Nikon Imaging | Romania | Europa

19-10-2016

Lucraţi mai bine, cu noul AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR

Amsterdam, Olanda, 19 octombrie 2016: Nikon face zoomul de telefotografie în format FX, preferat de fotografii profesionişti, mai rapid, mai uşor şi mai agil ca oricând. Fiind proiectat pentru a excela, noul AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR le va permite fotografilor care lucrează cu aparate foto DSLR Nikon cu fotografiere rapidă să fie mereu cu un pas înainte.

Indiferent de domeniul pentru care este utilizat, fie acesta sport, acţiune, ştiri sau reportaje, cea mai recentă materializare a acestui renumit obiectiv se mândreşte cu o gamă de îmbunătăţiri care fac diferenţa realmente pe teren. Caracteristicile îmbunătăţite de urmărire AF şi de control al expunerii, precum şi modul VR SPORT, se combină pentru a oferi posibilităţi excepţionale de fotografiere în serie. În comparaţie cu predecesorul său, performanţa de la o margine la alta a imaginii este îmbunătăţită, iar pierderea de lumină a fost redusă. Cea mai apropiată distanţă de focalizare este acum impresionantă, de numai 1,1 m, iar raportul de reproducere maxim a crescut de la 0,11x la 0,21x. Butoanele configurabile de pe corpul obiectivului facilitează cursivitatea operării, iar poziţiile inelelor de zoom şi de focalizare sunt inversate, pentru o manevrare mai echilibrată. Graţie noului corp din aliaj de magneziu şi elementelor HRI şi din fluorină, acest obiectiv nu a fost niciodată atât de uşor; cu toate acestea, este la fel de rezistent, ca întotdeauna.

Dirk Jasper, managerul departamentului de marketing pentru produse, Nikon Europe, declară: „Noul NIKKOR de 70–200 mm, f/2.8E, oferă un salt incredibil al calităţii imaginii şi o experienţă de fotografiere mai rapidă şi mai cursivă în general. Modul VR SPORT şi caracteristicile ergonomice moştenite de la recentele teleobiective Nikon de 400 mm, 500 mm şi 600 mm, vor oferi avantaje importante fotografilor care doresc să fotografieze acţiuni rapide, imprevizibile, cu un aparat foto DSLR profesional, precum D5.”

Rezumatul caracteristicilor cheie

Funcţie VR (reducerea vibraţiilor) şi precizie obiectiv-aparat foto îmbunătăţite
Ultima generaţie de sisteme VR de la Nikon permite fotografierea la timpi de expunere cu până la 4 trepte mai lungi decât fără VR¹ şi se activează în momentul în care butonul de declanşare este apăsat până la jumătate. Modul VR SPORT oferă imaginii din vizor o stabilitate mai bună când se fotografiază acţiuni extrem de rapide. Urmărirea AF îmbunătăţită permite fotografilor să răspundă prompt şi precis la modificările focalizării automate. Un mecanism electromagnetic pentru diafragmă permite un control foarte stabil al expunerii automate (AE) – chiar şi în timpul unei serii de mare viteză.

Integritate excepţională: precizie optică până la marginea cadrului
O construcţie optică cu totul nouă asigură performanţe superioare de la o margine la alta a imaginii. Noul design optic include şase elemente de sticlă ED, un element din fluorină şi un element cu indice mare de refracţie (HRI – High Refractive Index). Acoperirea cu nanocristale reduce formele dublate şi petele luminoase, mărind claritatea imaginilor, în timp ce denaturarea culorilor, aberaţia cromatică şi distorsiunile sunt controlate pe întregul interval de zoom.

¹ În mod Normal, conform standardului CIPA.