilă focalizarea automată în cazul unor scene și mai întunecate.

3. Urmărirea expunerii automate (AE) în modul continuu cu viteză ridicată (extins)
Anterior, expunerea era blocată după primul cadru dintr-o serie de fotografiere continuă cu viteză ridicată. Dar versiunea de firmware 2.0 adaugă suport pentru urmărirea AE în modul continuu cu viteză ridicată (extins), permițând aparatelor foto să urmărească expunerea la fel cum urmăresc focalizarea (prin funcția Urmărire AF). În acest fel, utilizatorul este sigur că toate imaginile captate într-o serie de fotografiere continuă cu viteză ridicată nu sunt doar focalizate, ci beneficiază și de o expunere optimă, chiar și atunci când luminozitatea scenei se schimbă în timpul seriei.

Noul firmware poate fi descărcat (în mod gratuit) de la Centrul de descărcare Nikon: https://downloadcenter.nikonimglib.com/

NOTES TO EDITORS
* La fotografierea imaginilor statice, în următoarele condiții: mod AF-S, ISO 100, obiectiv cu f/2.0, 20 °C
**Raza de detecție AF în lumină scăzută nu va depăși −4 EV cu aparatul foto Z 7