06-07-2017

Au fost anunţaţi câştigătorii concursului Nikon Photo Contest 2016-2017

Amsterdam, Olanda, 6 iulie 2017: Nikon are plăcerea să anunţe câştigătorii concursului Nikon Photo Contest 2016-2017. Nikon Photo Contest este unul dintre principalele concursuri internaţionale de fotografie din lume, fiind organizat încă din 1969. Anul acesta a fost introdus un premiu special al celei de-a 100-a aniversări, cu tema „Celebration” (Celebrarea), pentru a celebra cea de-a 100-a aniversare a companiei Nikon.

Un total de 21.511 fotografi din 170 de ţări şi regiuni au trimis 76.356 de lucrări, înregistrându-se un nou record în ceea ce priveşte numărul de ţări şi regiuni din care au fost trimise lucrări pentru participarea la concurs.

Câştigătorii concursului Nikon Photo Contest 2016-2017

Nikon 100th Anniversary Prize (Premiul celei de-a 100-a aniversări Nikon): Greeting to the Sun (Bun venit soarelui)

Annamaria Bruni (Italia)

Grand Prize (Marele premiu): 休 (În pauză)

Yuanyuan Tian (China)

Award for the Most Popular Entry (Premiul pentru cea mai populară lucrare): Disappearing fishing method by Moken (Metoda de pescuit a populaţiei Moken, în curs de dispariţie)

Dorte Verner (S.U.A.)

Evaluarea a fost efectuată de un juriu internaţional de profesionişti dintr-o varietate de domenii, conduşi de designerul grafic şi regizorul artistic de renume mondial Neville Brody, care a declarat: „Lucrările înscrise au variat enorm ca subiecte şi domenii de interes: unele au fost vesele şi bazate pe observaţii, dar o mare majoritate au avut teme politice sau au oferit un comentariu filosofic asupra lumii. Câştigătorii înşişi reflectă un echilibru între ochiul artistic şi abilitatea de a spune o poveste. Preocupările şi problemele globale sunt surprinse şi exprimate printr-o realitate simplă – imagini care ne ajută să înţelegem mai bine cine suntem şi ne expun adevărurilor mai mari ale lumii în care trăim.”

Pe lângă alegerea unui câştigător al premiului Nikon 100th Anniversary Prize (Premiul celei de-a 100-a aniversări Nikon) şi a unui câştigător al premiului Grand Prize (Premiul cel mare) din înscrierile la celelalte două categorii, juraţii au acordat şi premiile 1, 2 şi 3 pentru fiecare categorie şi format (o singură fotografie/poveste fotografică/video). De asemenea, a fost selectat premiul Award for the Most Popular Entry (Premiul pentru cea mai populară lucrare), votat de participanţii la concurs.

Toate fotografiile câştigătoare şi detalii despre acestea pot fi găsite pe site-ul web al concursului Nikon Photo Contest 2016-2017.